Biblioteci publice de vis!

Bibliotecile publice din toate colțurile lumii încep să îmbrățișeze noile tehnologii, să adopte design-ul modern privind arhitectura și amenajarea spațiului interior, precum și să ofere o senzație complet diferită atunci când pășești înăuntru, una care mă duce cu gândul la mișcările culturale moderniste.

Cu toate acestea, există o mulțime de “refugii clasice” și pentru cititorii care apreciază cartea la adevărata ei valoare!

Acum aproximativ o lună a fost inaugurată biblioteca publică ultra-modernă din Suttgart, o clădire-gigant, înaltă de 10 etaje, de forma unui cub rubic vopsit în alb, dotată cu o cafenea și cu spații de joacă pentru copii! Citind pe internet despre acest proiect impresionant și văzând fotografiile care sunt de-a dreptul uimitoare, mi-am adus aminte de bibliotecile publice clasice văzute prin filme sau chiar și prin desenele Disney…

Îmi pot imagina cu ușurință corpurile de bibliotecă dispuse în semicerc, înalte de cel puțin 2 etaje, cu birouri din lemn masiv dispuse printre rafturile ticsite cu cărți îmbăcate în piele, și cu lămpi vintage ce oferă o lumină difuză întregii încăperi… Așa ar arăta o bibliotecă publică de vis pentru mine, așa ar putea fi descris refugiul meu în lumea nesfârșită a cărților. Într-un astfel de loc vii cu o altă deschidere, cu un alt sentiment decât atunci când intri într-o “cutie” modernistă ca cea din Stuttgart – te simți ca acasă!

Am găsit și câteva fotografii sugestive și foarte frumoase!

Cum ar arăta o bibliotecă publică de vis pentru voi?


4 Commentarii

  1. Gabriel 15/11/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 15/11/2011 Reply
  2. cristian 16/11/2011 Reply
  3. cristian 16/11/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *