5 cărţi de citit într-o zi

index2

Cărţile sunt minunate, atât de minunate încât ar trebui să începeţi să citiţi una chiar acum. Ieri a fost „Read a book day”, dar nu ar trebui să existe o zi oficială pentru a citi o carte. Ne putem relaxa, putem învăţa, ne putem amuza şi putem porni în călătorii exotice, toate citind o carte. Fie că preferaţi clasicii sau scriitorii contemporani, fie că citiţi proză sau poezie, există cel puţin o carte pe care o puteţi citi într-o zi. În continuare, noi vă oferim cinci sugestii de cărţi pe care puteţi începe să le citiţi chiar astăzi.

Ai uitat să râzi, de Bogdan Munteanu

Personajele lui Bogdan Munteanu evoluează în scene de viaţă ce menţin mereu balansul fin între plâns şi râs. Vieţi care nu se mai întorc, iubiri care nu se mai trăiesc, poveşti care nu se mai spun până la capăt, trăiri care nu se mai dezvăluie deplin, într-o carte în care fiecare cititor poate descoperi câte ceva despre ceilalţi şi mai ales despre sine.

Trois, de Julian Barnes

O femeie, doi bărbaţi. Trei oameni şi trei povesti despre iubire, despre forţa, farmecul si meschinăriile ei. Un roman despre omul de azi, prejudecăţile şi slăbiciunile sale. O carte în care umorul, ironia şi scepticismul funcţionează spectaculos împreună.

Şapte poveşti de seducţie

Şapte povești și nenumărate chipuri ale seducției se dezvăluie în proze șlefuite de mari autori. De la poveştile romantice din Italia, Franţa şi Spania, ale lui Casanova sau Don Juan, la jocuri amoroase în ţări mai reci, precum Anglia, Austria sau Rusia, volumul ne arată toate feţele seducţiei si amorului.

111 cele mai frumoase poezii de Bacovia

Poezia şi omul Bacovia sunt, paradoxal, prea puţin necunoscuţi. Cu toţii am citit Plumb şi Lacustră în şcoală (unde ni s-a mai spus că era bolnav), am învăţat că poezia lui e simbolistă, am aflat ce-i aia nihilo-melancolie, dar cei mai multi dintre noi nu l-am citit cu adevărat, iar despre viaţa lui nu cunoaştem mare lucru. Antologia de faţă este începutul unei frumoase prietenii cu Bacovia.

Un an de studiu, de Anne Wiazmesky

Cronica unui an petrecut la şcoala vieţii, cartea unei iubiri, cartea unei descoperiri, cartea unei nebunii. Romanul lui Anne Wiazemsky desenează pasionant o iubire şi o epocă, sfârşitul anilor ’60, când Franţa este scena unor importante miscări politice, ideologice şi artistice.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *