5 serii fantasy care îţi vor da dependenţă


Cititul de cărţi fantasy este o experienţă pe cât de intensă, pe atât de plăcută. Unele din cele mai cunoscute cărţi din lume sunt fantasy, iar printre cele mai populare seriale şi filme se numără ecranizările lor. Un iubitor de cărţi ştie ce înseamnă dependenţa de poveşti, de noi aventuri în care să exploreze tărâmuri fantastice. Şi ştim că voi, cititorii Nemira, aveţi nevoie de o doză zilnică de fantastic. Pentru a veni în ajutorul vostru, v-am pregătit o promoţie specială pe nemira.ro. În continuare, vă oferim câteva recomandări din lista noastră.

Saga Cântec de Gheaţă şi Foc, de George R.R. Martin

Urzeala tronurilor
Cartea care a început totul… Cel mai popular serial la ora actuală, cel mai premiat la Emmy şi cel mai piratat, mult iubit de fani, Urzeala Tronurilor a pornit de la cartea cu acelaşi nume, scrisă de GRRM. Probabil că cei mai mulţi dintre voi deja nu mai au nevoie de introducere, dar ştim că sunt câţiva fani care abia acum descoperă Westeros-ul şi în paginile cărţilor.

Într-un ținut în care verile pot dura ani în șir și iernile, o viață, primejdia se arată la orizont. Vine iarna și pe plaiurile înghețate de la nord de Winterfell forțe întunecate și stranii se pregătesc de luptă în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se află familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri și neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortărețele de piatră ale iernii la castelele belșugului și ale verii, în care lorzi și prințese, soldați și vrăjitori, asasini și bastarzi iubesc, se luptă și uneltesc pentru a supraviețui.

Trilogia Farseer, de Robin Hobb

Farseer
În cele Șase Ducate stă să izbucnească un război civil, când iese la iveală un secret: prințul Coroanei are un fiu ilegitim, Fitz. Crescut pe ascuns, doar în compania bufonului, în grajdurile de la castelul Prințului Verity, acesta descoperă că are puteri magice și, printre altele, poate comunica telepatic. Mai mult, devine asasin, dar un asasin a cărui viață e pusă în pericol. Așa că trebuie să supraviețuiască, mai ales că s-ar putea să aibă misiunea de a salva regatul…

Fiecare roman nou de Robin Hobb e un motiv de sărbătoare. Împreună cu milioanele de admiratori ai cărților ei, mă bucur nespus de fiecare vizită în cele Șase Ducate, în Tărâmul Ploilor Sălbatice, și abia aștept să văd unde o să mă ducă în continuare. – George R.R. Martin

Seria Marea Sfărâmată, de Joe Abercrombie

Marea Sfărâmată este o poveste ce se petrece într-o lume post-apocaliptică, întoarsă la era medievală, o aventură pe mare în spiritul vechilor vikingi şi cu un tânăr prinţ, Yarvi, ce încearcă să îşi păstreze tronul, în timp ce alţii conspiră să i-l fure.

Prinţul Yarvi a jurat să recâştige tronul pe care nu şi l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supravieţuiască cruzimilor, lanţurilor şi apelor dure ale Mării Sfărâmate. Thorn este hotărâtă să răzbune moartea tatălui ei, trăieşte doar pentru luptă. Dar atunci când este acuzată de uciderea unui om în ring, trebuie să lase totul în urmă. Alături de ea în călătorie îl are pe Brand, un tânăr războinic care nu vrea să ucidă, un om slab în ochii lui şi ai ei, dar care poate fi singura salvare.

Seria Outlander, de Diana Gabaldon

OutlanderUn alt serial popular la ora actuală este Outlander, bazat pe seria Dianei Gabaldon, care începe cu romanul Călătoarea.

Anul 1945. Claire Randall, fosta sora medicală, se întoarce din război şi pleacă cu soţul într-o a două lună de miere. Dar o stâncă magică descoperită într-un loc misterios o transformă într-o călătoare în timp, care se trezeşte brusc într-o Scoţie măcinată de luptă, în Anul Domnului… 1743.

Azvârlită într-un alt secol de forţe pe care nu le înţelege, protagonista trebuie să înfrunte conspiraţii şi primejdii care îi ameninţă viaţa… şi îi pun la încercare inima. Destinul i-l scoate în cale pe tânărul războinic James Frazer şi Claire trebuie să aleagă între fidelitate şi dorinţă, între doi bărbaţi, între două vieţi.

Saga Witcher, de Andrzej Sapkowski

Avem nevoie şi de aventuri, aşa că vă propunem una pe măsură. Seria Witcher ne dezvăluie secretele lumii vânătorului de monştri. Combinând folclorul vestic cu cel estic, Sapkowski dă viaţă unui univers fantastic.Povestirile sunt o îmbinare a multor legende, mituri şi basme est-europene, în care eroul nu este un prinţ călare pe un cal frumos, ci un mutant, antrenat toată viaţa să ucidă creaturile întunericului şi surghiunit de societate.

Cutreierând ţinuturi de poveste, Geralt descoperă la fiecare pas că aparenţele sunt înşelătoare: nu oricine pare monstruos e un monstru şi nu orice basm e o feerie cu zâne. Regi incestuoşi, duhuri răzbunatoare, fecioare crude, harpii îngrozitoare şi vampiri fără vlagă îi ies tot timpul in cale. Şi adesea nu sunt ceea ce par…

2 Commentarii

  1. felicia b 20/04/2017 Reply
    • ADMIN 24/04/2017 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *