Recomandarea de weekend pentru cititorii de cursă lungă

Pentru că lucrurile bune sunt şi mai bune dacă vin în cantităţi mari, weekendul acesta vă recomandăm două voume de peste 700 de pagini – dar nu vă speriaţi, fiecare rând merită!

HMS Terror de Dan Simmons şi Amintirea albastră a Pământului de Alastair Reynolds sunt două dintre noutăţile verii în colecţia Nautilus SF, două romane pline de forţă care vă vor duce în două călătorii cu totul diferite, dar la fel de palpitante şi pline de spaţii misterioase.

hms 1HMS Terror o ficţionalizare extrem de ingenioasă şi întunecată a expediţiilor HMS Erebus şi HMS Terror ale căpitanului Sir John Franklin la Artic, la jumătatea secolului al XIX-lea. Expediţii care s-au sfârşit tragic, dând naştere la nenumărate speculaţii. Dan Simmons îi aduce la viaţă pe oamenii de la bordul vasului HMS Terror, care a luat parte la Expediţia Franklin din 1845.

Aceştia încep o a doua vară de la Cercul Arctic, înconjuraţi numai de gheaţă, într-o luptă continuă pentru supravieţuire. Până aici, nu avem decât un roman istoric, cu elemente de suspans. Însă curând atmosfera se schimbă cu totul şi romanul virează spre horror gotic.Pentru că în bezna îngheţată aşteaptă, de fapt, un adversar nevăzut, nu monstru dornic să pătrundă peste tot.amint

Amintirea albastră a Pământului de Alastair Reynolds este primul volum dintr-o trilogie care se va intitula Copiii lui Poseidon şi care deja ţine cititorii ca pe jar până la apariţia celui de-al treilea. Dacă prin HMS Terror Simmons vă duce într-un trecut îngheţat, Reynolds pe o Terra utopică, din 2016, pe care toate problemele omenirii par rezolvate fiindcă Mecanismul veghează de peste tot şi permanent. Povestea se învârte în jurul lui Geoffrey şi Sunday Akinya, doi fraţi dintr-o influentă familie africană, ce încearcă să înţeleagă mesajele misterioase transmise de bunica lor înainte să moară prin toată galaxia. Dar cum să facă asta când ochiul vigilent al Mecanismului le vede fiecare mişcare?

Găsiţi aceste două titluri pe nemira.ro cu o reducere de 20% alături de o mulţime de alte noutăţi – pentru cititorii pe care nu îi sperie numărul de pagini.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *