92 de ani de la nașterea lui Frank Herbert

Frank Herbert

“Un om ar fi prost să nu dea totul, în orice clipă, pentru ceea ce creează”. Frank Herbert

Astăzi se împlinesc 92 de ani de la nașterea lui Frank Herbert. În romanele sale science fiction, Herbert a explorat idei complexe, elementul ce stă la baza operei sale fiind fascinația legată de supraviețuirea omului.

Curiozitatea și spiritul independent i-au creat multe probleme lui Frank Herbert încă din copilarie. Astfel, scriitorul nu și-a absolvit liceul deoarece a refuzat să urmeze un curs obligatoriu predat de către un primar cu care nu era de acord.

În total, Frank Herbert a scris aproximativ 30 de cărți și antologii de povestiri, incluzâd aici ș cele 6 cărți din seria Dune. Toate au devenit bestselleruri internționale. Deși apărută cu multe decenii în urmă, Dune este mai actuală și mai populară ca niciodată, noii cititori descoperind mereu alte și alte intelesuri. A fost tradusă în zeci de limbi și s-a vâdut în peste 20 de milioane de exemplare.

Editura Nemira îl sărbătorește pe Frank Hebert cu o promoție specială de 40% reducere pentru colecția Nautilus valabilă săptămâna aceasta pe Nemira.ro.

Descoperă și tu universul Dune, într-un viitor îndepărtat al omenirii. Acțiunea din Dune are loc într-un viitor post-apocaliptic dominat de un imperiu intergalactic feudal cu case nobile care se află în posesia planetelor. Marile puteri ale acelei lumi se luptă pentru a intra în posesia unei planete pustii, Arrakis (Dune), singura pe care se află cea mai importantă resursă din Univers.

Intriga e constituită de momentul în care împaratul Padisahul Shaddam Corrino IV, conducătorul imperiului intergalactic, decide să îl trimită pe un moștenitor al Casei Atreides, Paul Atreides, pe planeta Arrakis. Aici Paul începe o viață palpitantă printre nativii planetei, numiți Fremeni, care sunt  luptători periculoși ce călăresc viermi enormi de nisip ai deșertului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *