5 cărţi de citit într-un weekend prelungit

600p400

Weekendul acesta ne bucurăm de o mini-vacanță. Fie că stăm acasă cu familia, fie că plecăm la mare sau munte, avem ocazia să ne relaxăm și ce mod mai bun, dacă nu citind o carte. Și pentru că e sărbătoare, v-am pregătit un târg de Paște pe site-ul Nemira, cu peste 200 de cărți la preț special. Cărți din toate genurile, pentru toată lumea. Mai jos, vă oferim câteva recomandări, în cazul în care nu v-ați ales deja cartea/cărțile pentru acest weekend.

Wyrm de Orson Scott Card

0_1831O carte mai puțin cunoscută a autorului Sagăi lui Ender, Wyrm este un roman aparte, un SF numai bun pentru cei care vor să petreacă weekendul acasă, citind.

Imakulata este o planetă colonizată de oameni cu mult timp în urmă, atât de mult încât nava care i-a adus și căpitanul ei au devenit concepte mitologice, de poveste. Dar Imakulata este mai mult decât o simplă planetă propice pentru oameni, este un loc în care metamorfoza este la ea acasă. Toată viața de pe planetă se adaptează, imitând orice element nou șî aducând îmbunătățiri, iar venirea oamenilor, cu plantele și animalele lor schimbă total peisajul. Patience, moștenitoarea tronului oamenilor, este pusă în fața unei alegeri importante pentru întreaga omenire și pentru toate rasele de pe Imakulata. Destinul ei a fost hotărât în urmă cu 7000 de ani, toată viața ei a fost croită pentru acest drum, însă voința ei poate schimba totul.

Şapte poveşti de seducţie

sapte_povesti_de_seductie_sitePentru cei care preferă un weekend romantic, volumul Șapte povești de seducție este o alegere bună, ușor de citit pe drum, dar și într-o după amiază relaxantă în camera de hotel.

Șapte povești și nenumărate chipuri ale seducției se dezvăluie în proze șlefuite de D.H. Lawrence, Prosper Mérimée, Giacomo Casanova, Stefan Zweig, Barbey d’Aurevilly, Jan Potocki și Lev Tolstoi. Peste tot, Casanova le întinde capcane femeilor și „se înfruptă pe săturate“ din plăceri. În Franța, Don Juan trăiește iubirea cea mai curată, departe de Eros. În Spania, frumoasa Carmen fascinează prin senzualitate și un farmec… ocult. În Anglia, o frivolă dornică de jocurile dragostei primește un dar îndrăzneț, care-i schimbă viața. În Austria, seducția își arată chipul tragic și omul își scoate masca, dând la iveală tot ce e mai hidos. Parcă desprinse din O mie și una de nopți, Emina și Zibelda insuflă o pasiune necurată. În Rusia, seducția se însoțește cu patima, gelozia, neliniștea și gândul cel rău…

Ghidul lenesului. Mic tratat pentru lenesi rafinati de Tom Hodgkinson

ghidul-lenesului.-mic-tratat-pentru-lenesi-rafinati-_editia-a-3-a_Pentru cei dintre voi care chiar vor să lenevească în acest weekend, Ghidul leneșului vă va arăta că și lenea e o artă și că îți trebuie rafinament chiar și atunci când stai degeaba.

Tom Hodgkinson continuă ceea ce a făcut mereu, adică editează reviste, scrie articole, dă petreceri şi vă sugerează să o luaţi cu binişorul într-o lume obsedată de muncă: „Am încercat să creez un soi de canon alcătuit din pasaje cu îndemn la lenevie şi pentru asta am explorat filozofia, literatura, poezia şi istoria ultimelor trei milenii. Dr. Johnson, Byron, Coleridge, Bertrand Russell, Oscar Wilde, Nietzsche, John Lennon, toţi aceşti practicanţi de seamă au stat la baza conceptului despre arta de a lenevi.“


Plan diabolic
de Rodica Ojog-Brasoveanu

15_rodica-ojog-brasoveanu---plan-diabolicPentru penultima recomandare, ne uităm și la autorii români și vă propunem Plan diabolic, cea mai recent apărută carte a Rodicăi Ojog-Brașoveanu. O autoare clasică pentru pasionații de povești polițiste, puteți alege orice altă carte a ei, pentru că toate sunt potrivite pentru această ocazie.

La bordul avionului se află un preot, un caricaturist, un scriitor, un economist şi alte personaje, toate interesante. În plus, oameni ucişi în timpul zborului, după „un plan diabolic.“ Cine este autorul dublei crime? Cum şi de ce s-a petrecut ea? Ce ascund personajele de la bord? Rodica Ojog-Braşoveanu propune un final care te lasă fără glas, unul imposibil de bănuit, ca în orice roman poliţist care se respectă.

Pe fereastră de Julian Barnes

pe-fereastraPentru cei dintre voi care doriți mai mult decât o poveste sau o lectură de amuzament, eseurile lui Julian Barnes sunt o metodă foarte bună de a vă îmbogăți cunoștințele literare, prin studiul unor autori și a unor opere literare celebre.

„Romanele ne spun cele mai multe adevăruri despre viață: ce este, cum o trăim, la ce-ar putea să ne folosească, în ce fel să ne bucurăm de ea și s-o prețuim, cum o ia pe căi greșite și cum o pierdem.“

În cele şaptesprezece eseuri din acest volum, autorul ne vorbeşte despre scriitorii englezi, francezi şi americani care l-au marcat de-a lungul vieţii. Reflectând la stilul alunecos al lui Penelope Fitzgerald, la sinceritatea brutală a lui Hemingway, la traducerile celebrului roman Madame Bovary sau la disperarea lui Michel Houellebecq, Julian Barnes se întreabă ce anume este ficţiunea şi ce efect are ea asupra vieţii noastre.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *