Danger! Danger! Viralii au ajuns la Zid!

Sfârșitul lumii a fost numai începutul poveștii. În Transformarea, doisprezece prizonieri au evadat dintr-un complex ascuns în munți. Au fost cobai, purtătorii unui virus distrugător, ce le-a schimbat comportamentul, înfățișarea și modul de gândire. Din nefericire pentru noi, virusul i-a transformat în creaturi imposibil de ucis, înfricoșător de rapide, ființe cu puteri nebănuite, ce ucid și manipulează pentru a se hrăni într-o lume nouă, supusă haosului și distrugerii.

Proiectul NOE a devenit un experiment guvernamental scăpat de sub control. Orașele au fost atacate și au devenit câmpuri de luptă. Armata nu a putut să-i oprească pe virali, să-i distrugă pe Cei Doisprezece, „originalii”. Dar Amy poate. Însă nu știe cum. Este farul spre care se îndreaptă toate personajele, legătura invizibilă dintre trecut, prezent și viitor, o constantă în timp și spațiu. O supraviețuitoare. O luptătoare. Și una dintre eroinele noastre preferate, alături de Alicia Donadio.

În al doilea roman al seriei Transformarea, dușmanul a evoluat, iar o nouă facțiune pregătește un viitor chiar mai rău decât extincția oamenilor. Niciun ghid de supraviețuire nu ne poate proteja de viclenia lui Justin Cronin, specialist în capcane, urmăriri periculoase, lecții de vânătoare în miez de noapte și sacrificii neașteptate. Ne-a prevenit să nu ne atașăm de personaje, dar am refuzat să-l ascultăm. Ne-a ținut mereu în alertă. Ne-a oferit un adăpost și i-a îndepărtat pe virali de noi, însă norocul nu mai este de partea noastră.

Uităm de Zid și Colonie, de alianțe vechi și prieteni din copilărie. Flashback-urile se îmbină cu salturile în timp. Asistăm la o desfășurare inegală de forțe și acceptăm inevitabilul. Ștergem cu regret numele celor pe care i-am îndrăgit, furați de momentul unui „rămas-bun”. Ne simțim trădați și înșelați, cu atât mai mult după ce am investit într-un viitor incert, dar posibil, furat în absența noastră de Cei Doisprezece.

Acum, trebuie să-i găsim. Să-i vânăm. Și să-i ucidem. Avantajele sunt de partea lor, însă noi o avem pe Amy. Să nu-i uităm pe Peter Jaxton și Michael Fisher, precum și pe noii aliați: Lila, doctor și în curând mamă, Kittridge, o legendă care a supraviețuit masacrului de la Denver, și April, o adolescentă care se străduiește să își ajute fratele să rămână în viață, printre ruinele lumii vechi.

Problema? Rămânem fără resurse și muniție. Iar ei știu. Zero știe.

P.S.: Nu uitați că pe 14 ianuarie are premiera pe FOX serialul The Passage, bazat pe seria scrisă de Justin Cronin.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *