Q&A cu Linda Holmes, autoarea romanului „Evvie Drake o ia de la capăt” – sfaturi despre scris și liste de comedii romantice

Linda Holmes, autoarea Evvie Drake o ia de la capăt, răspunde la câteva întrebări scurte despre scris, face recomandări de rom-coms simpatice, și ne povestește cine i-ar juca pe Evvie și Dean din roman, dacă ar fi să se ecranizeze.

Dragostea apare mereu pe neașteptate, uneori chiar după ce ai pierdut totul.

Eveleth „Evvie“ Drake și-a pierdut soțul și nu mai iese din casă decât pentru micul dejun împreună cu prietenul ei cel mai bun, Andy.

Dean Tenney, fost jucător de baseball și prietenul din copilărie al lui Andy, nu mai poate arunca bine mingea și începe să fie tot mai agasat de presiunea presei de scandal. Câteva luni petrecute într-un orășel din Maine, la invitația prietenului său, par soluția perfectă ca să-și limpezească mintea.

Când Dean se mută în micuțul apartament din spatele casei lui Evvie, cei doi fac un pact: el nu întreabă de soțul ei care a murit, iar Evvie nu întreabă de cariera lui care e pe ducă.

Dar regulile sunt făcute ca să fie încălcate și o prietenie neașteptată se transformă, pe nesimțite, în altceva.

Exact cum trebuie să fie o comedie romantică: isteață, autentică și puțin complicată.

People

Mare parte din acțiunea cărții se petrece într-un mic orășel de pescari din Maine. De ce ai ales acest loc pentru cartea ta?

Linda Holmes: Familia mea obișnuia să meargă în vacanță în acea parte din Maine. E un loc pe care-l iubesc, un loc despre care nu am mai citit într-o mie de alte cărți. E un loc special pentru mine și, de câte ori m-am întors ca adult, m-am gândit cum ar fi să scriu o poveste cu acel fundal, al orașelor de pe coastă. Într-un final am găsit povestea potrivită și, pentru că e una bazată în așa mare măsură pe sentimentul reconfortant al unui oraș natal, mi s-a părut că aici trebuia să se petreacă.

Care sunt comediile tale romantice preferate și te-a inspirat vreuna pentru cartea ta?

L.H: Ador Sleepless in Seattle, aici nu e nicio surpriză. Ador și While You Were Sleeping, pe care l-am văzut de un număr nerușinat de ori când era în cinema (pe atunci eram la Drept). În Trainwreck e o scenă care mi-a plăcut mult pentru că includea un personaj pur și simplu foarte relaxat șl deschis despre ce simte, apoi mi-am dat seama că momentul ăla a influențat cum am scris povestea. Cred că sunt destul de bătrână să mi se pară că pur și simplu a discuta este incredibil de romantic.

Apropos de comedii romantice, cartea ta ar fi un film grozav. Cine ai vrea să-i joace pe Evvie și dean?

L.H: Ce întrebare grea! Cred că există oameni fantastici la casting, iar eu clar nu, dar pot spune că am în minte un univers paralel Marvel în care Evvie și Dean ar fi Brie Larson (Captain Marvel) și Chris Evans (Captain America). Dar spun sincer că nu am pe cineva anume în minte.

Imagini pentru Brie Larson (Captain Marvel) și Chris Evans (Captain America)
Imagini pentru Brie Larson (Captain Marvel) și Chris Evans (Captain America)

Ca autor de debut, e ceva ce-ți dorești să fi știut înainte să începi să scrii cartea asta? Ai vreun sfat pentru cei care sunt la prima carte?

L.H: Nu știam de câte ori va trebui pur și simplu să continuu să scriu deși nu aveam idee ce făceam. Cred că mereu o parte din tine se întreabă dacă poți să faci asta, pentru că un roman e o treabă serioasă. Cred că e foarte normal să încetinești uneori, nefiind sigur că știi ce să scrii la mijlocul cărții. Cred că cei mai mulți scriitori au începutul și finalul cărții, ce îi prinde cu garda jos este cum să umple paginile dintre ele. Alea sunt momentele când trebuie pur și simplu să scrii în continuare, pentru că mai târziu poate vei vrea să schimbi. Încearcă să înțelegi personajele. Ai grijă să știi care este evoluția emoțională și vor veni și celelalte idei.

Sursă interviu – Penguin RandomHouse.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *