Recomandări de la prietenii Nemira

În perioada 20-26 iulie pe canalele social media Nemira și pe nemira.ro e sărbătoare, cu evenimente, activități și materiale speciale pentru toți cei care ne sunt alături și citesc colecțiile noastre din Nemira, Armada și Nemi.

Am vrut să sărbătorim 29 de ani de plăcerea lecturii cu prietenii și comunitatea Nemira, așa că am întrebat câțiva influenceri, scriitori, top fans și colegi, care e top 5 cărți preferate de la Nemira. A ieșit o listă de recomandări care mai de care mai speciale.

Top 5 cărți preferate de la 5 prieteni Nemira

Marius Chivu 

Marius Chivu, foto de GINA GACHE 

CĂTĂLIN TENIȚĂ

Cristian China Birta

Laura Frunză

Reteta verii 2020 cu Nemira: Se iau câteva eroine puternice, se adaugă niște provocări în viețile lor, câte o doza de mister si un strop de romantism. Rezultă lecturi minunate, pentru o vară plină de inspirație!

Marius CONSTANTINESCU

Marius Constantinescu, de foto Sonia Argint Ionescu

Top 5 cărți preferate de la 5 scriitori Nemira

Ioana Bâldea Constantinescu

Cristina Andone

  • Căsătorie de plăcere, de Tahar Ben Jelloun. O carte despre căutare: a senzualității, a sinelui, a celuilalt. 
  • Ai uitat să râzi, de Bogdan Munteanu – una dintre cele mai bune volume de proză scurtă de la noi. De o sinceritate care te cucerește iremediabil, mai ales dacă îți place Raymond Carver sau Hemingway.
  • Rose, de Marius Constantinescu – citește-o ca pe o lecție de savoir vivre din partea unui om care ar merita să fie subsumat, ca noblețe a simțurilor dar și ca panaș intelectual, unei reinventate Belle Epoque.
  • Un gentleman la Moscova, de Amor Towles – Un roman cum nu se poate mai potrivit pentru vremurile noastre de izolare. Să mai spunem că este și recomandarea lui Bill Gates pentru această vară. 

Adrian Mihălțianu

Adrian Șonka

  • Seria Amintiri din trecutul Terrei, de Liu Cixin – pentru faptul că distrugerea omenirii a fost pusă, pentru mine, prima oară într-un context „galactic”, având o logică simplă. Posibilitatea distrugerii sistemului solar nu a fost niciodată mai interesantă.
  • Aurora, de Kim Stanley Robinson – pentru cea mai frumoasă descriere a spațiului interstelar.
  • Seria Silozul, de Hugh Howey – pentru că am urcat și am coborât scările, obosind în același timp cu personajele din poveste.
  • Contact, de Carl Sagan – pentru că… Sagan!
  • Umanii, de Matt Haig – Mereu oamenii se uită ciudat la mine când le spun că am acasa o femelă de mici dimensiuni.

Top 5 cărți preferate de la 5 colegi Nemira

Marian Coman

Andreea Mitran

Ana Nicolau

Alexandra Rusu

Eli Bădică

Top 5 cărți preferate de la 5 top fans Nemira

Mona Cardas

Roxana Elena Năstase

Lore Cimpan

Cătălina Macovei

Simona Bălan

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *