În căutarea celei de-a patra mâini – Under the Dome

Sub domLucrurile au evoluat în serialul verii de la CBS, Under the Dome. Locuitorii oraşului Chester’s Mill au trecut prin mai multe revolte, aplanate de Big Jim (în funcţie de interese) sau de eroul de serviciu Barbie. Criza apei s-a încheiat , iar acum locuitorii au acces la surse de apă, fără a mai exista un monopol. Big Jim a strâns aproape toate armele din oraş în schimbul produselor alimentare, astfel încât să se asigure că nu au loc crime în caz de disperare (sau, cel puţin, aceasta pare a fi intenţia sa).

Episodul 9, intitulat „A patra mână”, aduce multe surprize, apariţia unui nou personaj, redescoperirea oului negru înconjurat de un mini dom de către Angie, Joe şi Norrie. Pentru cei care au rămas în urmă cu serialul, Joe şi Norrie au găsit în pădure un mini-dom, înăuntrul căruia se află un ou negru. Norrie a atins mini-domul iar fix în acel moment una dintre mamele sale a murit. Coincidenţă sau nu, acest lucru dă de bănuit. Joe îi povesteşte lui Julia despre mini-dom şi o şi duce în locul unde l-au găsit. După un moment de halucinaţie, cauzat de mini-dom, Julia vede o replică fidelă a lui Joe spunând că „Monarhul va fi încoronat.”

Mini-domul dispare şi reapare spre finalul episodului în hambarul lui Joe. Norrie, Joe şi Angie, singurii care au avut crize şi au repetat „Stelele roz cad”, ating mini-domul care imprimă urma palmei lor pe rotunjimea domului, marcând o palmă lipsă, cea de-a patra mână. E interesant de urmărit ce se va întâmpla în continuare, odată pentru a afla cine este cea de-a patra palmă şi ce se va întâmpla în momentul în care toţi patru ating mini-domul.

Am putea crede în acest punct al acţiunii că este vorba despre Junior, cel care o surprinde pe Angie în timpul unei crize şi o aude repetând „Stelele roz cad”. Atunci îşi aminteşte de o pictură de-a mamei sale, realizată în urmă cu 9 ani. Pictura îl prezintă pe Junior sub un cer întunecat din care cad stele roz. Junior crede că mama sa anticipase venirea domului şi că el are o legătură strânsă cu acesta.

Multe ar mai fi de zis, însă, vă lăsăm să descoperiţi voi celelalte surprize din serial. Între timp, nu uitaţi de cartea de la care a pornit acest serial, Sub Dom de Stephen King.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *