Află ce se va întâmpla în „Casa Dragonului” citind „Foc și sânge”

Zilele astea, toată lumea vorbește despre Foc și sânge și ecranizarea sa, Casa Dragonului. Așa că toți fanii poveștilor lui George R.R. Martin am reînceput să discutăm despre pasiunea noastră: descurcarea ițelor din intrigile de la curtea regilor de pe Tronul de Fier.

Dacă ai văzut și tu zilele astea noul serial sau dacă vrei să afli mai multe despre unul dintre cele mai complexe universuri fantasy create vreodată, avem tot ce ai nevoie ca să devii cel mai bun cunoscător al istoriilor din Westeros.

Află cum au devenit cele Șapte Regate unul singur

Istoria Westerosului începe în vremuri de legendă, dar cea mai glorioasă perioadă începe chiar în anul 1, când Aegon Targaryen a coborât alături de dragonii săi în Westeros. Așa a început Cucerirea, care s-a încheiat atunci când toate Cele Șapte Regate au devenit unul singur, condus de regele de pe Tronul de Fier.

De atunci, istoria Casei Targaryen a fost una presărată de conflicte interne și externe, iar stăpânii dragonilor n-au fost feriți de trădări și uneltiri. Însă cel mai mare pericol au fost chiar ei înșiși: atunci când regatul se afla la apogeul prosperității sale, iar dragonii erau mai omniprezenți ca oricând, tensiunile dintre membrii casei Targaryen au dus la Dansul Dragonilor.

Citește Foc și sânge sau ascultă audiobook-ul ca să afli cum au ajuns Viserys, Rhaenyra și Daemon să treacă întreg continentul prin flăcările dragonilor.

Descoperă poveștile Westerosului

Oricât de puternici au fost stăpânii dragonilor, domnia lor a luat sfârșit în anul 283, atunci când Regele Nebun Aerys al II-lea a fost detronat și Robert Baratheon i-a luat locul. Dar transferul de putere a creat tensiuni noi în Cele Șapte Regate, iar moartea regelui a adus după sine consecințe dezastruoase.

Citește seria Cântec de Gheață și Foc și află poveștile din Războiul celor Cinci Regi, despre renașterea dragonilor și despre pericolele de dincolo de Zid.

Ia povestea cu tine peste tot

Ascultă poveștile Celor Șapte Regate oriunde te-ai afla: descoperă audiobook-urile din Westeros și află detalii fascinante din istoria unui tărâm în care războaiele se poartă mai ales în culise, acolo unde Casele nobile țes intrigi.

Indiferent sub ce formă alegi să descoperi poveștile Westerosului, dragonii zboară din nou pe nemira.ro!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *