Noutatile lunii septembrie, copertele sunt in galerie. Inainte de a va lasa sa le admirati, sa spun si cateva cuvinte despre fiecare titlu
2 titluri Nautilus:
- Philip K. Dick – Clanurile de pe Alpha, continuarea unei serii de autor de care fanii nu se mai satura (cele 7 volume de pana acum au fost doar aperitivul, spuneau ei 🙂 )
- Philip Jose Farmer – Zeii Lumii Fluviului, sfarsitul (din pacate) unei serii SF legendare
Colectia Suspans ne pregateste trei titluri noi (de fapt doar unul, doua sunt reeditari):
- Alain Bauer & Roger Danchez – Misterele din Channel Row, un thriller masonic adevarat, scris de doi specialisti in masonerie si membri ilustri ai organizatiei, ce amesteca istoria cu fictiunea privitor la nasterea primelor loje
- Rodica Ojog-Brasoveanu – Disparitia statuii din parc, in continuarea seriei “Melania”. Coperta e absolut adorabila, ma omor dupa pisica aia neagra 😀
- Rodica Ojog-Brasoveanu – Ochii jupanitei, un nou roman din seria “Logofatul Andronic”. Coperta mi se pare iarasi foarte frumoasa, abia astept sa vina cartile de la tipar
In Bonton ne distram cu:
- Pedro Gonzalez Calero – Filosofia pentru bufoni, o carte absolut adorabila despre care v-am mai vorbit deja, nu mai zic nimic. Coperta e foarte simpatica 😀 (“parerea mea”, evident)
- Raluca Badulescu – Mananci cat poti, slabesti cat vrei, pe autoare sigur o cunoasteti de pe la TV, iar cartea nu e doar (inca) o reteta de slabit, ci si o poveste reala. Despre eficienta ei nu ma pronunt (sunt destul de slab de parca as fi urmat trei regimuri simultan, deci… 🙂 ), dar ca gift-book mi se pare ceva deosebit, numai bun pentru barbatii care habar nu au ce sa cumpere cadou prietenelor/sotiilor. Iar desenele Valeriei Moldovan sunt, asa cum ne-a obisnuit, superbe (chiar si cele cu grase 🙂 )
Si pentru ca un sfarsit de vara nu e nimic fara o carte de dragoste, in Nemira Damen Tango:
- Brigitte Giraud – Iubire la suprapret, un roman de dragoste in fragmente, oarecum paradoxal, intrucat povesteste doar despartirile, esecul dragostei, intr-un cuvant: viata reala. Fara artificiile fictiunii, fara retete siropoase si happy-end-uri, povestea iubirii care, asa cum se intampla atat de des, nu se termina ca-n filme (mai ales cele proaste).
In Biblioteca de Psihologie doua titluri noi, ca doar se intorc studentii si trebuie sa ii asteptam cu ceva bun si pentru scoala 🙂
- Marc Valeur & Jean-Claude Matysiack – Patologiile excesului, o lucrare despre adictii scrisa de doi terapeuti care explica mecanismul dependentelor, originea acestora si logica repetitiei lor
- Shere Hite – Raportul Hite. Noul studiu Hite despre sexualitatea feminina, o lucrare ce a starnit furtuni la aparitie si tare sunt curios cum va fi primita si la noi
In afara colectiei si referitor tot la sexualitate (masculina, de data aceasta) Neil Strauss – Jocul seductiei (The Game, in original, carte despre care sigur ati auzit pana acum). Un volum la fel de controversat, povesteste transformarea lui Strauss (este o carte de memorii) dintr-un tip total neatragator (nasul mare si borcanat, inceput semet de chelie, ochelari grosi ca fundul de sifon si o timiditate dureroasa in preajma femeilor) intr-un “artist al seductiei”. Chiar exista o comunitate de astfel de “artisti” (in America, of course, taramul tuturor posibilitatilor), care te pot invata toate secretele cuceririi amoroase. Cat din tot ce e scris in carte e “aplicabil”… asta ramane la latitudinea fiecaruia. Iata si un link cu videoblogul lui Strauss (nu mai stiu unde am citit despre cate catralioane de vizitatori are; unele filmulete cu “temele” lui Strauss sunt foarte amuzante, desi, recunosc, stupide).
Uf, ce mult am scris. Gata, va las sa va bucurati de coperte 😀
Tweet
Si dupa 5 urmeaza surprizele?
La colectia Nautilus,desigur.
Cam putin suspans (nou) pentru septembrie! Sper sa va revansati luna urmatoare!
De curand am prins gust pentru scrierile lui Zelazny dar au trecut 2 ani de la publicarea ultimului si singurului roman de-al lui in noua colectie Nautilus. Sunt planuri (fie ele si pe termen mai lung) pentru publicarea de mai mult Zelazny?
Scuzati-ma daca deranjez, dar am si eu o problema : daca am trimis la inceputul saptamanii, mai exact luni, doua recenzii, nu ar fi trebuit sa apara deja pe nemirabooks? stiu ca exista posibilitatea sa nu fie acceptate toate recenziile, dar eu cred ca macar una ar fi trebuit sa fie postata…as vrea, daca e posibil, sa mi se confirme faptul ca au fost primite si eventual respinse sau daca a fost vreo problema cu acele recenzii… nu cer nici o explicatie sau justificare pentru un eventual motiv al nepostarii recenziilor, ci doar o simpla informare in legatura cu primirea sau respingerea acestora, daca se poate. In orice caz doream sa fac o comanda pentru mai multe carti si sa pot obtine si eu macar o carte, daca nu mai multe, cu reducerea de 100 %, din titlurile pe care inca nu le am si pe care nu mi le-am putut permite momentan… oricum am in vedere destul de multe carti de la nemira pentru achizitionare, si vechi si noi, prin care sa imi pot completa biblioteca…
Sper sa nu fi deranjat prin acest comentariu, dar mi-am exprimat si eu o doleanta, ca si client al editurii, si nu unul ocazional…
In rest, aparitiile din luna septembrie sunt interesante si sper sa continue cu si mai multe aparitii in colectiile ‘nautilus’ si ‘suspans’ (si nu numai) in lunile urmatoare…
@Vlad Puescu: Am tot vorbit de “suspans” si am neglijat intrebarile legate de o alta colectie – “Babel”: Vor aparea si celelalte trei volume din tetralogia “Frederica” – A.S. Byatt? Sau poate aveti in plan editarea volumului “Possession: A Romance”, al aceleiasi scriitoare, castigator al Booker Prize? Ar putea sa apara si alte carti premiate in aceasta colectie?
@IB: asa e, s-a discutat foarte mult despre “Suspans” si “Nautilus”, ceea ce nu e rau, dar au cam fost neglijate celelalte colectii, deloc de neglijat, dupa parerea mea. Ai intuit foarte bine, urmatoarea carte in pregatire este faimoasa “Possession” (va aparea in noiembrie, decembrie cel tarziu), care a castigat nu numai Booker, ci si Irish Times International Fiction Prize si Commonwealth Writers Prize (nu ca valoarea literara ar sta in premiile obtinute). Cvartetul Fredericai ar trebui, bine-nteles, dus pana la capat. Ar fi foarte frumos sa scoatem si unele volume de povestiri, mai ales “The Djinn in the Nightingale’s Eye”, ca sa il amintim doar pe cel mai premiat (Mythopoeic Fantasy Award, The Paris review “Aga Khan” Prize for Fiction).
@Vlad Puescu: O veste super tare! Pot sa plec linistit poimaine la Barcelona (in vacanta)! Si sa citesc Afacerea Rafael. (Cu toate ca mai nimerita ar fi fost Tacerea lui Gaudi)! Astept si alti autori premiati in colectiile Babel sau Nemira Clasic.