Noutatile lunii septembrie, copertele sunt in galerie. Inainte de a va lasa sa le admirati, sa spun si cateva cuvinte despre fiecare titlu
2 titluri Nautilus:
- Philip K. Dick – Clanurile de pe Alpha, continuarea unei serii de autor de care fanii nu se mai satura (cele 7 volume de pana acum au fost doar aperitivul, spuneau ei 🙂 )
- Philip Jose Farmer – Zeii Lumii Fluviului, sfarsitul (din pacate) unei serii SF legendare
Colectia Suspans ne pregateste trei titluri noi (de fapt doar unul, doua sunt reeditari):
- Alain Bauer & Roger Danchez – Misterele din Channel Row, un thriller masonic adevarat, scris de doi specialisti in masonerie si membri ilustri ai organizatiei, ce amesteca istoria cu fictiunea privitor la nasterea primelor loje
- Rodica Ojog-Brasoveanu – Disparitia statuii din parc, in continuarea seriei “Melania”. Coperta e absolut adorabila, ma omor dupa pisica aia neagra 😀
- Rodica Ojog-Brasoveanu – Ochii jupanitei, un nou roman din seria “Logofatul Andronic”. Coperta mi se pare iarasi foarte frumoasa, abia astept sa vina cartile de la tipar
In Bonton ne distram cu:
- Pedro Gonzalez Calero – Filosofia pentru bufoni, o carte absolut adorabila despre care v-am mai vorbit deja, nu mai zic nimic. Coperta e foarte simpatica 😀 (“parerea mea”, evident)
- Raluca Badulescu – Mananci cat poti, slabesti cat vrei, pe autoare sigur o cunoasteti de pe la TV, iar cartea nu e doar (inca) o reteta de slabit, ci si o poveste reala. Despre eficienta ei nu ma pronunt (sunt destul de slab de parca as fi urmat trei regimuri simultan, deci… 🙂 ), dar ca gift-book mi se pare ceva deosebit, numai bun pentru barbatii care habar nu au ce sa cumpere cadou prietenelor/sotiilor. Iar desenele Valeriei Moldovan sunt, asa cum ne-a obisnuit, superbe (chiar si cele cu grase 🙂 )
Si pentru ca un sfarsit de vara nu e nimic fara o carte de dragoste, in Nemira Damen Tango:
- Brigitte Giraud – Iubire la suprapret, un roman de dragoste in fragmente, oarecum paradoxal, intrucat povesteste doar despartirile, esecul dragostei, intr-un cuvant: viata reala. Fara artificiile fictiunii, fara retete siropoase si happy-end-uri, povestea iubirii care, asa cum se intampla atat de des, nu se termina ca-n filme (mai ales cele proaste).
In Biblioteca de Psihologie doua titluri noi, ca doar se intorc studentii si trebuie sa ii asteptam cu ceva bun si pentru scoala 🙂
- Marc Valeur & Jean-Claude Matysiack – Patologiile excesului, o lucrare despre adictii scrisa de doi terapeuti care explica mecanismul dependentelor, originea acestora si logica repetitiei lor
- Shere Hite – Raportul Hite. Noul studiu Hite despre sexualitatea feminina, o lucrare ce a starnit furtuni la aparitie si tare sunt curios cum va fi primita si la noi
In afara colectiei si referitor tot la sexualitate (masculina, de data aceasta) Neil Strauss – Jocul seductiei (The Game, in original, carte despre care sigur ati auzit pana acum). Un volum la fel de controversat, povesteste transformarea lui Strauss (este o carte de memorii) dintr-un tip total neatragator (nasul mare si borcanat, inceput semet de chelie, ochelari grosi ca fundul de sifon si o timiditate dureroasa in preajma femeilor) intr-un “artist al seductiei”. Chiar exista o comunitate de astfel de “artisti” (in America, of course, taramul tuturor posibilitatilor), care te pot invata toate secretele cuceririi amoroase. Cat din tot ce e scris in carte e “aplicabil”… asta ramane la latitudinea fiecaruia. Iata si un link cu videoblogul lui Strauss (nu mai stiu unde am citit despre cate catralioane de vizitatori are; unele filmulete cu “temele” lui Strauss sunt foarte amuzante, desi, recunosc, stupide).
Uf, ce mult am scris. Gata, va las sa va bucurati de coperte 😀
Tweet
@Comanescu marius: Ideea cu reeditarea unor serii SF clasice o avem si noi in vedere. Principala problema cu autorii mentionati de tine este ca, in momentul de fata, mai toti (cu exceptia lui Farmer) sunt publicati (ergo drepturile externe sunt detinute) de alte edituri. Asa ca…
@IB: scuze daca am parut ofuscat, nu am insinuat ca ai “dat cu parul” 🙂 . Orice feed-back este foarte bun, mai ales criticile, pentru care nu putem decat sa va multumim.
Visez “cu ochii deschisi” si nu imi vine sa cred!Ar putea cineva sa imi explice renasterea de le Nemira?Din punct de vedere al S.F.-ului o consideram pina in 2007 deja defuncta! Multi poate nu isi dau seama de amploarea revirimentului!Nu ma bucur atit de cartile deja aparute cit de faptul ca editura,cel putin in partea S.F.{cea care ma intereseaza pe mine} a capatat o stabilitate care imi da incredere in viitor.Deja promisiunile editoriilor au capatat putere de axioma.Sper sa fiti un exemplu{in limita posibilitatilor desigur} pentru celelalte edituri care “scot” S.F.!
@Marius:Sint de acord cu reeditarea autorilor celebri acolo unde se poate{chiar daca eu am toate acele carti} mai ales pentru noua generatie de cititori S.F.{si nu vorbesc numai de tineri!}.Asa se pot creea pasiuni{si noi cititori}. Va urez succes in munca pe care o depuneti si consider ca la modul in care gusturile mele in domeniu se potrivesc cu cartile aparute nu este nevoie sa mai dau sfaturi sau propuneri.Am incredere!
Ma bucur ca si editura are in vedere reeditarea serilor mai vechi si asteptam cu nerabdare chiar daca nu se poate toate seriile celebre sunt sigur ca o sa gasiti autori si carti care or sa bucure mult cititorul de S.F, si poate cartile de mult citite si uitate sau scriitori mai putin celebri aduse in prim plan de Nemira vor bucura deopotriva cititorul.
Toate cele bune si sa auzim numai de bine 😉
Multumesc pentru raspuns
Pagina de prezentare pentru Ilion m-a bagat in ceata, e vorba de 2 volume care au impreuna 576 pagini (doar 576?) sau e doar primul volum al primei carti din serie? Si de ce pentru titlu s-a mers pe varianta greceasca in locul celei latine din original? Se schimba si titlul celei de a doua carti, Olympos devine Olympus?
Aveti cumva in plan Neal Stephenson?
@Ygg: sunt doua volume care au fiecare in jur de 500 pagini; o sa corectam pe site
@Md: momentan este in discutii
@V.P.-Mereu aveti cite o surpriza pentru noi,la tirg cu ce ne vom delecta?