De mărţişor ne bucurăm să vă anunţăm câteva cărţi în pregătire, ce vor deveni în curând noi apariţii 😀
Să începem cu un pic de Suspans:
- Gerald Messadie – Mastile lui Tutankhamon, al doilea volum din seria de romane istorice “Furtuni pe Nil”, dedicată celei mai fascinante perioade din istoria Egiptului Antic
În colecţia Babel:
- Muriel Barbery – Eleganta ariciului, un roman superb sub forma unei fabule filozofice ce s-a bucurat încă de la lansare de un succes nebun: s-a vândut în peste un milion de exemplare, a fost tradus rapid în lumea întreagă (ultima numărătoare pe care am găsit-o eu menţiona 27 de limbi), a primit vreo şapte premii literare (prea lungă lista, nu le mai enumăr) şi a fost ecranizat în 2008. Ieri am văzut că traducerea englezească tocmai a intrat în topul Paperback Trade Fiction alcătuit de New York Times Book Review (tot ei se intrebau în recenzia dedicată cărţii dacă tsunamiul european va lovi şi America). Iată că, în ciuda mefienţei americane faţă de produsele literare franţuzeşti, a lovit şi lumea nouă 🙂
Amestec exploziv de inteligenţă şi umor în Bonton:
- Helene Sirven & Philip Tretiack – La limita vulgaritatii, o carte deosebit de amuzantă, dar curajoasă şi neiertătoare, care ia în tăbârcă toată panoplia cretinismelor şi aberaţiilor contemporane. Ştiţi voi, aia ce vedem în fiecare zi la televizor, ascultăm la radio, citim în tabloide şi reviste glossy (chiar şi în cărţi). Într-un cuvânt, vulgaritatea în care ne bălăcim zi de zi şi care, deşi avem tot timpul senzaţia că am atins limita (de jos), ne surprinde perpetuu: limita poate fi în continuare transgresată. Recomand cu căldură!
- Thomas Cathcart & Daniel Klein – Platon si ornitorincul intră într-un bar… Titlul insolit anunţă o carte pe măsură: un curs introductiv în filozofie prin… bancuri. Da, aţi citit bine. Filosofie prin bancuri, nu numai instructivă, cât şi deosebit de amuzantă. Nu v-aş putea-o recomanda destul. Sigur o să mai vorbim despre ea 😀
Erotikos continuă ofensiva:
- Françoise Rey, cea mai bine vândută autoare de literatură erotică de limbă franceză, ne spunea povestea Nopţilor de cerneală (scurte povestiri erotice în dulcele stil franţuzesc – francezii nu o fac neaparat mai bine, dar cu siguranţă o fac altfel 😉 )
- Philip Zimbardo – Efectul Lucifer, o tulburătoare lucrare de psihosociologie semnată de creatorul celebrului Stanford Prison Experiment, care pătrunde până în cele mai ascunse şi obscure regiuni ale sufletului omenesc, aratând cum şi de ce suntem cu toţii susceptibili de a fi ademeniţi înspre „tărâmul întunecat”: în fiecare om obişnuit şi bun se poate ascunde un monstru. Nu doar o lucrare de cercetare ştiinţifică de referinţă, Efectul Lucifer a fost #1 New York Times Bestseller la categoria nonficţiune, performanţă remarcabilă dacă luăm în calcul dimensiunile (peste 800 de pagini culese mărunt) şi profunzimea textului. Highly recommended în orice bibliotecă!
- Nina Garcia, renumitul Director al Departamentului de Modă de la Elle (până în 2008) şi Marie-Claire (în prezent), ne învaţă Totul despre stil. O carte-cadou despre modă foarte frumos ilustrată, care va face cu siguranţă furori în rândul publicului feminin.
- Cozmin Guşă – Cele zece păcate ale României
PS: după cum aţi observat, nu am anunţat (încă!) nimic în colecţia Nautilus. Nu ne-a doborât criza (încă? :p ), nici nu ne-am oprit din publicat literatură SF&F. Avem câteva titluri foarte tari în pregătire (unele îndelung aşteptate, dar şi o mare şi plăcută surpriză), dar din păcate trebuie să mai avem “puţintică răbdare” până să le putem strânge între mâini 🙂
Tweet
Am observat pe site-ul lui Joe Abercrombie un link catre Nemira. Stiu ca editurile care au link pe site-ul sau au drepturile de publicare a cartilor sale. Sa fie aceasta marea si placuta surpriza pregatita de Nemira in colectia Nautilus? Daca da ar fi oare posibil ca editura sa pastreze coperta originala sau macar sa mearga cu una in ton?
Va multumesc,
Mihai 🙂
Buna Mihai,
Da, vom traduce trilogia “First Law”. Mersi pentru gandul legat de coperta, mai ales ca vine din parte unui “specialist”. Cu toate ca, prin comparatie cu ce prezinti de obicei pe blog, copertele respective nu mi se pare deloc aratoase sau deosebite (parere strict personala).
Din pacate nu trilogia lui Abercrombie e surpriza. Dar exista si un “din fericire” 😀
Si eu sunt curios sa vad “surpriza” din colectia Nautilus…dar as fi mai mult decat multumit daca o sa apara “A storm of swords” in martie…numai bine
Pe cand aparitia romanului “Duma Key” de Stephen King? Ati ramas datori inca de anul trecut pare-mi-se…
Duma Key este in lucru si va veni cu urmatoarea productie, dar nu pot sa ofer o data precisa cand se intoarce de la tipar. Oricum, in aprilie, sau poate chiar un pic mai devreme. Dar mai bine ramanem la aprilie 🙂
Despre “Efectul Lucifer”- prima data am aflat de acest “Stanford Prison Experiment” dintr-un film, destul de bine facut (incat sa-mi dea fiori), si chiaaar mi-am dorit sa aflu detalii despre cum a fost facut, si mai ales, despre urmarile lui asupra celor care au luat parte. Sper ca aceasta carte sa contina si ceva marturii, mai ales pentru ca e genul de experiment social la limita eticii.
Abia astept sa o citesc!
Cartea reia cercetarile din jurul experimentului Stanford din ani ’70, punandu-le in contextul actual al cazurilor cum a fost cel de la Abu Ghraib (Zimbardo a fost si martor in cadrul acelui proces celebru).
Se pare ca Vlad&co din citirea pe sub rinduri ne pregatesc mari surprize!good for you!Cititorilor Nemira uniti-va!pregatiti teschereaua plina cu bani caci ne asteapta vremuri interesante si cu carti extrem de bune.
@Vlad-ai citeva datorii de dat!!!