Arta complimentelor și puterea cuvintelor simple

Update:
Cartea “Complimente. Mic tratat de întrebuințare a complimentelor” a fost câștigată prin tragere la sorți de către Ali! Felicitări și să te bucuri de ea împreună cu cei dragi!

 

“Nu există persoană căreia să nu-i facă plăcere complimentele. Există însă suficient de multe care nu le apreciază pe cele neplăcute.”

Am extras aceste rânduri din noua apariție Hardcover din colecția Bonton, “Complimente. Mic tratat de întrebuințare a complimentelor”, scrisă de autoarea de origine germană Gloria Beck.

Acest ghid are un rol simplu, și anume cel de a vă demonstra puterea cuvintelor simple. Răsfoindu-l și citind diverse capitole, am înțeles că nu este suficient să preiei o listă de complimente considerate reușite și pe care apoi să le “dăruim” celorlalți după bunul plac, trăind cu falsa iluzie că vor avea efectul dorit.

Autoarea crede că este extrem de util să stăpânim arta formulării unor complimente reușite. Dacă nu pentru a îi face pe cei cu care interacționăm să se simtă bine și frumoși în preajma noastră, atunci măcar pentru dorința, ascunsă sau nu, a multora dintre noi de a le folosi în scopul manipulării și influențării modului în care suntem percepuți.

“Complimentele nu sunt doar instrumente. În timp ce împărțim complimente, ne schimbăm și noi înșine. Cel puțin în ochii celorlalți.”

Vă invit cu drag să parcugeți această lectură ușoară și atât de frumoasă prin bunele intenții ale autoarei, care mai presus de orice te inspiră să fii mai bun și mai darnic cu semenii tăi. Și pentru că m-a captivat de la bun început, eu cred că este posibil să învățăm să folosim corect această artă a complimentelor într-un scop altruist, parcurgând capitolele și subcapitolele intitulate foarte expresiv, precum:

“Introducere în arta complimentului”, în care regăsim explicații pornind de la ce este de fapt un compliment, până la momentul, afirmația și conținutul potrivit pentru a îl folosi;
“Istoria complimentului”;
“Complimentul pe mapamond”, ce ne invită într-o “călătorie” prin culturile mai avansate, unde regulile de politețe sunt cu totul altele decât cele cunoscute de noi;
Aflăm “ce vor să audă femeile”, spre deosebire de bărbați sau care este “tehnica stereotipurilor”;
“Ce spun complimentele despre noi”;
“20 de modele de bază pentru complimentele bune”;
“15 tehnici pentru complimentele credibile” și multe altele.

Temă de discuție:

Care este cel mai frumos compliment primit vreodată?

Concurs:

Prin tragere la sorți, voi oferi un exemplar din “Complimente. Mic tratat de întrebuințare a complimentelor” de Gloria Beck.

Deadline participare: Duminică, 9 Octombrie 2011, ora 23:59.
Câștigătorul va fi anunțat în cursul zilei de luni, 10 Octombrie 2011.

18 Commentarii

  1. Csiki Veronica 08/10/2011 Reply
  2. SmileToSurvive 09/10/2011 Reply
  3. Bogdan Daniel 09/10/2011 Reply
  4. Dyana*13 09/10/2011 Reply
  5. dana71 09/10/2011 Reply
  6. raluka 09/10/2011 Reply
  7. Maya 09/10/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *