Byzantivm, o colecție unică!

Printre cele mai noi colecții ale Editurii Nemira, fiind lansată oficial în luna mai a acestui an la Bookfest, colecția Byzantivm continuă să crească treptat cu noi titluri, oferindu-vă un conținut deosebit de apreciat de toți iubitorii de istorie, cultură, artă și spiritualitate!

Colecția numără în acest moment 5 titluri de referință pentru lumea și istoria Bizantină, o lucrare excepțională fiind cartea lui Michel Kaplan – “Bizanț”. Nu trebuie să fii istoric sau să deții un bagaj de cunoștințe de specialitate pentru a fi purtat în timp, unde vei putea să redescoperi secretele unei lumi de mult apuse, care a cunoscut atât grandoarea cât și decadența Imperiului.

Menționam că este vorba și de artă, nu doar pentru că mulți dintre acești autori de renume mondial ne vorbesc despre arta bizantină, ci și pentru că întreaga colecție este însuflețită de ilustrațiile sale frumoase, ce însoțesc descrierile acelei epoci.

De asemenea, urmează să avem parte și de 2 titluri noi, pe care le așteptăm cu nerăbdare! Acestea sunt ale autorilor Glen Pears – “Trupuri imateriale. Reprezentări bizantine ale îngerilor” și John Meyendorff – “Teologia bizantină. Tendințe istorice și teme doctrinare”.

Vă las cu un citat din “Filosofia Bizantină” de Basile Tatakis, care să vă stârnească și mai mult interesul pentru ce vă așteaptă între coperțile acestor cărți: “Ceea ce Roma a fost în Evul Mediu pentru lumea apuseană şi germanică, Bizanţul a fost pentru lumea greacă, slavă şi orientală.”

3 Commentarii

  1. arsavir 02/10/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 03/10/2011 Reply
  2. stefan 27/01/2014 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *