Foc și sânge, sursa de inspirație a serialului „Casa Dragonului”, a depășit toate recordurile HBO la prima difuzare

Cartea Foc și sânge, scrisă de George R.R. Martin și publicată de editura Nemira în imprintul Armada, este sursa de inspirație a serialului „Casa Dragonului”, a cărui premieră a depășit toate recordurile înregistrate vreodată de HBO pentru o serie originală.

Fascinanta poveste care are la bază volumul „Foc şi sânge”,  se petrece cu câteva secole înainte de întâmplările din „Game of Thrones/ Urzeala tronurilor”. Primul episod al noului serial avut o audienţă atât de mare, încât a devenit cea mai mare premieră din istoria companiei: 9.986 milioane de vizionări în Statele Unite ale Americii.

Scriitorul George R.R. Martin nu a scris o poveste, a construit un univers.

Marian Coman, redactor-șef ARMADA

Cartea spune povestea Targaryenilor de când au ajuns în Westeros și au cucerit Cele Șapte Regate și până după Dansul Dragonilor, cea mai faimoasă bătălie dintre dragoni și călăreții lor. Romanul este un volum de referință pentru fanii universului din Urzeala tronurilor,  prezentând pentru prima dată detalii fascinante despre istoria Westerosului. George R.R. Martin este faimos pentru intrigile sale complexe și indiciile subtile presărate în textele sale, iar „Foc și sânge” nu face excepție.

O capodoperă de istorie ficțională!

The Sunday Times

O tapiserie fascinantă, care înfățișează războaie, căsnicii, morți, dragoni și politică, una care are aerul unei istorii adevărate mai mult decât al uneia dintr-o lume fantasy…

Booklist

„Foc și sânge” de George R. R. Martin

Cu sute de ani înainte de Urzeala tronurilor, Casa Targaryen – singura familie de stăpâni ai dragonilor care a supraviețuit decăderii Valyriei – se stabilește la Piatra Dragonului. Aceasta este povestea generațiilor de conducători care, începând cu legendarul Aegon Cuceritorul, se luptă pentru a păstra Tronul de Fier.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul războiului numit Dansul Dragonilor? Ce crime oribile a făptuit Maegor? Cum arăta Westeros când dragonii făceau legea din ceruri? Ce a devenit Valyria după dezastrul care a lovit-o?

La acestea și la multe alte întrebări răspunde cronica unui maester al Citadelei, completând istoria tulburătoare și pasionantă a Targaryenilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *