#FemeileSuntTari: personaje inspiraționale din cărțile Nemira

În luna martie dăm startul literaturii la feminin cu #FemeileSuntTari – o serie în care vă facem cunoștință cu femeile curajoase, puternice și creative care ne-au inspirat de-a lungul timpului prin artă, muzică sau pur și simplu prin faptul că au ținut piept nedreptăților. Le găsim în paginile cărților noastre, pe fundalul istoriei pe care au schimbat-o și le găsim în viața de zi cu zi pe care încă ne-o influențează. De aceea, dedicăm acest articol personajelor feminine care ne ghidează și ne oferă putere prin exemplu, indiferent de situație.


Mai jos găsiți câteva femei excepționale din biblioteca Nemira:

  • O poți auzi pe cântăreața Édith Piaf în paginile cărții Madame Piaf și cântecul iubirii, povestea de viață a legendei care a încântat o lume întreagă cu vocea sa, o femeie care a dus la extrem și arta, și dragostea. Atmosfera cărții te trimite în Franța anilor ’40, pe notele romantice ale cântecelor nemuritoare ale lui Edith.
  • Coco Chanel este femeia care a schimbat normele societății, luptând împotriva stereotipurilor epocii și care a contribuit la emanciparea femeilor. Povestea din Mademoiselle Coco și parfumul iubirii nu prezintă doar viața sa, dar și istoria din spatele renumitului parfum Chanel nº5.
  • Frida Kahlo, portretizată precum un pheonix care se ridică mai puternic din fiecare înfrângere, este o sursă de inspirație pentru lupta drepturile, libertatea de exprimare și inspirația artistică nemărginită ale femeilor. Un model pentru depășirea oricărei suferințe.
  • Lee Miller, inspirația pentru protagonista din Secretele fotografei franceze, a jucat un rol important pentru presă în istorie. Model în anii ’20, a lăsat în urmă lumea strălucitoare a modei și s-a dus pe frontul războiului ca să fotografieze atrocitățile, dând dovadă de curaj și statornicie.
  • Kamala Harris este una dintre cele mai inspiraționale și aspiraționale femei ale secolului 21 pe scena politică. Din cartea Adevărurile noastre. Visul American aflăm parcursul său în carieră și cum a reușit să devină prima femeie de culoare procuror general și vice-președinte. O femeie la masa deciziilor alături de cei mai puternici bărbați din lume.

Acestea sunt femeile de la care căutăm inspirație și o mai bună înțelegere a istoriei și a definiției „curajului”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *