Cărți #decitit și de pus sub brad

Crăciunul este momentul perfect pentru a aduce magia poveștilor în viața celor dragi – sau în propria ta viață! Ce poate fi mai frumos decât să găsești sub brad o carte care să te poarte prin lumi fascinante, să te inspire sau să te emoționeze? Fie că ești în căutarea unui roman captivant, a unei povești emoționante sau a unei lecturi care să-ți deschidă noi orizonturi, lista noastră îți oferă o selecție perfectă pentru sărbători. Descoperă titluri precum De aici spre marele necunoscut, Fata de dincolo sau Parfumiera din Paris – cadouri literare care vor aduce bucurie oricărui cititor!

1. De aici spre marele necunoscut, de Lisa Marie Presley și Riley Keough

Este o carte extraordinară, în care se regăsesc atât vocea Lisei Marie, cât și cea a lui Riley, o mamă și o fiică comunicând – din această lume către cea de dincolo, în timp ce încearcă să se vindece una pe alta.

2. Moonwalk, de Michael Jackson


Este autobiografia sinceră și emoționantă a megastarului Michael Jackson. De la copilăria dură, dar plină de bucurii, până la ascensiunea sa fulminantă în industria muzicală, această carte oferă o privire intimă asupra vieții și carierei uneia dintre cele mai mari legende ale muzicii. Ilustrată cu fotografii rare și plină de povești despre prietenii săi celebri, „Moonwalk” este o lectură esențială pentru toți cei care vor să înțeleagă cu adevărat geniul din spatele hiturilor de neuitat.

3. Ultima carte, de Marian Coman

Cel mai recent roman al lui Marian Coman se deschide cu cea mai veche istorie din lume: una de iubire. Într-un prezent apropiat, Alex te trage în povestea lui și a Adei. Nu-ți lasă vreme să te înduioșezi, căci, curând, descoperi că-ți relatează ultima lor zi împreună. În paralel, îl întâlnești pe Manu, care te lasă să pătrunzi în intimitatea gândurilor sale de scriitor aflat în plină criză creativă. Cei doi îți vor fi aproape pe tot parcursul cărții, ba unul, ba celălalt, până când destinele li se întrepătrund, permanent la granița dintre realitate și ficțiune, dintre virtual și real, dintre povești.

4. Un gentleman la Moscova, de Amor Towels

Roman al unui sfârșit dureros și al unui început inevitabil, Un gentleman la Moscova este povestea cuceritoare a unui învins care, paradoxal, învinge dezumanizarea fără să iasă dintr-un hotel.

5. Parfumiera din Paris, de Alka Joshi

Ultimul volum al TRILOGIEI JAIPUR, bestseller The New York Times, își poartă cititorii în Parisul anilor 1970, unde cariera de parfumier a Radhei, aflată la început de drum, se confruntă cu exigențele familiale și cu secretele îngropate în trecutul ei.

6. O viață imposibilă, de Matt Haig

A apărut un nou roman excepțional scris de Matt Haig, autorul bestseller-ului #1 New York TimesBiblioteca de la miezul nopții, cu peste nouă milioane de exemplare vândute în întreaga lume.

„Ceea ce se arată drept magie este pur și simplu o parte a vieții pe care încă nu o înțelegem…”

Când Grace Winters, o profesoară de matematică ieșită la pensie, primește moștenire o casă dărăpănată pe o insulă mediteraneeană de la o prietenă cu care n-a mai ținut legătura, curiozitatea pune stăpânire pe ea. Ajunge în Ibiza cu un bilet doar pentru dus, fără întoarcere, fără ghid și fără plan.

Printre dealurile abrupte și plajele aurii ale insulei, Grace caută răspunsuri despre viața și moartea prietenei sale. Ce descoperă este mai straniu decât și-ar fi imaginat. Dar, ca să se lase cuprinsă de acest adevăr imposibil, Grace trebuie mai întâi să se împace cu trecutul ei.

Plină de minuni și aventuri, aceasta este o poveste despre speranță, un nou început și puterea de a-ți schimba viața.

7. Nămeții, de C.J. Tudor

C.J. Tudor a scris o poveste care te ține cu sufletul la gură, plină de toată groaza, tensiunea, înfiorarea, sângele, eviscerarea și atmosfera suprarealistă pe care orice cititor pasionat de thriller și le-ar fi putut dori. Această autoare reușește ceva demn de laudă: să scrie romane care împletesc elemente diverse într-un fel nou și incitant.

8. Monștri obișnuiți, de J.M. Miro

O carte despre viață și moarte, despre magie și monștri. Charlie Ovid are șaisprezece ani și, în ciuda unei vieți pline de violență, pe trupul lui nu se află nici măcar o cicatrice. Corpul i se vindecă singur, fie că vrea, fie că nu. Marlowe, un copil găsit într-un vagon de marfă, strălucește cu o lumină albăstruie și are puteri tămăduitoare. Când doi detectivi veterani sunt recrutați pentru a-i escorta în siguranță spre nord, ei sunt forțați să se confrunte cu marginile întunecate ale monstruosului. Ceea ce urmează este o călătorie care pornește pe străzile Londrei și se încheie la o stranie moșie din suburbiile Edinburghului, unde s-au adunat și alți copii cu puteri speciale. Aici, lumea morților și lumea celor vii amenință să se ciocnească. Pe măsură ce secretele din cadrul Institutului se dezvăluie, Marlowe, Charlie și restul Înzestraților vor descoperi adevărul despre abilitățile lor și despre natura forței care îi urmărește. Și că cei mai răi monștri vin uneori cu cele mai dulci daruri.

9. Fata de dincolo, de Nagabe

Volumul pune în prim-plan povestea a două ființe care-și duc traiul între lumi, la limita neclară dintre ce e omenesc și ce nu. Au fost odată ca niciodată, într-o lume îndepărtată, două tărâmuri… Tărâmul de Dincolo, locuit de Străini, creaturi blestemate care-și abăteau blestemul asupra celor care îi atingeau, și Tărâmul Dinăuntru, unde oamenii locuiau în singuranță și pace. Cei doi, fetița și creatura blestemată, nu ar fi trebuit să se întâlnească, dar, odată ce drumurile lor se intersectează, ia naștere un basm plin de magie.

10. Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig


Trilogia Un băiat numit Crăciun cucerește încă de la prima carte grație vocii empatice, calde, profund umane a naratorului. Devenite cărți clasice încă de la publicare, sunt povești care vor bucura generații întregi de aici înainte, pentru că de anumite povești pur și simplu nu te poți sătura.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *