Cărți in pregătire la Nemira în luna februarie

În luna februarie, super-cititorii Nemira călătoresc în timp, citesc scrisori de dragoste, pășesc în înfricoșătorul univers distopic imaginat de Hugh Howey, și se reîntâlnesc cu Mare, Cal și Maven în al treilea roman al seriei de mare succes Regina roșie.

matt-haig—cum-sa-opresti-timpul—c1De la Matt Haig, autor de bestsellere internațioanele, Cum să oprești timpul este o poveste nebunească și dulce-amară despre cum te poți pierde și regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie ca să înveți cum să trăiești cu adevărat.

Tom Hazard are un secret periculos. Poate că arată ca un bărbat de 41 de ani, dar datorită unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole. Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală. Singurul lucru pe care nu trebuie să-l facă e să se îndrăgostească.

Romanul este în curs de ecranizare cu Benedict Cumberbatch în rolul lui Tom Hazard.

Cu peste 400. 000 de note și 40. 000 de reviews pe Goodreads, Scrisori din insula Guernsey este un omagiu adus cititorilor pasionați și un peisaj nostalgic al unei opere, cu citate din îndrăgitele opere ale lui Shakespeare, Austen sau surorile Brontë

În ianuarie 1946, într-o Londra care abia iese din umbra Celui de-al Doilea Război Mondial, Juliet Ashton caută un subiect pentru noua ei carte. Cine s-ar fi gândit că îl va găsi în scrisoarea unui bărbat necunoscut, de pe insula Guernsey? Cei doi încep un fascinant schimb de scrisori despre lumea de excentrică în care trăiește bărbatul misterios.

Scrisă cu mult umor și căldură, cartea reprezintă o odă adusă cuvântului scris și felului în care el apropie oamenii. Romanul este în curs de ecranizare, cu Lily James și Matthew Goode în rolurile principale.

ayeler-gundar-goshen—trezirea-leilorÎn colecția Babel a Editurii Nemira apare Trezirea leilor, un nou roman de Ayelet Gundar-Goshen, autoarea bestsellerului O noapte, Marcovici, volum distins cu premiul Sapir pentru debut și tradus în treisprezece limbi.

Trezirea leilor a fost foarte bine primit de critici și a intrat în lista de recomandări pe 2016 ale New York Times, Wall Street Jurnal și The Observer.

Într-o noapte, după o gardă lungă, neurochirurugul Eitan Green lovește cu mașina un african și, panicat, fuge de la locul accidentului. A doua zi, viața se schimbă: medicul trebuie să plătească pentru fapta lui. Și nu oricum. Trezirea leilor, roman al căutărilor și al tensiunilor și meditație despre o societate imorală.

 

Palpitant. Tulburător. Memorabil. În Silozul, bestseller internațional, Hugh Howey construiește un univers distopic înfricoșător, în care locuitorii unei lumi postapocaliptice comunică cu exteriorul doar prin intermediul unui ecran, fără posibilitatea de a părăsi silozurile în care locuiesc.

Aici trăiesc o viață plină de reguli și legi nescrise, de secrete și minciuni. Toți trebuie să se supună, dar unii, cei mai periculoși, îndrăznesc să spere și să viseze, infectându-i pe ceilalți cu optimismul lor. Pedeapsa pentru ei e simplă și fatală : sunt lăsați să iasă afară. Jules este una dintre aceste persoane. Poate ultima. Silozul apare în noul format Nautilus.

Axa, continuarea magistralului Turbion, este un hard science-fiction cu mai multe accente de thriller, dar cu aceeași adâncime filosofică și morală a ideilor.

Axa ne duce pe o planetă construită de misterioșii Ipotetici pentru a salva specia umană, conectată cu Pământul printr-o Arcadă de sute de kilometri deasupra Oceanului Indian.

Lipsită de puteri și prizoniera prințului Maven, Mare, Fetița cu fulgerele, trăiește la mila băiatului care a iubit-o, prințul minciunilor și al trădărilor. La sute de kilometri distanță, Cal și Garda Stacojie se pregătesc de război și refuză să se mai ascundă în umbre. Argintiii trebuie să se teamă.

 Ce vă așteaptă în King’s Cage? Alianțe destrămate, secrete, conspirații, revolte și o trădare neașteptată. Nu uitați de avertismentul autoarei: Oricine poate trăda pe oricine.

1 Comentariu

  1. Geo 01/02/2018 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *