Cele mai căutate cărți Nemira și Nemi la #Bookfest2023

Editurile Nemira și Nemi și-au pregătit standurile și au așteptat cititorii la Târgul de carte Bookfest cu cele mai noi și dorite apariții editoriale, pachete-cadou, recomandări de momente #decitit și multe alte surprize. 

Fiecare vizitator și-a găsit momentul său ideal de citit printre recomandările de lecturi potrivite pentru escapism, explorare, suspans sau aventură. În topul preferințelor cititorilor noștri s-au numărat cărțile de ficțiune străină, titlurile din imprintul Armada de science fiction, fantasy și thriller, volumele de nonficțiune din imprintul Orion, dar și titlurile manga din imprintul NEZUMI.

Top 10 Editura Nemira

  1. Hotelul Portofino, de J.P. O’Connell, din colecția Babel. Romanul îți oferă un cocktail perfect de: romantism, petreceri, eleganțe și intrigi.
  2. Rezervă, de Prințul Harry. Una dintre cele mai impresionante imagini din secolul trecut înfățișează doi băieți, doi prinți care merg în urma sicriului mamei lor, în timp ce întreaga lume îi urmărește cuprinsă de tristețe – și de teamă.
  3. Fiica de la Auschwitz, de Tova Friedman și Malcolm Brabant, un memoir plin de sensibilitate despre supraviețuire și depășirea traumelor. Una dintre cele mai tinere supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau își povestește amintirile din cea mai întunecată perioadă a secolului XX.
  4. Autostrada Lincoln, de Amor Towles, din colecția Babel. Noul roman te poartă într-o călătorie literară de care nu știai că ai nevoie, prin America anilor 1954.
  5. S-a întâmplat într-o vară, de Tessa Bailey, îndrăgita autoare de bestsellere incluse pe lista The New York Times. Volumul mult-așteptat aduce în prim-plan o poveste cu șampanie, paparazzi și intrigi amuzante, ce au loc în Westport, un oraș pitoresc.
  6. Refugiul, de Sarah Pearse, continuarea bestsellerului internațional „Sanatoriul”, a cărui acțiune are loc pe o insulă cunoscută sub numele Reaper’s Rock, care are un trecut întunecat: a fost cândva terenul de joacă al unui criminal în serie și se zvonește că ar fi blestemată.
  7. Vânătorii Dunei, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson, el de-al șaptelea volum din serie, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson. „Vânătorii Dunei” și volumul final, „Viermii de nisip ai Dunei”, reunesc personajele și firele narative din serie, din epoca Jihadului Butlerian până la poveștile surprinse în seria originală. Având ca punct de plecare schițele lui Frank Herbert, descoperite într-o cutie de valori, aceste două romane răspund întrebărilor pe care fanii Dune și le-au pus vreme de decenii.
  8. Focul Viu, de Stephen King, tradus pentru prima dată în limba română, spune povestea unei fetițe care a fost înzestrată la naștere cu o putere incontrolabilă: pirochinezia, abilitatea de a crea foc cu puterea minții. Mai multe persoane sunt pe urmele acestei anomalii genetice neprevăzute și încearcă să o captureze în scopuri diabolice.
  9. Fetița strigă-n pahar, de Nora Iuga, cel mai recent volum de poezie din colecția Vorpal.
  10. Pe cine iubești mai mult?, de Mihaela Buruiană, din colecția n’autor. La intersecția dintre generații și perspective, dintre anii ’90 și prezentul actual, dintre primejdie și adăpost, blocuri și ulițe, frici și îndrăzneli, săli de clasă și terase, singurătate și comunitate, masculinitate și feminitate, Prinselea și agenda încărcată a unei zile, blândețe și cruzime, virtual și real, lumea așezată între coperte de Mihaela Buruiană se trăiește pur și simplu.

Top 10 Nemi

  1. Tina și primii ei pantofi de balet, de Marilyn Singer. Tina se reîntoarce la lecțiile ei de balet și, mai mult decât orice altceva pe lume, își dorește să poată sta pe poante – adică să danseze pe vârfuri, în pantofiorii ei de balet din satin roz, ca o adevărată balerină. Numai că profesoara ei spune că tălpile fetiței nu sunt încă pregătite pentru a trece la poante.
  2. Băncuța, de Meghan, Ducesa de Sussex. Cartea redă într-un mod minunat relația specială dintre tată și fiii săi, așa cum este ea văzută prin ochii mamei. Toți cititorii se vor regăsi în viziunea ei poetică și meditativă despre viitorul propriei familii.
  3. Salvarea puiului de koala, de Tilda Kelly. Ruby este o fetiță cu totul specială. Îi plac foarte mult animalele. Nu suportă sunetele prea puternice, mirosurile neplăcute și să i se amestece ingredientele din salată. Însă, mai presus de toate, urăște schimbările. Când descoperă un pui de urs koala, viața ei se transformă într-un mod de-a dreptul minunat!
  4. Găina care nu voia să renunțe, de Jill Tomlinson. Sanda este o găinușă porumbacă, curajoasă și foarte hotărâtă. Iar când Sanda își propune ceva, nimic nu-i poate sta în cale!
  5. Pinguinul pitic, de Tilda Kelly. De Crăciun, Millie nu-și dorește decât să fie din nou cu mămica ei… Lui Millie îi e groază de prima vacanță de Crăciun în plină vară de care va avea parte de când s-a mutat în Australia. Însă, când găsește un pui de pinguin pitic naufragiat pe plajă, nu-și mai dorește decât să-l salveze. Animăluțul prietenos este o fetiță, pe care o numește Evie și de care Millie se atașează repede, fiindcă e la fel de singură ca ea. Vor putea, oare, Millie și Evie să găsească prietenia de Crăciun?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *