Cărți în pregătire pentru toamna lui 2019

Deși nu vrem să credem, vara își dă ultima suflare zilele astea. Toamna se apropie cu pași repezi, iar noi ne-am pregătit din plin cu surprize pentru voi. O să fie o toamnă cu multe noutăți editoriale faine, mult așteptate de către fanii science fiction, fantasy, ai literaturii străine sau de pasionații de non-fiction.

Nu ne mai lungim, știm că abia așteptați să descoperiți ce v-am pregătit. Mai jos, doar o parte din cărțile cu care întâmpinăm toamna.

Fanii seriei Turnul Întunecat de Stephen King vor avea colecția completă acum, la fel și cei ai seriei DUNE, de Frank Herbert, serie reeditată în Armada într-un design fresh și modern, realizat de Alin Adnan Vasile.

WITCHER și Geralt se reîntoarc, acum într-o nouă ediție în Armada Clasic, iar Botezul Focului, mult așteptatul nou volum, va fi disponibil până la lansarea serialului de pe Netflix.

Pe zona de non-fiction avem două surprize de care suntem foarte încântați! Callum Robert, unul dintre cei mai importanți biologi marini din lume, ne poartă prin istoria relației umanității cu mările și oceanele, de la primele urme de apă pe pământ și până la întinderile pe care le știm azi. Oceanul vieții e o carte despre cele mai misterioase locuri de pe Terra – oceanele și va fi publicată în septembrie.

O altă carte non-fiction, despre tehnologie, apocalipsa digitală & everything in between. Oameni vs tehnologie, de J. Bartlett, va fi publicată în noiembrie.

O surpriză pentru pasionații de muzică – BOHEMNIAN RHAPSODY, de Lesley Ann Jones, o jurnalistă de muzică rock premiată și apropiată de formația Queen. Biografia uneia dintre cele mai faimoase și iubite stele din istoria muzicii moderne: Freddie Mercury. Plină de interviuri exclusive și spusă din perspectiva celor mai bine de douăzeci de ani de la moartea lui Freddie, Bohemian Rhapsody este un portret adus la zi al unui om legendar.

Surprize pentru fanii fantasy! În septembrie publicăm mult așteptatul volum al scriitoarei Naomi Novik, Argintul preschimbat. O reinterpretare originală și feministă a basmului „Fata morarului”, de Frații Grimm, premiată cu LOCUS 2019 și finalistă la NEBULA și HUGO, fiind în top cele mai bune cărți ale anului pentru The New York Public Library, NPR, Time, Vulture, Library Journal și multe altele.

Un basm perfect, un roman plin de substanță, de idei și de personaje, cu vastitatea tolkiană și empatia față de bucuria vieții pe care o găsim la Ursula K.LeGuin. 

The New York Times Book Review

Și thrillerele vă vor ține treji până la miezul nopții toamna asta. Soția bancherului, de Cristina Alger, e un thriller financiar care ne duce în subteranele lumii bancare pervers de bogate, conform The Times. Lumea finanțelor nu a fost niciodată mai periculoasă, iar viețile private ale celor mai puternici oameni din sistemul bancar niciodată mai fascinante!

WHISPER NETWORK, de Chandler Baker, este un thriller demn de epoca #metoo, ales de către Reese Whitherspoon, pentru faimosul club Reese’s Book Club x Hello Sunshine Book Picks. Sloane, Ardie, Grace și Rosalita lucrează de ani de zile la Truviv, Inc.. Când șeful companiei moare subit, Ames, șeful lor direct, îi va prelua locul. Dar el este un personaj complicat. Dintotdeauna înconjurat de șoapte, șoapte mereu ignorate de cei cu putere de decizie. Dar lumea s-a schimbat și cele patru femei au decis că e de ajuns.

Ca un cuțit de bucătărie. De două ori mai ascuțit. O citesc cu groază. O citesc cu plăcere. O citesc iar și iar.

A.J. Finn
Image result for whisper network
Sursă: Goodreads

Stephen King rămâne Regele. Pregătim reeditări pentru Cimitirul animalelor, Doctor Sleep și vom publica Outsider, un roman horror, unul dintre cele mai neliniștitoare și compulsive povești ale sale. O crimă de nedescris. O investigație bizară.

Cei care au văzut pe nerăsuflate serialul Stranger Things vor fi entuziasmați să descopere o serie de romane inspirate din universul fenomenului de televiziune realizat de Netflix – unul dintre cele mai vizionate și îndrăgite seriale din ultimii ani, cu recorduri impresionante de audiență, care a cucerit publicul printr-un univers retro, al coloraților ani 80, plin de mister și supranatural. Suspicious Minds, de Gwenda Bond, va spune povestea mamei lui Eleven.

Iubitorii de science fiction vor descoperi Orașul de la miezul nopții, de Charlie Jane Anders, cea mai așteptată carte din 2019 pentru The Verge, Book Riot, Kirkus, BookBub: cine ne controlează somnul ne controlează și visele. Iar de aici e doar un pas să ne controleze întreaga viață.

E un roman cu și despre mileniali, oameni tineri care trebuie să-și găsească drumul printr-o lume nedreaptă, coruptă și violentă.

The Guardian

Seria Amintiri din trecutul Terrei se va încheia și ea, o dată cu publicarea ultimului volum de Liu Cixin, Sfârșitul morții.

Cel mai bun fel de science fiction!

Kim Stanley Robinson

Colecția YoungAdult va bucura fanii seriei Culorile Magiei, cu al treilea volum, A conjuring of light, de V. E. Schwab! La fel și cu continuarea seriei Frăția corbilor, de Maggie Stiefvater, precum și cu un nou roman #mustread, Miraj, de Somaiya Daud.

Într-o lume dominată de brutalul imperiu Vathek, Amani, o fată de 18 ani, este o visătoare. Ea visează la viața de dinainte de ocupație, la poeziile vechi pe care le adoră, la aventuri și călătorii dincolo de căminul ei izolat. Dar Amani e răpită și dusă în mare secret la palatul regal, unde descoperă că arată aproape identic cu Prințesa Maram – atât de urâtă de propriul popor încât are nevoie de o dublură pentru a apărea în public.

Daaar, tot pentru ei am pregătit o SURPRIZĂ senzațională – încă nu vrem să dăm tot din casă, dar implică reeditarea unei serii mult, mult îndrăgite, care a redefinit toate distopiile YA moderne.

 Un nou roman de la autoarea bestsellerului Borgia: păcatele familiei! Acul din sânge, de Sarah Bower, va apărea în colecția Damen Tango. Ianuarie 1607. Carismaticul episcop Odo of Bayeux vrea o tapiserie enormă, care să glorifice cucerirea Angliei de fratele său, Ducele de Normandia. Așa că o angajează pe ea, a cărei pricepere cu ața și acul sunt legendare ca să facă treaba. Ea plănuiește să îl omoare de cum are șansa. El și fratele lui i-au asasinat regele și i-au dat lumea peste cap. Vrea răzbunare și nimic mai mult. Dar niciunul dintre ei nu a luat în calcul că se vor îndrăgosti nebunește. Așa că dușmanii devin iubiți, prietenii devin dușmani și nimic din viață, sau de pe tapiserie, nu e ceea ce pare.

În colecția Babel va apărea în septembrie un nou roman de la Mathias Enard, câștigător al premiului Goncourt și invitat la FILIT 2019. Dorință, o plimbare prin flamboaianta Veneție a secolului XVIII, în care cititorii sunt invitați în Veneția de vis, cu luminile și umbrele ei, o vrăjitoare desăvârșită, o otravă dulce, patria minciunilor și a comerțului, a palatelor și a bogățiilor, a condimentelor și a soldaților. Veneția teatrului și a picturii, a muzicii și a pericolului, a măștilor și a capelor, Veneția erotică și religioasă, secretă și vibrantă, stăpâna mărilor, a galerelor și a caravelelor.

Altă destinație Babel va fi, în octombrie, În orașul celor puri, de Kenize Mourad – o poveste de dragoste într-o țară puțin cunoscută și înțeleasă – Pakistanul. Anne, o jurnalistă franceză, investighează pericolul proliferării bombei nucleare și al deturnării ei de teroriști în singura țară musulmană dotată cu asemenea armă. În somptuozitatea aristocratică a orașului Lahore, celebru pentru palatele, moscheile și grădinile lui, tânăra se folosește de rețele de spioni de toate felurile, de la militari la forțe de ordine, de la familii cu tradiție până la jihadiști. Va încerca să se infiltreze într-o organizație extremistă responsabilă cu multe atentate mortale, va fi luată ostatică, va cunoaște ce înseamnă cu adevărat foamea, setea și angoasa că va fi omorâtă. Karim, unul dintre ghizii ei, om de teatru care montează spectacole după Beckett, care iubește cu pasiune Pakistanul și care ascunde un secret periculos e singurul care o poate salva. 

Sperăm că vă place cum va arăta o parte din toamna noastră. Fiți la curent cu toate surprizele pe care vi le-am pregătit pe Facebook, Instagram, newsletter și aici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *