Cărți și seriale. Binge reading și binge watching

Cine are chef de un binge watching serios? Recomandarea noastră dintotdeauna e să citești cartea înainte să te uiți la un film sau un serial, așa că avem 5 propuneri de seriale faine bazate pe cărți publicate la Nemira.

Zburătorii nopții

Serial apărut recent pe Netflix, după nuvela horror scrisă de George R.R. Martin, recent publicată în Armada. Într-o călătorie dincolo de limitele universului cunoscut, nouă cercetători caută o misterioasă rasă de extratereștri. Enigma adevărată este chiar nava lor spațială – o minune a ciberneticii, cu un căpitan care nu se arată niciodată. Însă ceva malefic se ascunde la bord. O forță necunoscută deturnează funcțiile navei și îi vânează pe membrii echipajului. Unul câte unul. #DeVăzut dacă îți plac serialele/filmele despre univers, extratereștrii, nave spațiale, povești horror.

Transformarea

Primul sezon din Transformarea, realizat de FOX și distribuit în România pe Film Now, e începutul poveștii din trilogia Transformarea, de Justin Cronin. Amy, o fetiță de șase ani, supusă unui experiment secret, e salvată de un agent FBI, împreună cu care fuge în munți, departe de lume și de urmările dezastruoase ale Proiectului NOE. Transformarea imaginează o lume credibilă, dominată de frică și de nevoia de supraviețuire. E foarte posibil că soartă omenirii să fie în mâinile unei fetițe. #DeVăzut dacă vrei o poveste tulburătoare despre catastrofă și supraviețuire, despre sacrificiu și speranța sau dacă ți-au plăcut The Walking Dead, Children of Men sau The book of Eli.

The terror

Serial produs de inegalabilul Ridley Scott. Poveste marcată de realism istoric, cu elemente de horror gotic, HMS Terror prezintă ce se întâmplă cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei. Pe lângă realismul feroce, Dan Simmons introduce în poveste și o ființă supranaturală înfricoșătoare și inteligentă, cu puteri nebănuite, care îi vânează pe supraviețuitori. #DeVăzut dacă vrei ceva care să te țină cu sufletul la gură.

Urzeala tronurilor

Aici nici nu credem că mai e nevoie de cuvinte. Serial îndrăgit de o lume întreagă, realizat după seria cărţilor scrise de George R.R.Martin, Cântec de gheaţă şi foc. Așteptăm cu sufletul la gură ultimul sezon din aprilie 2019. După ce o să facem un binge watching serios, o să ne apucăm direct de ultima carte scrisă de Martin, „Foc și sânge”, despre istoria dragonilor și dinastiei Targaryen (mâna sus cine o iubește pe Daenerys la fel de tare ca noi!), carte ce urmează să fie publicată în 27 mai în Armada.

Cei 100

Serial postapocaliptic în 5 sezoane, bazat pe cărțile omonime, scrise de Kass Morgan, apărute în colecția Nemira Young Adult. După un război nuclear devastator, omenirea trăiește în nave spațiale, departe de suprafața radioactivă a Pământului. 100 de adolescenți delincvenți sunt trimiși într-o misiune periculoasă: trebuie să recolonizeze planeta. Ar putea fi a doua șansă la viață sau… o misiune sinucigașă. #DeVăzut dacă ești fan dramă, mister, science fiction, young adult sau dacă vrei să vezi un fel de Împăratul muștelor fantasy.

#ComingSoon câteva filme/seriale după cărți dragi nouă: Belgravia, Câteva motive să iubești viața (există doar zvonuri momentan), DUNE (2020) și Witcher (YAY, nu mai e mult!). Nu mai avem răbdare! Dar până atunci, să le vizionăm împreună pe cele de mai sus.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *