Ce citesc copiii în vacanță? Pregătește lecturile de plăcere

Vacanța de vară e prilejul perfect pentru joacă, multă voie bună și, desigur, cărți frumoase care să-i poarte pe mici în aventuri nemaiîntâlnite, alături de personaje care le vor face vara mai interesantă. Nu doar că se vor distra de minune să plece în călătorii cu personajele editurii Nemi, dar vor învăța și multe lucruri folositoare. Pregătește-le lecturile de plăcere!

NEMI articol

Cărți pentru 3 – 5 ani

Cărțile iepurașului Matei – Faimoasele cărți scrise de Brigitte Weninger și ilustrate de Eve Tharlet sunt un deliciu pentru cei mici. Aventurile iepurașului Matei sunt povești pline de farmec și umor, cu un important conținut educativ, iar ilustrațiile în culori calde și bogate în detalii ale ilustratoarei Eve Tharlet completează minunat poveștile cărților. Matei, campion la fotbal e ideală pentru vara aceasta, când cei mici petrec mult timp în aer liber și

Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată – Intră într-o lume magică alături de animăluțele fermecate! Iepurașul Bella face parte din neamul Iepurașilor de Mugur și are misiunea să deschidă petalele florilor din Pădurea Înrourată. Însă, într-o dimineață, o surpriză o așteaptă într-un boboc de clopoțel albastru – Lexi, gărgărița!

Cu aripioarele ei strălucitoare, pisicuța Chloe zboară veselă prin Pădurea Înrourată. Ea face parte din neamul Pisoilor de Păienjeniș, a căror misiune este să împodobească în fiecare dimineață pânzele de păianjen cu picături de rouă sclipitoare.

Pete Motanul – Probabil cel mai simpatic motan care există. Micuții cititori de peste 3 ani vor fi încântați de ilustrațiile năzdrăvane și de aventurile lui Pete. „Pete Motanul. Ador tenișii albi” ne învață culorile și ne poartă într-o călătorie jucăușă alături de Pete, iar „Pete Motanul și nasturii săi șic” se citește doar pe ritm de muzică, pentru că el ne învață numerele și ne invită să numărăm alături de el într-o poveste cool și optimistă. Indiferent de ce se întâmplă…totul e minunat alături de Pete Motanul. În ton cu ultimele tendințe ale modei, cu teniși și ochelari ultimul răcnet, Pete e motanul șic, simpatic foc și amuzant.

Lumea animalelor – Vara e perfectă pentru a face cunoștință cu furnici și alte insecte, viețuitoare din oceane, tigri și alte carnivore. Animalele au de spus nenumărate povești despre viețile lor extraordinare, iar noi suntem datori să le cunoaștem și să intrăm în lumea lor fascinantă.

3-5 ani_NEMI

Cărți pentru 7 – 9 ani

Istoria povestită copiilor – colecția care promite să îi împrietenească pe cei mici cu istoria. Ilustrată minunat de Alexia Udriște și scrisă de Simona Antonescu, seria de romane îi va familiariza pe cei mici cu istoria și legedenele românilor. Alături de gemenii Ilinca și Călin, doi frați puși pe năzbâtii, putem vizita Roșia Montană și cetatea Histria, să îi cunoaștem pe Decebal, Menumorut și nobilul Aeticus și ne putem – de ce, nu? – înscrie și la Școala Solomonarilor.

Charles Darwin, o revoluțieBufnita Nemi îşi invită toţi prietenii într-o călătorie revoluţionară, avându-l drept ghid şi mentor pe Charles Darwin. Cu o prefaţă de Guillaume Lecointre, profesor-cercetător şi sistematician la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris, cartea este un volum documentar cu alură de jurnal de bord, perfect pentru toţi oamenii de ştiinţă, exploratori mai mici sau mai mari, aflaţi la început de drum!

Regatul lui Kensuke – O aventură plină de peripeții în jurul lumii, pe apele albastre.. Împreună cu părinții și cu câinele său, Stella Artois, Michael, un băiat de 11 ani, pornește în aventura vieții sale la bordul navei Peggy Sue. Un roman despre supraviețuire, așteptare și recunoștință, fiind o poveste care se citește cu sufletul la gură și care îi va face pe cititori să trăiască alături de personaje emoțiile unor mari aventuri.

7-9 ani

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *