Cărțile Nemira preferate ale echipei, autorilor și prietenilor noștri

Pentru că jumătate din povestea Nemira sunt cărțile, iar cealaltă jumătate sunt oamenii (echipa, autorii, cititorii, librarii, partenerii și prietenii), i-am rugat pe câțiva dintre ei să ne spună care ar fi cele patru cărți preferate de la Nemira of all time (adică din cei treizeci de ani pe care îi sărbătorim în 2021). Recunoaștem, nu le-am cerut ceva deloc ușor, iar listele puteau fi mult mai lungi.

Așa că vă invităm să îi cunoașteți prin intermediul cărților alese și, mai ales, să vă lăsați inspirați pentru viitoare lecturi.

Georgiana Ciofoaia, de la Coverstories, a ales: Un gentleman la Moscova, Amor Towles; Eleganța ariciului, de Muriel Barbery; 100 de femei afurisite, de Hannah Jewell și Oameni mari, de Maria Orban.

Andreea Marc (o puteți citi pe andreeamarc.ro) a ales: Tonul universal, autobiografia lui Carlos Santana; Madame Picasso, de Anne Girard; Oameni mari, de Maria Orban și 100 de femei afurisite, de Hannah Jewell.

Laura Frunză (o puteți citi pe laurafrunză.com) a ales: Fiica Reichului, de Louise Fein; Evvie Drake o ia de la capăt, de Linda Holmes; Artista henna, de Alka Joshi și 100 de femei afurisite, de Hannah Jewell.

Oana Valeria Radu (de urmărit pe Serial Readers Instagram) a ales: Jocurile foamei, de Suzanne Collins; Scrisori din insula Guernsay, de Mary Ann Shaffer; Omul de cretă, de C.J. Tudor și Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig.

Lavinia Ciureanu (de urmărit pe Lavinia Reads Instagram) a ales: Săruturi și croissants, de Anne-Sophie Jouhanneau; Rebelul nisipurilor, de Alwyn Hamilton; Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig și Cu ultima suflare, de Paul Kalanithi.

Poeta Svetlana Cârstean (autoarea volumelor Trado și Sînt alta) recomandă: Penelopiada, de Margaret Atwood; Odiseea genelor, de Évelyne Heyer; Jurnal necenzurat, de Vaslav Nijinski și Teo de la 16 la 18, de Raluca Nagy.

Maria Orban (autoarea romanului Oameni mari) recomandă: Cele mai mici proze, de Doina Ioanid; Singura poveste, de Julian Barnes; Sisteme de fixare și prindere, Ștefania Mihalache și Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică, de Rachel Louise Snyder.

Raluca Nagy (autoarea romanelor Un cal într-o mare de lebede și Teo de la 16 la 18) recomandă: Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu; Pachinko, de Min Jin Lee; Oameni mari, de Maria Orban și Sisteme de fixare și prindere, de Ștefania Mihalache.

Adrian Șonka (autorul volumului O plimbare prin Univers. Carte de relaxare astronomică) recomandă: Silozul, Hugh Howey; Picnic la marginea drumului, de Frații Strugațki; Dune, de Frank Herbert și Capătul morții, de Liu Cixin.

Horea Sibișteanu (autorul volumului Fetiș) recomandă: Cât aur ascund aceste coline, de C Pam Zhang; Christine, de Stephen King; Pachinko, de Min Jin Lee și Sînt alta, de Svetlana Cârstean.

Alexandra Rusu, redactor-șef, recomandă: Picnic la marginea drumului, de Frații Strugațki; Cât aur ascund aceste coline, de C Pam Zhang; Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide, de Rachel Louise Snyder; Anotimpuri diferite, de Stephen King.

Andreea Mitran, social media manager, recomandă: Un gentleman la Moscova, de Amor Towles; Eleganța ariciului, de Muriel Barbery; Fiica Reichului, de Louise Fein și Cât aur ascund aceste coline, de C Pam Zhang.

Eli Bădică, coordonatoare colecției n autor, recomandă: Vânătăi ascunse. Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide, de Rachel Louise Snyder; Sentimentul unui sfârșit, de Julian Barnes; Interpretul de maladii, de Jhumpa Lahiri și Trado, de Svetlana Cârstean și Athena Farrokhzad.

Ciprian Bujor, director de vânzări, recomandă: Dune, de Frank Herbert; Jocul lui Ender, de Orson Scott Card; Urzeala tronurilor, de George R.R. Martin și Cu ultima suflare, de Paul Kalanithi.

Marian Coman, coordonatorul imprintului Armada, recomandă: Corabia magiei, de Robin Hobb; Shining, de Stephen King; Dune, de Frank Herbert și Picnic la marginea drumului, de Frații Strugațki.

Alex-Mihai Chiorean recomandă: Dune, de Frank Herbert; Turnul întunecat, de Stephen King; Piranesi, de Suzanna Clarke și It, de Stephen King.

Nicoleta Tănăsescu recomandă: Cum să oprești timpul, de Matt Haig; Omul de cretă și Dispariția lui Annie Thorne, de C. J. Tudor și Jocurile foamei, de Suzanne Collins.

Ileana Andreea Drop recomandă: Dune, de Frank Herbert; Shining, de Stephen King; Bună seara, Melania, de Rodica Ojog-Brașoveanu și Orașul care ne unește, de N.K. Jemisin.

Cristina Vulpe recomandă: Apocalipsa, It, Salems Lot, de Stephen King și Omul de cretă, de C.J. Tudor.

Ioana Middlebrook recomandă: Shining, de Stephen King; Leii Siciliei, de Stefania Auci; Plan diabolic, de Rodica Ojog-Brașoveanu și Chopin și balada stropilor de ploaie, de Cristina Andone.



Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *