Roșie, Cenușie, Albă sau Neagră?

A existat un timp când ușile dintre cele patru Londre, Roșie, Albă, Cenușie și Neagră, stăteau deschise. Un timp în care puterea circula între lumi și oricine, cu ajutorul magiei și a unui suvenir din altă Londră, putea nu numai să se lege de acea putere, ci și să se deplaseze cu ea, să treacă dintr-o Londră în alta. Dar acel timp a apus.

Acum, după prăbușirea Londrei Negre, doar magicienii antari pot să creeze noi uși. Din păcate, numărul lor scade, iar ei sunt singurii care mai pot călători între Londre.

După o conversație îndelungată cu Victoria Schwab (îți recomandăm să o urmărești pe Twitter, postările ei ne fac întotdeauna să zâmbim), am ajustat „puțin” regulile pentru ca super-cititorii Nemira, ghidați de Kell, să viziteze Londrele și să afle câteva detalii despre fiecare în parte.

Ești pregăti(ă)?

culorile-magiei

Londra Cenușie. Capitala Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

 Cenușiu, pentru orașul cel mai lipsit de magie.

Majoritatea cetățenilor nu știu de existența celorlalte Londre. Legendele despre Londra Roșie, Londra Neagră și Londra Albă sunt transmise din generație în generație doar membrilor familiei regale. În viziunea lor, Londra Cenușie este Londra, iar celelalte sunt vecini (sau vecine, cum preferați). Câteodată, în special în cazul Londrei Albe, se fac referiri folosind termeni mai puțin măgulitori.

Există un respect mutual între casele regale din Londra Cenușie și Londra Roșie, cele două familii făcând schimburi de scrisori prin intermediul lui Kell Maresh.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi despre Londra Cenușie: este lipsită de magie. Este foarte interesantă și alegerea cromatică: atunci când ne gândim la „cenușiu”, mai exact la „gri”, asociem culoarea cu ceva plictisitor și monoton. Însă, chiar dacă este o culoare care nu atrage (întotdeauna) atenția, este simbolul eleganței și al rafinamentului.

Fiecare Londră are un miros particular (nu râde, este adevărat). Se spune că Londra Cenușie miroase a fum.

caradocdearborn.tumblr.com

Londra Albă. Capitala Maktului.

Alb, pentru lumea chinuită de foamete.

Magia îi face pe conducători să fie mai răi, nu mai buni. Londra Albă este periculoasă, veșnic în schimbare. Oamenii se luptă cu magia, încercând să o controleze, dar magia ripostează și se hrănește cu energia orașului. Londra Albă, odinioară un oraș măreț și prosper, mai puternic chiar și decât Londra Roșie, a căzut pradă lăcomiei, haosului și eternelor recuceriri. Distrugerea este iminentă.

Dacă vrei să vizitezi Londra Albă, trebuie să te prevenim: aici se ascund trădători, mercenari și ucigași. Doar miroase a sânge și cenușă.

caradocdearborn.tumblr.com

Londra Roșie. Capitala Arnesului.

Roșu, pentru imperiul sănătos.

Mireasma subtilă a Londrei Roșii ți se va impregna în haine. Locuitorii s-au obișnuit cu ea, însă tu, străinule, o să fii asaltat de magia și viața ce sălășluiesc în oraș. Miroase a flori proaspăt tăiate. Lalele. Crini. Crizanteme. Petunii. Trandafiri, întotdeauna trandafiri, pentru regele Angliei.

Conducătorii Londrei Roșii au încercat să formeze o alianță cu Londra Albă, în special regele Maxim, influențat și de un sentiment puternic de vinovăție în ceea ce privește decăderea „vecinei”. Din păcate, șansa nu a fost de partea sa.

Noaptea, te invităm la o croazieră pe Isle. Chiar și după lăsarea întunericului, fluviul luminează roșu. O iluminare caldă, neîntreruptă. O panglică de lumină constantă, desfășurată prin mijlocul Londrei Roșii. O sursă. O vână de putere. O arteră.

Unii cred că magia vine de la minte, alții de la suflet sau inimă. Însă magia vine de la sânge. Sângele este magia materializată.

caradocdearborn.tumblr.com

Londra Neagră. Uitată. Distrusă.

Dacă roșu simbolizează magia echilibrată, armonia dintre putere și uman, negrul este culoarea magiei dezechilibrate. Fără ordine. Fără restricții.

Din păcate, nu îți putem oferi nicio informație despre Londra Neagră. Doar mituri, legende și povești, ce niciodată nu ar trebui să fie așternute pe hârtie.

Nu pune întrebări.

Nu încerca să elucidezi misterul.

Despre Londra Neagră nu trebuie să vorbești.

caradocdearborn.tumblr.com

Din seria Culorile magiei au apărut volumele:

ve-schwab—partea-intunecata-a-magiei_c1Partea întunecată a magiei

Într-un univers guvernat de magie există mai multe Londre: Roșie, Cenușie, Albă și, în trecut, Neagră.

Kell este ultimul dintre antari, magicieni care pot călători între lumile paralele. A crescut în Londra Roșie și este mesagerul oficial pentru afacerile cu sângeroasa Londră Albă și cu Londra Gri, cea fără de magie.  Neoficial însă, Kell e un contrabandist pasionat de artefacte din alte lumi. Lila, o hoață care băntuie în travesti străzile Londrei Cenușii și visează să ajungă pirat, îi fură un obiect magic extrem de periculos. Inițial dușmani, Kell și Lila sunt nevoiți să se ajute unul pe altul când își dau seama că au intrat într-o conspirație mortală.


ve-schwab—adunarea-umbrelor—c1Adunarea umbrelor

Au trecut patru luni de când Kell a intrat în posesia pietrei negre, de când a cunoscut-o pe Lila, de când i-a înfrânt pe gemenii Dane. Totul pare că a revenit la normal, dar Kell se simte vinovat și bântuit de coșmaruri rău-prevestitoare. În jurul lui, întreaga Londră Roșie se pregătește de Jocurile Elementelor – o competiție internațională de magie, menită să întărească legăturile între statele vecine.

Dar în acest timp, o altă Londră e gata să revină la viață, iar cei crezuți dispăruți pentru totdeauna sunt pe cale să se întoarcă. Până la urmă, o umbră care se stinge noaptea reapare dimineața, iar dacă o Londră se ridică din nou din umbre, o alta trebuie să cadă în locul ei.

2 Commentarii

  1. Anca 24/04/2018 Reply
    • ADMIN 25/04/2018 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *