Holiday Book Stash – YA

Știm că ai un stash de cărți, așa că nici măcar să nu încerci să ne induci în eroare. Acasă, pe noptieră, în spatele unui dulap, în banca de la școală, în sertarul de la birou și așa mai departe – îți pui cărțile „bine”, ca să ai ce citi în caz de zile negre, când pușculița nu mai e atât de plină pentru că în weekend-ul care a trecut ai prins o ofertă la cărțile mult așteptate.

Și pentru că vara e în toi, îți recomandăm un holiday book stash de cărți YA pe care să le ai cu tine în vacanță. Chiar dacă ai o limită de bagaj, faci tu cumva și înghesui în valiză 2-3 cărți, în loc să-ți mai pui încă o pereche de pantaloni de care știi și tu că nu vei avea de fapt nevoie.

Holiday Book stash

 

Replica –  O carte cu dublă personalitate, de pus neapărat în bagajul pe care îl iei în vacanță. Unde mai punem că pe o parte este scrisă povestea Lyrei, iar apoi când întorci cartea este povestea trăită de Gemma, redactată invers.

Cele două destine se împletesc și oferă o călătorie de neuitat într-un roman incredibil.

Povestea Lyrei începe departe, pe o insulă, unde totul pare feeric. Dar, privit de aproape, Institutul Haven se vede altfel: că un spaţiu în care se cresc clandestin şi se ţin sub observaţie replici sau modele umane. Lyra este însă unul dintre cobaii care reuşesc să scape.

Gemma îşi trăieşte cuminte adolescentă, până când o întâmplare o face să investigheze trecutul propriei familii, în care descoperă mai multe surprize. Printre ele, legătură tatălui ei cu Institutul Haven. Aşa ca pleacă în Florida, unde o aşteaptă două replici şi mai multe întrebări.

Cruzimea –  După răpirea tatălui ei, Gwendolyn Bloom porneşte într-o călătorie neaşteptată, care devine o misiune periculoasă. Luându-şi altă identitate, coboară în infernul ascuns al criminalilor, al spionilor şi al minţilor diabolice din Europa. Pe urmele singurului indiciu pe care-l are – un informator palestinian, care trăieşte în Franţa – Gwendolyn trece prin mahalalele pariziene, prin cluburile de noapte din Berlin şi prin localurile controlate de mafia din Praga.

Pe parcursul confruntărilor cu traficanţi de carne vie sau diverşi contrabandişti, adolescenta face o descoperire tulburătoare: pentru a-şi aduce înapoi tatăl în viaţă, trebuie să fie la fel de nemiloasă că mafioţii care îl ţin prizonier.

Panica –  Un bestseller New York Times, a cărui acțiune este chiar într-o vară.  Este un roman despre prietenie, curaj, frici şi speranţe, de la autoarea bestseller-ului Delirium.

Într-un oraş micuţ, unde ţinerii suferă de claustrofobie, jocul Panică e singurul care le dă sentimentul libertăţii, prin probele absurd de periculoase.

Panica începe ca atâtea altele în Carp, un oraş mort, de numai 12.000 de oameni din mijlocul pustietăţii. Doar pentru că era vară şi nu era nimic de făcut. Heather vrea să participe la Panică, un joc legendar pentru cei din ultimul an de liceu, unde premiul şi mizele sunt immense. Nu s-a considerat niciodată neînfricată, dar când găseşte ceva şi pe cineva pentru care să lupte, descoperă că e mai curajoasă decât îşi imagina. Lui Dodge nu i-a fost niciodată frică de Panică. Secretul pe care-l păstrează cu sfinţenie îl va ajută să treacă prin joc. Dar ceea ce nu ştie e ca nu este singurul cu secrete. Toată lumea are o miză. Pentru Heather şi Lodge jocul adduce alianţe noi, revelaţii neaşteptate şi înfiriparea primei iubiri. Dar şi conştientizarea faptului că, uneori, lucrurile de care ne temem sunt cele de care avem cea mai mare nevoie.

Rebelul nisipurilor –  Primul volum din seria REBELUL NISIPURILORGoodreads Choice Awards pentru romane Young Adult în 2016.

Oamenii stăpânesc deşertul Miraji, în sălbăticie cutreieră bestii mitice, iar prin alte părţi se zvoneşte că djinnii încă se folosesc de magie. Pentru oameni e o lume necruţătoare, mai ales dacă eşti sărac, orfan sau femeie.

Amâni are nisipul în oase, nimereşte întotdeauna ţintă, dar îşi doreşte să părăsească deşertul, unde nu-i mai rămâne decât să moară sau să se căsătorească. Un străin îi oferă ocazia să fugă, călăre pe un câl mitic. Visul i se împlineşte pe fundalul unei rebeliuni împotrivă sultanului, iar misteriosul străin cu care pleacă ascunde mai multe secrete decât pare.

Vassa și noaptea –  Vassa locuieşte împreună cu mama vitregă şi surorile vitrege într-un cartier în care magia e la tot pasul. Babs, proprietarul magazinului din partea locului, are obiceiul de a-i decapita pe hoţi şi uneori chiar şi pe clienţii nevinovaţi. Aşa că, atunci când trebuie să iasă la miezul nopţii să cumpere becuri, se prea poate să fie o misiune suicidară. Noroc că are un sprijin: o păpuşă de lemn, ascunsă într-un buzunar. Cu ajutorul ei, poate că va alungă blestemul…

Inspirat de povestea rusească Vasilisa cea Frumoasă, romanul scris de Sarah Porter desenează un Brooklyn magic, în care obiectele au suflet şi întâmplările se ţin lanţ zi şi noapte.

 

Așadar, tu ce cărți îți adaugi pe lista de citit vara asta? 🙂 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *