Ce citești când copiii sunt la școală?

I-ai pregătit pachetul cu mâncare și proiectul la desen, i-ai călcat uniforma, iar acum îți savurezi cafeaua (a doua cană, pentru că prima nu a avut niciun efect), în timp ce micul dejun așteaptă să fie devorat (sau respins, nu excludem posibilitatea să fie o zi cu surprize). Poate că acum este la liceu și sarcinile tale s-au înjumătățit, însă zeci de cărți s-au strâns pe rafturile bibliotecii și te privesc dezaprobator, respinse și uitate.

Dacă după zece minute încă nu îți amintești ultimul roman pe care l-ai citit, e clar: ai nevoie o zi pentru tine, de un ceai fierbinte, o plapumă subțire și o recomandare de lectură. Și nu, nu ai voie să te gândești la rufele nespălate și la farfuriile murdare din chiuvetă, la florile pe care ai uitat să le uzi, sperând că vor avea singure grijă de ele, la pisica pofticioasă ce așteaptă un nou castron cu mâncare, la rudele ce te-au amenințat cu o nouă vizită la final de săptămână, când sperai să ai parte de puțină liniște și odihnă (poți să râzi la gluma noastră, chiar te încurajăm să o faci).

Știm că ești un părinte atent și grijuliu, că întotdeauna îți vei pune copilul sau copiii pe primul loc, dar azi vrem să te relaxezi pentru câteva ore, să uiți de probleme și griji, să ai încredere în noi și să descoperi surprizele ce te așteaptă în bibliotecă. Chiar dacă am împărțit lecturile, ai tot dreptul să furi orice titlu din „tabăra adversă”, cu o singură condiție: pentru binele tuturor, nu îi muta semnul de carte!

recomandari_nemira

Ce citește mama?

Ai așteptat cu sufletul la gură următorul roman din seria Outlander? Îți era dor de Claire și Jamie, de Brianna și Roger? Atunci te așteaptă o călătorie primejdioasă, cu numeroase obstacole și capcane în Crucea de foc (volumul 2), pentru că traversăm secole și oceane pentru a-i vizita pe eroii noștri preferați în feerica regiune a Carolinei de Nord, la câțiva ani distanță de izbucnirea Revoluției Americane.

Dacă nu ai hainele potrivite pentru o astfel de aventură, putem să ne oprim în Buenos Aires, în 1913, unde ți-o vom prezenta pe Leda, o tânără de doar șaptesprezece ani, sedusă de ritmurile tangoului. O viață scandaloasă și întunecată, spectacole, iubiri interzise, tabuuri și prejudecăți. În câteva cuvinte: Zeii tangoului, un roman plin de erotism, despre pasiune, iubire și prietenie.

Rodica Ojog-Brașoveanu te salvează din orice situație: poți să te răsfeți cu noua ediție pentru Grasă și proastă sau să accepți invitația lui Dinah Jefferies și să pășești pe străzile din Indochina (1952), unde Nicole, o tânără pe jumătate franțuzoaică și pe jumătate vietnameză, trebuie să aleagă între dragoste și familie. Dacă ți-a plăcut Soția plantatorului de ceai, sigur te va captiva și Fiica negustorului de mătase! Și dacă vrei să faci o călătorie în Turcia de astăzi, neapărat trebuie să citești Ultimul tren spre Istanbul.

Ce citește tata?

Interesant și spectaculos, volumul Ani-lumină te ajută să descoperi evoluția mecanismelor bazate pe lumină, de la camere de filmat la lasere. Fascinant, nu-i așa? Cel mai enigmatic fenomen, care a captivat cele mai strălucite minți, e seducător explicat de Brain Clegg, membru al Royal Society of Arts și autor a peste douăzeci de lucrări de popularizare a științei, multe dintre ele traduse în străinătate.

Dacă beletristica îți face cu ochiul, te anunțăm că două serii foarte îndrăgite de fanii SF au parte de un recharge  în această toamnă: Pădurea întunecată, al doilea volum al seriei Amintiri din trecutul Terrei, o serie hard science fiction must-read, și Apusul, continuarea bestsellerului Epoca inocenței, în care Adrian Mihălțianu ne prezintă un viitor sumbru, dar plauzibil, care pune în pericol însăși ideea de omenire!

Preferi o serie fantasy? Nicio problemă: Michael A. Stackpole te așteaptă în Nalenyr, unde familia Anturasi întocmește hărți și explorează teritorii necunoscute. Sub protecția autorului, vom explora cele Nouă Principate, unde familiile regale mint, înșală și ucid pentru aur, magie și următoarea mare descoperire. Nu uita că ai nevoie doar de Atlasul secret pentru a te îmbarca pe navă!

O singură regulă, dacă alegi ca azi să fie ziua ta și să redescoperi plăcerea lecturii: ascunde cărțile când se întorc copiii și cere sfatul Bufniței Nemi. Prietena noastră are mereu cărți pentru copii în bocceluță și lucrează cu drag la fiecare roman; sigur te va ajuta să găsești romanele potrivite pentru cei mici!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *