Cel mai așteptat film al anului – (re)descoperă universul DUNE

22 octombrie e ziua în care a intrat în cinematografele din România cel mai așteptat film al anului: DUNE, ecranizarea după iconicul roman al lui Frank Herbert.

Călătoria mitică și emoționantă din „Dune” spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut într-un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său. Pe măsură ce forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de exclusivitatea pentru furnizarea celei mai prețioase resurse din univers, care se regăsește doar pe această planetă – resursă capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității – vor supraviețui doar cei care își pot cuceri frica.

Adaptarea pentru marile ecrane a bestseller-ului original al lui Frank Herbert, Dune, îi are în rolurile principale pe actorul nominalizat la Oscar, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Isaac Josh, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem.

Villeneuve a regizat „Dune”dupa scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts și Eric Roth pe baza romanului cu același nume scris de Frank Herbert.

Seria Dune, scrisă de Frank Herbert, rămâne una dintre acele povești Must Read din toate timpurile. Amploarea lui în cultura pop poate fi comparată numai cu cea recentă a Urzelii tronurilor, Star Wars sau Stăpânul inelelor.

Cele șase romane din serie, plus prequel-urile scrise de fiul său, Brian Herbert (Casele Dune) conturează un univers unic, imaginat până la cele mai mici detalii de civilizație, societate, politică, pe fundalul căruia se împletesc destine legendare ale unor personaje cu adevărat memorabile. Iar acum, experiența este completată de ecranizarea lui Villeneuve.

O poveste unică… Nu se compară cu nimic, poate doar cu amploarea epică din Stăpânul inelelor.

Arthur C. Clarke

Cel mai important roman SF din toate timpurile. Este convingător, puternic, genial.

Robert A. Heinlein

E posibil ca Dune să fie mai actual acum decât atunci când a fost publicat.

The New Yorker

Unul dintre monumentele science fiction-ului modern.

Chicago Tribune

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *