Ghidul leneșului. Mic tratat pentru leneși rafinați.

Update:
Am revenit cu cei trei “leneși rafinați” și norocoși ai concursului nostru! Felicitări AlexandraSMarius și adamia!

Să vă bucurați de această nouă apariție a colecției Bonton!

 

“Inactivitatea este o treabă foarte grea. Întotdeauna se găsesc mulți care se străduiesc să te pună la muncă.” – Oscar Wilde

Când alarma ceasului te trezește brusc dimineața, vă doriți mai mult decât orice să rămâneți în pat, să citiți o carte, să vă bucurați de o cană cu ceai și să leneviți întreaga zi?

Atunci trebuie să vă opriți pentru câteva momente asupra cărții “Ghidul leneșului. Mic tratat pentru leneși rafinați” de Tom Hodgkinson, o noutate a colecției Bonton care vă prezintă 24 de povești ce apără “plăcerile leneșe” ale vieții noastre!

Sper că intuiți deja existența unei doze considerabile de umor presărat cu sarcasm, această carte propunându-și să preamărească lenevia și să declanșeze un atac împotriva culturii muncii din lumea occidentală. O societate modernă care i-a înrobit, demoralizat și deprimat pe atât de mulți dintre noi.

Autorul nu ne încurajează pur și simplu să renunțăm la stilul nostru de viață și să îmbrățisăm lenevia, ci ne oferă drept soluții și argumente diverse pasaje din filozofie, literatură, poezie și istorie, extrase care ne ajută să luptăm, practic, împotriva muncii! Vă veți întâlni cu vorbele înțelepte ale lui Oscar Wilde, Jerome K. Jerome, G.K. Chesterton și mulți alții!

“Secolul nostru, care a început sub semnul civilizației industriale, întâi a inventat mașina, apoi a luat-o drept model de viață. Am devenit sclavii vitezei și am cedat în fața aceluiași virus: Viața Grăbită, care ne tulbură obiceiurile, ne încalcă intimitatea căminelor și ne obligă să mâncăm la fast-food.” – Mișcarea Internațională pentru Apărarea Dreptului la Plăcere, cunoscută și sub numele “Slow Food”, fondată în 1986.

Până la urmă, această carte ne vorbește despre libertatea de a ne trăi viața așa cum vrem – fără șefi, salarii, navetă, consumerism și îndatorare. Hodgkinson, ca și mulți alții înaintea sa, ne povestesc cum lenevia poate înseamna distracție, plăcere și bucurie!

Temă de discuție:

Voi când ați lenevit ultima dată cu adevărat și cum v-ați bucurat de acest timp doar al vostru?

Premii: Voi oferi prin tragere la sorți, 3 exemplare din “Ghidul leneșului. Mic tratat pentru leneși rafinați” de Tom Hodgkinson.
Deadline: 20 Octombrie 2011, ora 23:59.

20 Commentarii

  1. Cristian 17/10/2011 Reply
  2. AlexandraS 18/10/2011 Reply
  3. Maya 19/10/2011 Reply
  4. nea'Mielu 19/10/2011 Reply
  5. Liliana 19/10/2011 Reply
  6. Roxana 19/10/2011 Reply
  7. Dana 19/10/2011 Reply
  8. Amy 19/10/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *