Cele mai căutate cărți Nemira și Nemi la #Bookfest2022

După o pauză de doi ani, Editura Nemira și Editura Nemi pentru copii și-au pregătit standurile și au așteptat cititorii la Bookfest cu cele mai noi și dorite apariții editoriale, pachete cadou, recomandări de momente #decitit și multe alte surprize.

Fiecare vizitator și-a găsit momentul său ideal de citit printre recomandările de lecturi potrivite pentru escapism, explorare, suspans sau aventură. În topul preferințelor cititorilor noștri s-au numărat cărțile de ficțiune străină, titlurile din imprintul Armada de science fiction, fantasy și thriller, dar și volumele de nonficțiune din imprintul Orion.

Top 10 Editura Nemira

 1. O vară italiană, Rebecca Serle, din colecția Damen Tango. Romanul transpune cititorii direct în Positano. Rebecca Serle, autoarea bestsellerului internațional Peste cinci ani, a scris o poveste despre bucuria de a te regăsi și de a trăi, dar și despre iubire în toate formele ei, totul într-un decor magnific: coasta Amalfi.
 2. Ministerul pentru viitor, de Kim Stanley Robinson, din imprintul Armada. Una dintre cărțile preferate ale lui Barack Obama, romanul prezintă un viitor realist în care eforturile umanității reușesc să schimbe cursul evenimentelor înainte de a fi prea târziu.
 3. Sanatoriul, de Sarah Pearse, din imprintul Armada. Romanul este un thriller misterios, extrem de captivant, despre un sanatoriu transformat  într-un hotel de cinci stele. Autoarea surpride într-un mod inedit contrastul dintre atmosfera apăsătoare și peisajele fascinante din Alpi.
 4. Doamna England, de Stacey Halls, din colecția Babel. Cartea reprezintă portretul extraordinar al unei căsnicii din epoca edwardiană, o poveste captivantă despre bărbați și femei, putere și control, curaj și adevăr.
 5. Născut în afara legii, de Trevor Noah, din imprintul Orion. Memoir-ul cuprinde o serie de povești comice, dramatice și profund emoționante. Întâmplările din copilăria sud-africană ale lui Trevor sunt spuse cu tot hazul și inteligența caracteristice stilului său de stand-up.
 6. Frida Kahlo și culorile dragostei, Caroline Bernard, din colecția Damen Tango. Romanul prezintă povestea artistei-simbol pentru independență și reziliență feminină.
 7. Un strop de sânge, de Stephen King, din imprintul Armada. Antologia prezintă 4 povestiri scrise cu măiestrie de King și prin intermediul ei pot descoperii versatilitatea autorului, prin prozele thriller, horror și dark fantasy.
 8. Dispariția, de Catherine Steadman, din imprintul Armada.Este un roman captivant care vorbește despre viața din culisele de la Hollywood. Întreaga poveste se transformă într-un veritabil film noir, în care protagonista ne plimbă prin cele mai cunoscute locuri din LA.
 9. Iarna leilor, de Stefania Auci, din colecția Babel. Cartea aduce cititorilor o poveste grandioasă: continuarea bestsellerului internațional Leii Siciliei. Romanul Iarna leilor, de Stefania Auci vorbește despre ambiții nemăsurate, splendoare și regrete.
 10. Istoria lecturii, Alberto Manuel, din imprintul Orion. Cartea își propune să provoace cititorul și să-l integreze într-o lungă tradiție a bibliofiliei. . Manguel abordează cu măiestrie cititul ca seducție, ca rebeliune și ca obsesie, urmărind istoria bizară și fascinantă a progresului cititorului de la tăblița de lut la pergament, de la codex la cărțile digitale.

Cea mai căutată carte pentru copii a fost Dar Motan se joacă, de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint, o carte ideală de vacanță cu activități distractive.

Top 5 Editura Nemi

 1. Dar motan se joacă, de Cristina Andone, ilustrații Emi Balint. Este prima carte de activități din seria Dar motan, de Cristina Andone. O apariție ideală pentru copii și pentru vacanță cu jocuri, ghicitori și alte activități distractive și educative.
 2. Tina și primul ei solo, de Marilyn Singer, ilustrații Alexandra Boiger. O poveste despre o balerină pasionată de dans și eforturile ei pentru a deveni mai bună.
 3. Kipper, de Mick Inkpen. Kipper este un cățeluș simpatic, alături de care copiii învață despre loialitate și prietenie.
 4. Dar motan călătorește, de Cristina Andone, ilustrații Emi Balint. O poveste despre explorarea lumii înconjurătoare alături de cel mai îndrăgit motan de librărie.
 5. Frumoasa albastră, de Capucine Mazille, ilustrații Marguerite Tiberti. O carte cu ilustrații superbe despre universul acvatic, cu explicații pe înțelesul copiilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.