Prima ediţie a Clubului de Lectură Nemira

front“Un real succes! O întâlnire plăcută şi benefică  pentru toţi participanţiii. Aşteptăm cu vădit interes următoarea întâlnire”. Astfel descrie Cornel Jipa, membru al Clubului de Lectură Nemira, prima întâlnire cu cititorii, care a avut loc seara trecută.

Cei peste 35 de cititori care ni s-au alăturat la Clubul de Lectură Nemira au discutat două ore despre Urzeala tronurilor, primul volum din celebra seria Cântec de gheață și foc de George R. R. Martin. Implicarea lor în activitățile propuse a fost entuziastă, s-au jucat cu trivia, provocări de tip “recunoaşteţi personajul” şi multe alte exerciţii la fel de antrenante. Participanţii au lucrat în echipă şi au câștigat premii din partea HBO: insigne, postere şi genţi personalizate cu portretele celor mai îndrăgite personaje din serialul Urzeala tronurilor. Jocul de cărți cu același nume a fost oferit de Taraba de Jocuri în urma unui concurs-fulger.

Atmosfera entuziastă și prietenoasă a fost completată de prezenţa şi intervenţia unor invitaţi de seamă, scriitori şi jurnalişti, oameni de media, bloggeri şi promotori ai literaturii. Scriitorul Oliviu Crâznic a subliniat câteva elemente esenţiale ce definesc în general opera lui George R. R. Martin, invitând astfel la o dezbatere amplă în care s-au lăsat provocaţi George Hari Popescu, Carmen Albişteanu, Dragoş Butuzea, precum şi scriitorul român Marian Truţă.

Le mulţumim partenerilor noştri HBO şi Taraba de Jocuri pentru sprijinul acordat, iar tuturor celor prezenţi, le mulţumim pentru clipele minunate pe care le-am petrecut împreună.

Următorul eveniment din cadrul Clubului de Lectură va avea loc pe 22 aprilie, locul urmează să fie stabilit. Cartea aleasă de membrii Clubului de Lectură Nemira pentru a fi discutată la această întâlnire este Dune de Frank Herbert.

Pentru a vedea mai multe poze de la evenimentul de aseară, vă invităm să accesaţi pagina de Facebook a Editurii Nemira. Pe această cale dorim să îi mulţumim lui George Hari Popescu pentru fotografiile pe care le-a realizat cu ocazia acestui eveniment.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *