Cele mai populare nume de copii sunt din Urzeala Tronurilor și Jocurile Foamei

Arya-starkNumele alese de părinți copiilor lor diferă de la an la an și această alegere e influențată de mediu. Dacă mai demult unii copii primeau numele unor personaje din romanele preferate ale părinților sau le moșteneau pe cele ale bunicilor, acum mass-media are o influneță  cel puțin la fel de mare.

Cele mai populare nume de copii în acest an sunt inspirate de producții TV sau cinematografice de succes: filmele Jocurile Foamei și Twilight și serialul TV Urzeala Tronurilor.

Pe primul loc în interesul acordat de viitorii părinți pe internet se află numele Sena pentru fete și Cinna pentru băieți. Cinna este numele unui personaj din filmul Jocurile Foamei. El este stylistul lui Katniss (eroina din film) și joacă un rol important în desfășurarea acțiunii. Prin susținerea pe care o arată față de Katniss și prin grija necondiționată față de ea, Cinna ajunge să fie un fel de tată pentru eroină.

Printre alegerile populare se numără și numele Arya. Acesta este numele unui personaj din filmul inspirat de George R.R. Martin, Urzeala Tronurilor. Arya este fiica lui Ned Stark din casa Winterfell, o tânără pasionată de mânuirea săbiilor, dar care are și o inteligență aparte. Ea se dovedește pe parcursul serialului produs de HBO foarte descurcăreață și puternică, în ciuda vârstei fragede pe care o are.

Un alt nume popular pe care îl regăsim în Urzeala Tronurilor este Theon. Personajul din serial care poartă acest nume, spre deosebire de celălalte enumerate mai sus, pare a avea mai multe defecte decât calități.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *