Cele mai tari titluri Nemira în cel mai tare format

Căldură toridă, monşer – poate că aşa ar trebui să sune parafraza celebrei replici a la fel de celebrului personaj al lui Caragiale. Din fericire, editura Nemira are o ofertă perfectă cu care să te adăposteşti undeva la umbră, sau în confortul propriei camere. Săptămâna aceasta, toate tilurile în format hardcover din portofoliul editurii noastre au o reducere care se apropie de cea a temperaturii înregistrate afară: 45%!

Omul din castelul inaltCa de obicei, vă vom face câteva recomandări care să vă ajute să navigaţi mai uşor printre cele peste 150 de titluri disponibile în această ofertă. Prima aparţine unui clasic al SF-ului, Philip K. Dick, autor ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. În Omul din castelul înalt, un roman clasic pentru genul istoriilor alternative, forţele Axei au câștigat cel de-Al Doilea Război Mondial, inversând tot ce ştiam despre lumea în care ne aflăm, iar romanul unui obscur autor de science fiction, pierdut într-o margine de Americă pacificată de japonezi, imaginează o istorie paralelă, în care aliaţii au învins. În paralel, Oracolul I Ching pare să confirme fantezia sa și concluzia, uluitoare, se impune de la sine: întreaga lume este o nălucire populată de fantome! Doar că, aşa cum se întâmplă de multe ori în literatura lui Philip K. Dick, nimic nu este atât de simplu pe cât pare…

Poveste imoralaIar pentru a schimba complet registrul, vă propunem şi un titlu al marii povestitoare Rodica Ojog-Braşoveanu, autoare care de asemenea nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cât despre romanul în cauză, Poveste imorală, acţiunea acestuia se petrece în Bucureștiul anului 1997, când mai multe prostituate sunt găsite moarte în apartamentele lor, iar căpitanii de poliţie Costea și Badoiu habar nu au că anchetarea acestor crime îi va duce direct în hăţișurile unui complicat caz de corupţie politică, ale cărui ramificaţii se întind mult dincolo de hotarele României. Sună ciudat de asemănător cu România zilelor noastre, nu-i aşa? Cât despre eroii noştri, simpatici și inventivi, inteligenţi și curajoși, cei doi poliţiști – un soi de San Antonio și Bérurier autohtoni, porecliţi în lumea interlopă Cap Bob și Babuinul – se vor ambiţiona să descâlcească toate iţele afacerii.

Dos Passos 1Nu în ultimul rând, tot în această ofertă se înscrie şi unul dintre cei mai bine vânduţi autori Nemira ai ultimei perioade: John Dos Passos, numit de Jean Paul Sartre “unul din cei mai mari scriitori ai tuturor timpurilor”. În romanele care compun trilogia SUA, pentru care Dos Passos a devenit de altfel celebru – Paralela 42, Nouăsute nouăsprezece şi Marile afaceri – autorul creionează unul dintre cele mai semnificative portrete colective ale Americii, schiţate cu umorul sarcastic al postmodernismului american şi cu un ascuţit simţ al observaţiei sociale. Destinul personajelor întreţesut cu evenimentele vremii şi naraţiunea plină de vervă, construită cu o tehnică originală extrem de bine susţinută,  fac din trilogia SUA una dintre cele mai tentante lecturi ale clasicilor modernităţii.

Vă urăm tuturor lectură plăcută şi… refugiu cât mai rapid din calea căldurii. Bineînţeles, în compania unei cărţi de calitate 🙂

Hardcover 600p400

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *