Cine este doamna din lac?

 600p400

La această întrebare caută răspuns cititorii Clubului de lectură Nemira, în pregătire pentru următoarea întâlnire de luni, 28 octombrie, de la ora 19, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona. Către răspuns îi ghidează Philip Marlowe, detectivul lui Raymond Chandler, eroul noir din LA, care bea mai mult decât Sherlock Holmes, arată mai bine decât Hercule Poirot şi se bate mai des decât Miss Marple.

În „Doamna din lac”, Marlowe trebuie să desluşească misterul din jurul unei femei găsite moartă într-un lac. Chandler calcă devreme pe acceleraţie şi adânceşte misterul şi mai mult, aruncându-şi detectivul în tipicul decor noir, cu femmes fatales, poliţişti corupţi, doctori malefici şi mult whiskey. Dintr-o dată avem nu doar un cadavru, ci două, apoi trei, nu doar o femeie dispărută, ci două, şi, printre toţi aceştia, mult prea mulţi suspecţi. O poveste întunecată, dar care nu duce lipsă de umor, relatată prin glasul unuia dintre cei mai populari detectivi ficţionali: Philip Marlowe. O proză desăvârşită din partea maestrului care şi-a propus – şi a reuşit – reinventarea unui gen literar: Raymond Chandler.

Dacă nu aţi făcut-o până acum, căutaţi romanul „Doamna din lac” de Raymond Chandler în librării şi veniţi luni, 28 octombrie, de la ora 19, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona, să discutăm despre el şi să lămurim împreună cine este doamna din lac.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *