Citește-o pe una dintre cele mai cunoscute scriitoare ale Turciei!

În 2010 avea deja peste 292,000 de cărți vândute în întreaga lume, iar la momentul actual este una dintre cele mai citite și cunoscute autoare de origine turcă, alături de Elif Shafak. Volumele scrise de Ayșe Kulin s-au vândut în milioane de exemplare datorită artei sale de a așterne pe hârtie povești captivante despre ființa umană și puterea ei de a ieși la lumină.

Printre romanele sale, care au fost traduse în multe țări, se numără Trandafirul de la Sarajevo, Dragostea în exil, sau Fără țară.  Autoarea, care locuiește la Istanbul împreună cu familia, are o bună experiență și în domeniul cinematografiei, semnând numeroase scenarii de film și emisiuni de televiziune.

Volumul Ultimul tren spre Istanbul a fost tradus în 23 de limbi și recompensat cu Premiul Roma în Italia și Premiul pentru Cel mai bun roman acordat de comunitatea evreiască din Consiliul European.

Ayse Kulin_NEMIRA


Cu o poveste care se petrece în cel de-Al Doilea Război Mondial, în Ultimul tren spre IstanbulAyse Kulin descrie obstacolele pe care evreii le-au întâmpinat în vremea războiului, urmărind viața a două surori, Selva și Sabiha, crescute într-o familie otomană aristocrată din Turcia. Sora cea mică, Selva, se căsătorește cu un medic evreu arătos și imigrează împreună în Franța să înceapă o nouă viață, amândoi fiind respinși de către familii, din cauza alegerilor pe care le fac.

De la Ankara la Paris, Cairo și Berlin, Ultimul tren spre Istanbul este o cuceritoare poveste de dragoste și o lecție despre cum să-ți urmezi propriul drum.

„Ayşe Kulin, una dintre cele mai citite autoare ale Turciei, a scris un roman strălucit folosind metodele romanului istoric. Povestea ei, cuprinzând mai multe fire narative, bogată în personaje, arată o mare abilitate. Te ține cu sufletul la gură până la sfârșit și merită o ecranizare. Se recomandă călduros!“ – Historical Novel Review

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *