Citim în serie! Bingereading cu seriile Nemira

De când cu Netflix, avem un nou termen în vocabular: bingewatching! Ce înseamnă, de fapt? Să ne punem confortabili pe canapea, cu o pungă de popcorn în brațe, și să ne uităm la un serial până când… well, până nu mai putem. Bingewatching e super fun, și tocmai de asta e și destul de greu să te uiți la UN singur episod. Întotdeauna o să vrei să dai next. Dar știi ce mai e fun? Bingereading. Da, cititul în serie, ca să-i spunem așa.

Nu tuturor cititorilor le plac seriile, dar noi zicem că merită să le dai o șansă. De ce? Seriile sunt un fel de relații de lungă durată. Știi încă de când ai început, că o să dureze să le termini. Știi că cel mai probabil o să ajungi să cunoști personajele respective foarte, dar fooooarte bine. O să-ți devină un fel de best friend și o să vrei să te întorci la el cât mai repede. Dacă citești o serie care nu e încă finalizată, atunci aștepți revederea ca pe un lucru sfânt.

Seriile sunt o escapadă perfectă, care te țin ocupat pentru mai mult timp.

Ce serii Nemira îți recomandăm pentru bingereading?

Seria Bill Hodges

Maestrul thrillerului, Stephen King, ne arată mecanismele înfricoșătoare din mintea rece a unui criminal lipsit de emoție, o lectură pe care nu o veți uita prea curând.

În orele friguroase ale dimineții, sute de șomeri disperați se așează la coada unui târg de joburi într-un oraș din Midwest. Din senin, șoferul unui Mercedes furat sparge mulțimea și îi calcă cu mașina pe oamenii nevinovați. Ucigasul fuge de la locul faptei.
Bill Hodges, un politist pensionat, este bântuit pentru restul vieții de aceasta crimă neelucidată. Într-o zi, o scrisoare anonimă îl scoate pe Hodges din depresie și apatie și începe o joacă de-a șoarecele și pisica incredibil de tensionată. 

Amintiri din trecutul Terrei

O imaginație incredibilă, cu adevărat interesantă.

Barack Obama

Spre finalul Revoluției Culturale din China, un proiect militar trimite semnale în spațiu pentru a stabili contactul cu civilizații extraterestre. O astfel de civilizație, pe cale de dispariție, primește semnalul și plănuiește să invadeze Pământul.

Populația planetei se împarte în două tabere: una pregatită să primească ființe superioare nouă ca să preia lumea noastra coruptă, iar cealaltă gata să lupte din toate puterile împotriva invaziei. Protagoniștii sunt Wenjie, fiica unui fizician ucis în timpul Revoluției pentru ideile lui reacționare despre relativitate, și Miao, un nano-tehnician care-și petrece tot timpul în realitatea virtuală numită Trei Corpuri, un joc atât de plin de metafizică, încât începe să semene cu un cult.

Transformarea

Proiectul NOE, un experiment secret, o ia razna în clipa în care se răspândește din greșeală un virus care transformă ființele umane în altceva – ceva ucigător, ceva indestructibil, ceva care mai e uman?
Amy, o fetiță de șase ani, supusă și ea experimentului, e salvată de un agent FBI, împreună cu care fuge în munți, departe de lume și de distrugere. Dar, de fapt, nu mai au unde să fugă. Post-apocalipsa e dominată de frică și de nevoia de supraviețuire, iar seria urmărește niște zeci de ani aventura incredibilă, crudă și, uneori, lipsită de speranțe a oamenilor rămași să supraviețuiască lungii nopți. Dușmanul evoluează și, odată cu el, și Amy, care pare a fi ultima și singura speranță de mântuire. Dar supraviețuirea cere un preț teribil, plătit nu numai de ea, ci și de oamenii pe care ajunge să îi iubească. Pentru că sfârșitul lumii e doar începutul poveștii.

Citiți această carte și toată lumea obișnuită va dispărea.

Stephen King

Seria Cântec de gheață și foc, aka Urzeala tronurilor

Cea mai iubită serie fantasy din prezent, cărțile pe care TOATĂ lumea le-a citit și serialul pe care TOATĂ lumea l-a urmărit: Cântec de gheață și foc reprezintă capodopera fantasy a epocii noastre, așa cum Stăpânul inelelor a fost capodopera epocii lui. Intrigi și comploturi, tragedii și trădări, victorii și teroare, prevestiri sumbre. Soarta personajelor, a aliaților și a dusmanilor se află într-un echilibru precar, căci fiecare vrea să câștige cel mai periculos joc: Urzeala tronurilor.

Seria Witcher

Romanele care au inspirat unul dintre cele mai faimoase jocuri din lume – WITCHER, ecranizat și de NETFLIX în 2020.

Pachetul conține primele 5 volume din serie și un poster de colecție pentru fanii WITCHER cu blazoane heraldice din universul lui Geralt.

De peste un secol, oamenii, gnomii și elfii au trăit împreună într-o pace relativă. Dar timpurile s-au schimbat, pacea s-a încheiat, iar rasele sunt din nou în război. Geralt din Rivia, vânătorul de monștri, a așteptat decenii întregi nașterea copilului din profeție: Ciri, cea care va schimba lumea, fie în bine, fie în rău. Pe un tărâm aflat sub amenințarea războiului total, copilul este vânat pentru puterile lui extraordinare și numai Geralt îi poate proteja pe toți – aceasta este misiunea pentru care s-a născut.

Jocurile Foamei

Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord, se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros, Jocurile Foamei.

Douăzeci și patru de adolescenți sunt luați de lângă familiile lor și aruncați într-o luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și… viu.

Cine și cu ce sacrificii va câștiga cursa pentru supraviețuire?

Turnul întunecat

MASTERPIECE Stephen King – Opusul-capodoperă al regelui literaturii fantasy, thriller & horror: 8 volume cu povești întretăiate, lumi de o vastitate impresionantă, o imaginație fără limite, un vizionarism curajos și antrenant pentru toți cititorii.

DUNE

Într-un viitor îndepărtat, într-un imperiu interplanetar, condus dupa reguli feudale, casele nobiliare se luptă pentru supremație. Casa Atreides primește controlul asupra planetei Arrakis, singura sursă de mirodenie – cea mai valoroasă și importantă substanță din univers. Asta adâncește vechea rivalitate dintre Casele Atreides și Harkonnen.

Leto Atreides și familia lui se vor confrunta nu doar cu o planetă deșertică, neprietenoasă și necunoscută, ci și cu comploturi politice periculoase.

O poveste clasică, bogată în sensuri religioase, economice, tehnologice și sociale, o complexitate care o pune definitiv pe lista cărților de citit într-o viață.

O poveste unică… Nu se compară cu nimic, poate doar cu amploarea epică din Stăpânul inelelor.


Arthur C. Clarke

Frăția corbilor

Un young adult cu accente de thriller neogotic, cu acțiunea bine ritmată, despre un grup de cinci adolescenți în căutarea meridianelor energetice pe tărâmul supranaturalului, printre copaci care vorbesc latina, păduri bântuite, fantome și desene misterioase, dar și in căutarea de sine.

În fiecare an, în ajunul zilei Sfântului Marcu, Blue Sargent și mama ei clarvăzătoare asista la trecerea spiritelor viitorilor morți în lumea cealaltă. Blue nu i-a văzut niciodată, până când un băiat iese din întuneric și îi vorbește. Blue a știut dintotdeauna că e sortită să provoace moartea persoanei iubite. Și nu s-a gândit prea mult la asta până nu s-a lăsat prinsă în aventurile sinistre ale băieților din Frăția Corbilor.  

Seria Demon

Omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi din adâncurile pământului când apune soarele, care distrug tot ce le iese în cale până in zori. Atunci soarele le alungă în văgaunile din care au apărut. Numai un erou salvator poate scoate oamenii din spatele zidurilor și al simbolurilor protectoare.Va fi acest erou Arlen Barles, Omul Pictat care găsește glifele vechi și care ajunge periculos de aproape de lumea demonilor sau va fi Ahmann Jardir, puternicul conducător al Krasiei?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *