Clubul de lectură Nemira revine pe 26 august cu volumul „Maşina timpului” de H.G.Wells

600p4004

Luni, 26 august, ora 19.00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona, va avea loc cea de-a şasea ediţie a Clubului de lectură Nemira. Cartea aleasă de către cititori pentru luna august este Maşina timpului de H.G.Wells, autor cunoscut pentru popularizarea conceptului de «călătorie în timp».

Povestea din Maşina timpului este cea care i-a adus succesul autorului H.G.Wells şi l-a poziţionat drept părintele SF-ului. Wells îl prezintă pe Explorator, cel care se va confrunta cu un viitor împovărat cu cele mai mari speranţe ale noastre şi cu cele mai mari frici ale noastre. Cu ajutorul Maşinii Timpului, Exploratorul ajunge în vremea unui pământ muribund. Acolo se întâlneşte cu două rase stranii, morlocii şi eloii, ce simbolizează dualitatea naturii umane şi creează imaginea oamenilor de mâine.  Stilul aparte şi provocator al scriitorului a reuşit să atragă generaţii întregi de cititori, Maşina timpului rămânând o carte de căpătâi pentru literatura SF.

Maşina timpului pentru fi privită din mai multe perspective, oferind cititorilor o multitudine de motive pentru care trebuie citită. Cartea este:

  • – un eseu la adresa viitorului umanității (Exploratorul inserează în povestea către prietenii săi o mulțime de întrebări retorice și sfaturi practice)
  • – un apel disimulat la distribuția judicioasă a resurselor (mi-a plăcut descrierea sistemului de ventilație al morlocilor)
  • – o critică a lăcomiei și a lipsei de afecțiune între oameni (Weena este personajul feminin care-i amintește mereu călătorului prin timp că este om și că este în regulă să aibă slăbiciuni)
  • – o demonstrație a inutilității căutării în viitor, din moment ce soluțiile la următoarele noastre probleme sunt deja în prezent (de altfel, Exploratorul are o atitudine aproape zeflemitoare la adresa teoriei celor patru dimensiuni) (George Hari Popescu)

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link. Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, pagina de Facebook a Clubului de lectură Nemira stă la dispoziţia tuturor.

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *