Colecția săptămânii: Biblioteca de psihologie

Dacă e joi, e colecția săptămânii de la Nemira! Așa cum v-ați obișnuit, în fiecare săptămână vă invităm să faceți cunoștință cu autori mai vechi sau mai noi, propunându-vă în același timp să ne scrieți sugestiile voastre în legătură cu titluri pe care ați vrea să le regăsiți printre ofertele noastre! După NautilusSuspansBontonNemira Damen TangoBabelNemira JuniorErotikosAlpha & omega și Cuaternar, astăzi vă propunem Biblioteca de psihologie, o colecție ce se adresează deopotrivă specialiștilor în domeniu, dar și tuturor celor interesați de subiecte ce tratează dezvoltarea personală sau abordarea problemelor inerente vieții, într-o manieră științifică și totuși prietenoasă.

Psihologia ca știință a cunoscut o amplă dezvoltare în ultimii ani în țara noastră și a reușit să depășească o serie de mituri și prejudecăți cu care eram obișnuiți, iar acest lucru s-a întâmplat și pentru că lucrările unor autori de prestigiu din domeniu au devenit cunoscute publicului larg. Specialiști precum Shere Hite au produs schimbări fundamentale în atitudinea și credințele oamenilor cu privire la subiecte considerate tabu, în timp ce alții au adus argumente imbatabile în favoarea unor teorii, dar nu oricum, ci prin prezentarea unor rezultate solide, obținute în urma efectuării de cercetări în neuro-științe, biologie, medicină.

Scurta istorie a anxietății“, scrisă de Patricia Pearson, “Căderea zidului tăcerii“, a lui Alice Miller, sau “Efectul Lucifer” al lui Philip Zimbardo, sunt numai câteva dintre lucrările care, pe un ton uneori non-conformist, dar serios și deloc superficial, abordează probleme și dileme cu care ne confruntăm toți. Și indiferent dacă ne interesează psihologia clinică sau psihologia socială, în această colecție găsim subiecte adecvate tuturor intereselor.

Dacă vă interesează un anumit autor sau un domeniu al psihologiei pe care v-ați dori să îl aprofundați, spuneți-ne ce ați vrea să citiți! Așteptăm cu drag propunerile voastre!

Scurta istoriea a anxietatiiCaderea zidului taceriiEfectul lucifer

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *