Nemira Young Adult: Eroi, antieroi sau antagoniști?

Sunt mereu alături de eroinele Nemira. Le protejează şi au încredere în ele, chiar şi atunci când sunt încăpăţânate, greşesc şi îşi pun viaţa în pericol, dintr-o dorinţă secretă de răzbunare sau din iubirea pe care le-o poartă celor dragi.

Dar, uneori, ei le rănesc. Le trădează. Le manipulează. Sunt eroi, antieroi sau antagonişti. Villains. Ştiu cum să se strecoare în sufletul cititorilor, să îi atragă de partea lor cu promisiuni, daruri şi iluzia unei lumi mai bune. Spioni, regi, vânători şi asasini. Hoţi, războinici, prinţi şi supravieţuitori.

Nu încerca să ne minți: știm de partea cui ești. Aștepți un redemption arc sau speri să fie spion dublu (triplu, avem chiar și o excepție). Refuzi să accepți că te-ai putut înșela timp de atât de multe volume. Se încurcă în minciuni, dispare timp de capitole întregi, apoi reapare cu zâmbetul pe buze, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat în absența lui. Poate l-ai urmărit chiar și în arenă sau pe durata provocărilor.

Vrei ca autorii Young Adult să-i salveze, să le ofere șansa de a-și răscumpăra păcatele și de a-și explica deciziile. Dacă dorința nu ți se îndeplinește, te poți „îngropa” în fanfiction, însă noi încercăm să fim optimiști și, oricât de neobișnuită ar fi decizia noastră, să le mai dăm o șansă. Tu de partea cui ești?

*Pentru a vă cruța de spoilere, nu vă vom divulga „tabăra” aleasă de personaje. În schimb, vă vom oferi suficiente informații cât să vă facem curioși și nerăbdători pentru următorul roman. De ce să suferim singuri?

Seria Rebelul nisipurilor, de Alwyn Hamilton (Rebelul nisipurilor)

Jin

În deșertul Miraji, un străin o ajută pe Amani să părăsească orașul ce amenință să-i sfărâme spiritul. El iubește riscul, aventura și enigmele, fuge de trecut și se ascunde în mijlocul dunelor, unde djinnii și coșmarurile îi pândesc la lăsarea nopții pe oameni, alimentând magia deșertului. Poreclit Șarpele din Est, Jin este un fiu pierdut al nisipului și un luptător tenace, care evită pe cât de mult poate rostirea adevărului. Are un tatuaj misterios pe piept, cunoaște dialecte străine și este un pistolar talentat. Bonus: este foarte glumeț și situațiile dificile nu-l înspăimântă.

Seria Culorile magiei, de V.E. Schwab (Partea întunecată a magiei, Adunarea umbrelor)

Kell Maresh

Când nu își îndeplinește îndatoririle de Antari și nu călătorește într-un univers paralel, cu mesaje secrete destinate descendenților de viță nobilă ce conduc cele patru Londre, Kell face contrabandă cu artefacte prețioase. Majoritatea se tem de el și îl consideră periculos. Are câteva trăsături distinctive, pentru care este mereu recunoscut (și admirat): o șuviță de păr argintie și ochi de culori diferite: unul negru și unul albastru. Îi displace viața la curte și ar avea nevoie de un training în social skills. Din fericire, pe Lila nu o deranjează personalitatea lui, însă când este foarte protectiv și autoritar, scânteile nu întârzie să apară. Și la propriu. Și la figurat.

Seria Cei 100, de Kass Morgan (Cei 100, Ziua 21, Întoarcerea acasă)

Bellamy Blake

Arogant, încăpățânat și ironic, Bellamy nu știe să respecte regulile sau să asculte de sfaturile celor din jur. Are un temperament vulcanic și, de cele mai multe ori, acționează din instinct, fără să ia în considerare consecințele. Dacă alegi să ai puțină încredere în el, așa cum a procedat și Clarke când i-a recunoscut abilitățile de lider, completate de ușurința cu care a câștigat susținerea celorlalți supraviețuitori, Bellamy s-ar putea să te surprindă și să îți ofere câteva surprize (unele neplăcute, dar niciun personaj nu este perfect). Ar face orice ca să își protejeze sora și glumește neașteptat de des luând în considerare pericolele ce îi pândesc pe Cei 100.

bellamy

Seria Regina roșie, de Victoria Aveyard (Regina roșie, Sabia de sticlă, Colivia regelui)

Tiberias Calore VII

Prințul rebel al Argintiilor, neînfricat și charismatic, despre care nu știm ce să mai credem după ce am citit Colivia regelui. Are intenții nobile și onorabile, și, chiar dacă nu se simte în elementul său la curtea regală, preferând să fugă sau să se ascundă de îndatoriri, știe să își vrăjească supușii, prietenii și, atunci când trebuie, dușmanii. Puterile lui Cal sunt înspăimântătoare și este un aliat neprețuit, un soldat valoros și un strateg strălucit. Dar poate să îi fie loial lui Mare și Gărzii Stacojii, să ajute la crearea unei lumi nou, unde culoarea sângelui nu îți mai decide soarta și rangul?

Maven Calore

Crescut în umbra fratelui mai mare, Maven pare să aibă toate calitățile unui viitor rege: este cumpătat, atent la detalii și un politician talentat, care știe ce și când să promită aliaților Casei sale pentru a menține supremația și puterea familiei sale. Din păcate, este al doilea fiu. Coroana niciodată nu îi va aparține, însă Mare vede potențialul lui Maven. Este timid și retras, dar, în comparație cu fratele său, calea războiului îi este străină și vrea să schimbe ierarhia, să le ofere tuturor libertate, indiferent de culoarea sângelui.

maven

Dar oare ce frate merită susținerea lui Mare Barrow, fetița cu fulgerele?

Seria Tărâmul Vrăjitorilor, de Susan Dennard (Vrăjitoarea Adevărului, Vrăjitorul Vântului)

Merik Nihar

Pentru că Armistiţiul dintre Imperii se apropie de sfârşit, Merik, prinţul Nubrevnei, ajunge în oraşul Venaza, capitala Imperiului Dalmotti, pentru a-şi salva regatul. Chiar dacă în primul volum este introdus mai mult ca love interest pentru Safi, îl surprindem pe Merik în diverse ipostaze: prinț, pirat, aventurier și rebel. Își iubește poporul și ar face orice pentru a-și salva echipajul, e șiret și descurcăreț, iar Safi ne-a spus că este și un dansator remarcabil, dar abia în Vrăjitorul Vântului îl cunoaștem cu adevărat. Noul Merik este fascinant și înspăimântător, periculos și imprevizibil. Întunericul îl învăluie, iar lumina îl părăsește. Mai poate să fie salvat?

Aeduan

Ne plac personajele aflate la limita dintre Bine și Rău, Lumină și Întuneric. Prin urmare, Aeduan, călugăr, asasin și Vrăjitor al Sângelui, nu poate să lipsească din listă! Cu statura lui impunătoare și îmbrăcat întotdeauna în pelerina albă a călugărilor, Aeduan este o apariţie fantomatică, un tânăr crud, arogant şi sadic, care şi-a pierdut calea şi ucide fără milă.

Fiind un Vrăjitor al Sângelui, el poate să urmărească şi să vâneze pe oricine. Săgeţile nu-l opresc, cuţitele nu-l ucid. Rănile lui se vindecă sub ochii tăi, sub privirea ta şocată, care nu ştie dacă se află în prezenţa unui înger al răzbunării sau a unui demon care doreşte să-ţi absoarbă sufletul. Aeduan se află pe urmele lui Safi şi va face orice ca să o găsească. Din nefericire pentru el (și din fericire pentru noi), Iseult îi va strica planurile.

Seria Mila 2.0, de Debra Driza (Mila 2.0, Trădarea)

Hunter

O enigmă pe care îți dorești cu disperare să o rezolvi, străinul misterios pe care toate fetele din școală vor să-l cunoască. Poartă mereu un hanorac larg, care nu reuşeşte să-i ascundă trupul zvelt şi bine lucrat, o privire pătimaşă, un glas cald şi înşelător… aşa, unde rămăsesem? Ah, da. Şi multe secrete. Vei simți nevoia să o previi pe Mila, chiar dacă intențiile lui Hunter devin clare abia în al doilea roman (și va urma o surpriză în al 3-lea).  Alături de el, ea râde şi se bucură de viaţă, uită de tragedia suferită, îşi asumă riscuri şi este o adolescentă normală, care nu trebuie să se uite la câteva minute peste umăr pentru a se asigura că nu este urmărită. Hunter o sprijină și abandonează totul pentru ea, dar oare o să fie suficient? Și de ce își verifică atât de des telefonul? E fiul lui James Bond, primește informații despre o misiune imposibilă?

hunter

Lucas

Deși își face „debutul” destul de târziu în serie, Lucas ne-a atras atenția din primul capitol în care a apărut: este o carte deschisă, nu ştie să îşi ţină sub control emoţiile sau gândurile, se bâlbâie și roșește constant, iar noi sperăm în continuare că o să fie aliatul nostru, nu un nou nume de adăugat pe lista dușmanilor (aflată în continuă creștere). Trebuie doar să te pierzi în ochii lui, pe care Mila îi pomeneşte de fiecare dată când îl vede, şi vei ignora vocea raţiunii şi îţi vei deschide sufletul în faţa lui. Pare simpatic și ne e greu să credem că ar putea sa joace un rol. Din păcate, nu ne place de șeful lui și vrem ca Mila să stea cât mai departe de el. Așteptăm o reacție din partea lui Lucas, pentru că noi i-am oferit ajutorul atunci când ni l-a cerut.

Acum, că ați aflat părerea noastră, a sosit momentul adevărului: care este personajul tău preferat?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *