Colecția săptămânii: Nemira Clasic

Într-o lume în care săptămânal sunt publicate peste 3000 de lucrări de ficțiune sau non-ficțiune, într-o lume în care suntem bombardați cu o cantitate atât de mare de informație, încât nu mai știm și nu mai avem timp să facem diferența dintre literatura de calitate și cea de duzină, o întoarcere la clasici se poate asemui cu plimbarea într-o oază răcoroasă din mijlocul unui deșert. 

Ce ar fi fost literatura universală fără Nathaniel Hawthorne, Henry Fielding sau W. H. Hudson? Ce ar fi fost literatura română fără George Coșbuc?

Probabil că v-ați dat seama, săptămâna aceasta vă prezentăm o colecție specială, o colecție pe care oricine ar trebui să o regăsească în propria bibliotecă, o serie de titluri și de autori care au dat formă și conținut literaturii așa cum o știm astăzi.

Am avut până acum literatura SF&F, policier-ul vechi și nou, literatura modernă, puternic conectată la prezent, literatura științifică și cea de factură mistică sau religioasă. NautilusSuspansBontonNemira Damen TangoBabelNemira JuniorErotikosAlpha & omegaCuaternar sau Biblioteca de psihologie, Ghidul Xenofobului sunt colecții impresionante, care tratează subiecte variate, cu considerația pe care oricine trebuie să o aibă în fața unor autori care au făcut istorie.

Cu toate acestea, nu putem să imaginăm viitorul fără să ne cunoaștem trecutul. Nu putem prețui literatura modernă dacă nu am face din când în când o incursiune în literatura clasică. De aceea, Nemira Clasic oferă cititorului care abia se inițiază, dar și celui care aprofundează,  o serie de titluri mari, atât românești cât și străine. O galerie a talentului și o lecție de istorie și cultură generală, colecția vă invită să descoperiți genuri și specii variate, toate purtând semnăturile marilor maeștri.

Noi, la rândul nostru, vă invităm să ne scrieți sugestiile voastre în legătură cu autori pe care ați vrea să îi regăsiți în cadrul colecției Nemira Clasic. Dacă vă place un scriitor, dacă ați vrea să citiți un volum ce necesită re-editare, spuneți-ne și, cine știe, poate că dorința vă va fi îndeplinită în cel mai scurt timp!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *