Colecţia Young Adult de la Nemira, al patrulea titlu de succes: Cei 100

În literatura sf şi fantasy apar tot mai multe cărţi valoroase din zona de proze Young Adult – un concept care defineşte publicul ţintă al unor cărţi, dar numai convenţional, fiindcă denumeşte deja un gen literar în sine.

Nemira a început colecţia Young Adult anul trecut cu Delirium, de Lauren Oliver, unul dintre cele mai mari nume în literatura de acest gen din lume, care scrie o poveste despre o dragoste imposibilă într-o lume în care acest sentiment este blamat de societate şi chiar inhibat medicamentos.

A continuat cu un roman românesc, Atlantida, de Antoinette Wornik, parte dintr-o trilogie programată să apară în lunile care urmează – despre o lume în pericol de colonizare şi o iubire care sfidează legile de toate felurile.

Apoi a urmat primul volum dintr-o serie cu totul specială – Magicienii, de Lev Grossman, o poveste mai întunecată şi mai pasionantă decât omologul Harry Potter. Cadrul este o şcoală de magie din afara oraşului New York, mult mai periculoasă decât a fost vreodată Hogwarts.

cei_100_c1Iar cel mai recent titlu, în pregătire în colecţie, este bestsellerul New York TimesCei 100, de Kass Morgan, ecranizat într-un serial de mare succes, ajuns deja la sezonul al doilea, produs de Warner Bros şi CBS. Povestea a 100 de adolescenţi delincvenţi de pe o navă spaţială în care omenirea s-a refugiat după ce Pământul a devenit de nelocuit care sunt pedepsiţi să se întoarcă pe planeta otrăvităă. Va fi o misiune sinucigaşă sau vor deveni salvarea umanităţii? O poveste care aminteşte atât de clasicul Împăratul muştelor, cât şi de Jocurile Foamei.

Urmăriţi cu atenţie ce surprize vă mai pregătim în colecţia Young Adult de la Nemira, pe pagina de facebook dedicată, unde se derulează şi un concurs ce are ca premiu chiar volumul Cei 100. Astfel poţi fi primul care o citeşte în limba română!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *