Old school survival marca John Wiseman. Acum şi în România

John ‘Lofty’ Wiseman e un tip adevărat, aşa cum nu prea se mai fabrică. De ce spun asta? Pentru că astăzi nu mai e nevoie să ştii nimic despre mama natură şi minunăţiile de care e capabilă, sigur, uneori cu preţul propriei tale siguranţe. Astăzi, problemele se rezolvă din butoane şi supravieţuirea se face tot acolo. Singurele aptitudini de acest gen se testează în farmville.

Faptul că autorul celebrului bestseller internaţional “SAS – Ghidul supravieţuitorului” este făcut din alt aluat o demonstrează însăşi cariera lui: timp de 26 de ani militar de carieră în solda Serviciilor Aeriene Speciale ale Armatei Britanice (SAS), participant peste tot în lume la misiunile iniţiate de acestea, instructor specializat de supravieţuire în cele mai dure condiţii. Cu alte cuvinte un soi de Terminator al vitregiilor naturii, doar că pe bune şi nu ca la concursurile de căzut în noroi la televiziunile private.

Expertiza acestuia, aşadar, este nepreţuită, iar în această carte publicată în premieră absolută în România de editura Nemira, te învaţă, răbdător şi deloc complicat, paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a da piept cu toate ambianţele posibile şi imposibile, în orice tipuri de climă. Este de fapt aproape imposibil să descrii pe scurt bogăţia practică a acestei cărţi, de la acordarea primului ajutor şi până la suturarea arterelor, de la supravieţuirea în voia valurilor şi, atenţie, până la tipurile de analgezice folosite în cazul rănilor abdominale prin perforaţie cu un obiect ascuţit. Sigur este că toţi aventurierii ar face bine să o aibă tovarăş de drum, pentru că nu se ştie niciodată când se poate întâmpla ceva. Ce? Orice, nu are nicio importanţă. Cartea lui John Wiseman are răspunsuri pentru orice situaţie, excepţie făcând, desigur, cazul în care cădeţi într-un crater adânc de 20 de kilometri de pe planeta Marte. Dar şi atunci e posibil să fie de folos.

P.S. – SAS Gidul supravieţuitorului va avea parte de cea mai faină lansare posibilă la Salonul de Carte Bookfest, pe data de 31 mai, de la ora 11.oo. De ce? E simplu: pentru că invitatul nostru va fi nimeni altul decât Alex Găvan, celebrul cuceritor al Everestului fără tuburi de oxigen.

Nu în ultimul rând, suntem bucuroşi să vă anunţăm numele partenerilor care ni s-au alăturat în promovarea acestei cărţi: Discovery România, Extremeaddict şi Tedoo.ro.

SAS ok

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *