Comandă meniul Nemira cu transport gratuit!

600p400

Un iubitor de cărţi este în continuă căutare de noi poveşti pe care să le adauge în bibliotecă. Şi ştim că voi, cititorii Nemira, sunteţi atenţi la meniul de cărţi pe care îl alegeţi. Pentru a veni în ajutorul vostru, v-am pregătit un meniu special, cu transport gratuit, din care puteţi alege orice carte Nemira. Toate colecţiile se află pe această listă, inclusiv cele mai noi cărţi şi toate au 45% reducere. În continuare, v-am pregătit o recomandare de meniu pe care îl puteţi comanda de pe nemira.ro în această săptămână, cu aperitiv şi desert cu tot.

Aperitiv

Jumătate de rege, de Joe Abercrombie

joe-abercrombie-jumatate-de-regeMarea Sfărâmată este o poveste ce se petrece într-o lume post-apocaliptică, întoarsă la era medievală, o aventură pe mare în spiritul vechilor vikingi şi cu un tânăr prinţ, Yarvi, ce încearcă să îşi păstreze tronul, în timp ce alţii conspiră să i-l fure.

Prinţul Yarvi a jurat să recâştige tronul pe care nu şi l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supravieţuiască cruzimilor, lanţurilor şi apelor dure ale Mării Sfărâmate. Şi toate acestea cu o singură mână bună. Înşelatul ajunge înşelător. Mic şi slab în ochii tatălui său, Yarvi rămâne singur într-o lume în care nu contează decât forţa brută şi sângele rece. El nu poate mânui o sabie sau ţine un scut, aşa că trebuie să işi ascută mintea ca pe o armă. Trădatul ajunge trădător. În jurul lui Yarvi se strânge o frăţie care îl va ajuta să devina omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile şi a răzbi în misiunea lui. Uzurpatul va ajunge, la rândul lui, uzurpator?

sau

Gramatica lui Dumnezeu, de Stefano Benni

stefano-benni-gramatica-lui-dumnezeuDomnul Remo şi câinele Boomerang se avăntă într-un „joc“ nou. Pasagerul Fifoni e obsedat de atacuri teroriste şi îi îngrozeşte pe însoţitorii de zbor. Matusalemicul bunic Leone, aflat într-un scaun cu rotile, pare condamnat la nemurire. Zeii manevrează pe căi de neînţeles vieţile oamenilor. Iar „dintre zeii plăsmuiţi de oameni“, spunea un filosof antic, „cel mai generos e cel care din mai multe singurătăţi a făcut o zi de fericire“.

Stefano Benni a scris „cartea lumii“, circ al fericirii şi mai ales al singurătăţilor. Comicul infernal, grotescul şi absurdul se întâlnesc în 25 de poveşti în care trăiesc, sub zodia imprevizibilului, eroi, şarlatani, divinităţi antice şi multe creaturi enigmatice, iar viaţa îşi vede liniştită de frumuseţile şi de cruzimile ei.

Fel prinicpal

Spectrul lui Phlebas, de Iain M. Banks

iain-m-banks-spectrul-lui-phlebas-c1Războiul bântuie întreagă galaxie. Miliarde de fiinţe au murit, miliarde îi vor cădea victimă. Planetele, lunile, chiar şi stelele sunt ameninţate de distrugere în orice clipă. Idiranii luptă pentru Credinţa lor. Cultura luptă pentru dreptul ei moral de a dăinui. Nu poate există pace între cele două.

Adânc în labirintul neştiut al „planetei morţilor“, Lumea lui Shar, se ascunde Mintea unei nave, una dintre inteligenţele artificiale care conduc Cultura. Ambele tabere doresc să o găsească. Bora Horza Gobuchul, un Schimbător dotat cu abilitatea de a-şi transforma corpul pentru a semăna cu alţi indivizi, este angajat ca mercenar şi spion în slujba idiranilor pentru a o recupera. Aşa porneşte o aventură incredibilă şi una dintre cele mai inovative serii space opera ale timpului nostru.

sau

Un an de studiu, de Anne Wiazemsky

anne-wiazemski-un-an-de-studiuUn an de studiu relatează parcursul inițiatic al unui an petrecut la școala vieții, a iubirii și a cinematografiei: tânăra pe atunci Anne îl cunoaște pe Jean-Luc Godard și astfel intră în fascinanta lume a noului cinema francez. Cartea desenează pasionant o iubire și o epocă, sfârșitul anilor ’60, când Franța este scena unor importante mișcări politice, ideologice și artistice.

„Într-o zi de iunie 1966, i-am scris o scurtă misivă lui Jean-Luc Godard, pe adresa de la Cahiers du Cinéma, strada Clément Marot nr. 5, Paris, arondismentul 8. În scrisorică-i spuneam că mi-a plăcut foarte mult ultimul lui film, Masculin feminin. Și-i mai spuneam că sunt îndrăgostită de bărbatul din spatele filmului, că da, pe el îl iubesc. Am acționat astfel fără a realiza înțelesul real al anumitor cuvinte.“ Aşa începe Un an de studiu, cronica unui an petrecut la şcoala vieţii, cartea unei iubiri, cartea unei descoperiri, cartea unei nebunii.

Desert

Ultima dorinţă, de Andrzej Sapkowski

witcher-siteO carte care a fost aleasă şi la Clubul de Lectură Nemira este Witcher: Ultima dorinţă, un volum de nuvele despre vânătorul de monştri Geralt, ce începe o serie mult apreciată a scriitorului polonez Andrzej Sapkowski, serie ce a stat la baza unor jocuri de succes.

Povestirile sunt o îmbinare a multor legende, mituri şi basme est-europene, în care eroul nu este un prinţ călare pe un cal frumos, ci un mutant, antrenat toată viaţa să ucidă creaturile întunericului şi surghiunit de societate.

Cutreierând ţinuturi de poveste, Geralt descoperă la fiecare pas că aparenţele sunt înşelătoare: nu oricine pare monstruos e un monstru şi nu orice basm e o feerie cu zâne. Regi incestuoşi, duhuri răzbunatoare, fecioare crude, harpii îngrozitoare şi vampiri fără vlagă îi ies tot timpul in cale. Şi adesea nu sunt ceea ce par…

sau

O delicatesă, de Muriel Barbery

muriel-barbery-o-delicatesa-c1Desertul perfect. Până şi titlul cărţii îţi spune că vei avea parte de o gustare cum nu ai mai avut. Un om îşi trăieşte ultimele zile de viaţă. Nu orice om, ci cel mai mare critic gastronomic din lume. Ce mai contează în ultimele ceasuri?

Amintirile unor gusturi şi gusturile unor amintiri. Călătorie la capătul vieţii, festin vesel şi trist, O delicatesă pune pe masa cititorului feluri exotice şi reţete rafinate, de savurat în tihnă. Invitaţie la câteva ceasuri de literatură bună, romanul lui Muriel Barbery dezvăluie ironic lucrurile care contează.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *