Connie Willis, câștigătoarea Premiului Damon Knight Grandmaster

Connie WillisScience Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA) a anunțat beneficiarul Premiului Damon Knight Grandmaster, în persoana autoarei Connie Willis. Scriitoarea va fi onorată ca Grandmaster de către Nebula Awards pentru contribuțiile sale la literatura Science-Fiction și Fantasy.

”Prima oară când am întâlnit-o pe Connie Willis a fost în 2003, la o petrecere. Ținea absorbită o cameră întreagă de scriitori și fani cu o povestire extrem de amuzantă, pe care o depăna din capul ei, atunci, pe loc. În asta stă esența lui Connie – inteligența ei, abilitatea, capacitatea ei de a spune povești și ea însăși, toate acestea combinate pentru a ține cititorii și scriitorii vrăjiți. Există puțini autori în istoria SF și Fantasy la fel de premiați ca și ea și nici unul atât de iubit de către cititori și prieteni. Este o reală încântare să-i oferim în mod oficial premiul pe care deja și-l câștigase – Grand Master”, declară Președintele SFWA John Scalzi.

„Este de-a dreptul o onoare inimaginabilă să fiu numită Nebula Grand Master. Când am început să scriu science-fiction ca adolescentă, scopul meu cel mai mare era să pot vinde o povestire. Cea mai mare fantasmă a fost să câștig un Premiu Nebula. Dacă i-ai fi spus acelei adolescente că într-o zi va câștiga acest premiu, numele ei fiind alături de autori pe care-i venera, semizei precum Jack Williamson, Ray Bradbury, Joe Haldeman și Robert Heinlein, n-ar fi crezult niciodată. Nu sunt sigură că o cred. Dar sunt foarte, foarte recunoscătoare. Și sunt și mai recunoscătoare că am fost capabilă să-mi petrec întreaga viață printre cărțile și oamenii de care m-am îndrăgostit când aveam treisprezece ani”, mărturisește Connie Williams.

Autoare a 15 romane și peste 50 de povestiri scurte și narațiuni, Connie Willis are la activ nu mai puțin de șape Premii Nebula, 11 Premii Locus și multe altele.

The Damon Knight Memorial Grand Master este acordat de către SFWA pentru realizări de o viață în science-fiction și/sau fantasy. Connie Willis va intra astfel în rândul unor legende ca Michael Moorcock, Anne McCaffrey, Ursula LeGuin, Isaac Asimov, Ray Bradbury și Joe Haldeman.

Cea de a 47-a ediție a Premiilor Nebula va avea loc între 17 și 20 mai, 2012 în Arlington, Virginia, Statele Unite.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *