Cum să îți cumperi opt cărți cu 100 de lei

A1vDbflXiqL._SL1500_

Pasul 1: Amintește-ți că în câteva ore începe week-end-ul. Încă puțin și te bucuri de libertate.

Pasul 2: Nu te gândi la zecile, sutele de volume ce te așteaptă acasă, necitite. Întotdeauna vei găsi loc pentru cărți noi.

Pasul 3: Ai încredere în tine, știi că ai luat decizia corectă. Ai nevoie de cărți noi. Le meriți. În curând, o să fie ale tale.

Pasul 4: Intră pe site-ul Editurii Nemira și bucură-te de oferte.

Pasul 5: Nu, nu e o iluzie. Reducerile sunt reale

Noi am întocmit un mic „pachet”, cu opt cărți pentru toate gusturile, opt cărți pe care le poți achiziționa cu doar 100 de lei, doar aici!

 

Gregor Pământeanul (15 lei)

suzanne-collins—gregor-pamanteanul—c1

Fanii seriei Jocurile Foamei vor fi plăcut surprinşi s-o descopere din nou pe Suzanne Collins în această serie de romane pentru copii.

În primul volum al seriei Cronici din Subpământ, Gregor, eroul principal, cade printr-un grilaj din subsolul blocului din New York în care locuieşte şi ajunge în întunecatul Subpământ, o lume stranie, populată de tot felul de fiinţe fascinante şi bizare. Aparent rezultatul unui accident, venirea lui Gregor pare a fi împlinirea unei profeţii vechi de sute de ani despre un erou menit să salveze lumea din Subpământ. Iniţial reticent, Gregor învaţă să-şi asume menirea atât pentru a-i ajuta pe subpământenii aflaţi în pragul unui război, cât şi pentru a rezolva misterul dispariţiei propriului său tată.

Gregor este un erou neobişnuit, ales să fie războinic, dar care înţelege o lecţie pe care ar trebui s-o ştie toţi copiii din lume şi s-o aplice în viaţa de adult: un adevărat războinic este cel care recurge la violenţă doar când nu mai are de ales, după ce a epuizat toate posibilităţile de rezolvare a conflictelor pe cale amiabilă.

Pasărea furtunii (20 de lei)

Con-Iggulden—Pasarea-furtunii—c1

În 1437, la ani buni după domnia bravului Henric al V-lea, urcă pe tron fiul său, Henric al VI-lea, renumit pentru blândeţea lui. Sănătatea şubredă îl face un monarh slab, care nu poate conduce decât cu ajutorul apropiaţilor. Există însă destui ca ducele de York, convinşi că Anglia trebuie guvernată cu o mână de fier pentru a supravieţui. Teritoriile ei din Franţa sunt ameninţate şi umblă vorba că se pune la cale o răzmeriţă. Se răspândesc temerile că Anglia nu va rezista, cu atât mai mult cu cât Henric al VI-lea vrea să o ia de soţie pe Margareta de Anjou. Se adună nori grei. Cine sau ce poate salva regatul înainte să fie prea târziu?

Frumoasa și fusul (10 lei)

neil-gaiman—frumoasa-adormita-si-fusul—c1

O senzaţională repovestire a basmelor clasice. Scriitorul Neil Gaiman şi ilustratorul Chris Riddell țes împreună un fel de Albă-ca-Zăpada şi, aproape, o Frumoasă adormită, cu note subtile de magie întunecată, ce-i va ţine pe cititori vrăjiţi de la început până la sfârşit.

În ajunul nunţii sale, o tânără regină pleacă pentru a salva o prinţesă din mrejele unei vrăji întunecate. În locul rochiei de mireasă îşi pune cămaşa de zale, îşi ia sabia şi, alături de trei pitici curajoşi, străbate tunelurile întunecate de sub munţi pentru a ajunge la regatul adormit. Ieşind din tiparele basmelor clasice, regina decide să-şi construiască singură destinul, iar tânăra adormită nu este nici ea ceea ce pare.

A cincea cupă (10 lei)

dan-simmons—a-cincea-cupa

De ce şi-a înscenat Sherlock Holmes propria moarte la Cascada Reichenbach?

Povestea începe la Paris, unde Henry James vrea să se arunce în Sena. Destinul vrea însă altceva şi salvarea vine de la… Sherlock Holmes, obsedat de ideea că poate e doar o plăsmuire, nu o fiinţă în carne şi oase. În A cincea cupă, celebrul detectiv se întoarce şi elucidează încă un mister. Dispariţia lui Clover Adams, soţia unui istoric de seamă, are implicaţii greu de descâlcit…

Călătorie în timp, roman poliţist şi deopotrivă roman de atmosferă, cartea lui Dan Simmons pune tot rafinamentul literaturii în slujba unei poveşti ca un puzzle cu nenumărate piese. Depinde de cititor să descopere locul fiecăruia într-o imagine spectaculoasă.

Vise spulberate (10 lei)

phillipa-fioretti—vise-spulberate

După ce au aflat ce înseamnă dragostea, Lily şi William vor să se mute la Roma. O viaţă de plăceri şi atracţii li se aşterne în faţă. Şi totuşi… Cineva din familie îl acuză pe William de furt şi chiar de crimă, iar Lily trebuie să acţioneze repede ca să-l salveze.

Romantism şi suspans în decorul mirific al Italiei, într-un roman care dezvăluie fețele multiple ale iubirii. După Cartea dragostei, în care îndrăgostiţii au descoperit viaţa în roz, în Vise spulberate ies la lumină umbrele întunecate ale dorinţelor secrete şi ale patimilor.

Blaze (10 lei)

6_stephen_king_blaze

Blaze este ultimul și cel mai bun dintre romanele lui Richard Bachman, „fața întunecată“ a lui Stephen King.

Blaze este povestea lui Clayton Blaisdell Jr, un gigant slab de minte, de doi metri și cincisprezece centimetri și o sută douăzeci și două de kilograme. Este o poveste despre crime și suferințe. Scăpat de teroarea tatălui său și a instituției care îl luase „în grijă“, Blaze îl cunoaște pe George, un versat delincvent. Împreună vor pune la cale marea lovitură: răpirea pruncului moștenitor al unei averi fabuloase.

Dar înainte să treacă la fapte, George este omorât. Rămas singur, dar „vizitat“ când și când de fostul său partener, Blaze trebuie să înfăptuiască Lovitura Secolului. Prins în ghearele unei teribile furtuni de zăpadă, cu un copil de câteva luni ca ostatic și cu întreaga poliție pe urmele lui, planul minuțios se transformă într-o cursă disperată prin iadul alb al pădurilor din Maine.

Poveste de iarnă (10 lei)

poveste-de-iarna_1

Pătrundeţi în atmosfera saloanelor Belle Epoque, într-un New York magic, acoperit de zăpezi şi bătut de vânturi cumplite. Într-o noapte de iarnă, Peter Lake, un mecanic orfan, crescut în fabulosul ţinut al lacurilor, pătrunde în casa magnatului Penn şi o descoperă pe Beverly, o tânără frumoasă şi mistuită de febră, privind stelele pe acoperişul îngheţat. Între cei doi se înfiripă o iubire care îl va purta pe Peter prin mai multe epoci şi spaţii în încercarea de a întoarce timpul pentru a o aduce înapoi pe iubita sa.

Din călătoria lui se naşte una dintre cele mai încântătoare povești scrise în literatura americană.

Agentul Cormac (15 lei)

neal-asher—agentul-cormac—c1

Într-un viitor îndepărtat, în spaţiul controlat de Polity se deschide o poartă. Cei care intră prin ea au misiunea de a-l duce acasă, în civilizaţia lui, pe „Creator“. Imediat ce refugiaţii sunt în siguranţă, poarta se închide. Cineva din altă lume este pe urmele lor…

Agentul Cormac descoperă că perversa şi subversiva tehnologie Jain a desfiinţat civilizaţia „Creatorului“. De ce a fost trimis Dragon, un bioconstruct extraterestru, pe planeta Samarkand din cadrul Polity? Iată doar una dintre întrebările pe care le ridică descoperirea lui.

 

Nu îți face griji că nu ai timp să le citești pe toate într-un week-end. Timpul se oprește atunci când ai o listă (aparent) nesfârșită de recomandări și de romane ce încearcă (subtil) să îți atragă atenția.

 

1 Comentariu

  1. Alessia 08/09/2017 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *