Cele mai apreciate coperte în 2011!

Nu este deloc ușor să realizezi o copertă de carte care să fie frumoasă, diferită și, în același timp, apreciată de cât mai mulți dintre noi. Iar cea mai grea sarcină îi revine întotdeauna ilustratorului sau graficianului, care este nevoit să țină cont de nevoile și așteptările tuturor, precum cele ale autorului sau ale editorului.

Cel mai bun exemplu sunt controversatele coperte realizate de Jim Burns pentru seria “Cântec de Gheață și Foc” de George R.R. Martin. Despre acestea am mai vorbit aici pe blog și astfel am putut afla opiniile împărțite, ale unora dintre voi.

Însă o copertă este exact precum un afiș publicitar: trebuie să te atragă prin unicitatea design-ului și a mesajului său, făcându-se remarcată dintre zecile sau sutele de cărți cu care intrăm în contact într-un anumit moment!

Conform unor liste publicate online de către un cunoscut comerciant de cărți din America, Readings, bazate în mare parte pe clasamentul rezultat în urma evenimentului anual de premiere a celor mai bune coperți, The Book Design Awards 2011, am realizat o mică selecție a celor mai deosebite dintre ele.

Cum vi se par ilustrațiile de mai jos?

M-am gândit că ar fi tare frumos să începem săptămâna într-un mod creativ și colorat, așa că vă invit să vorbim despre preferințele voastre literare “artistice”.

Care este cea mai frumoasă sau diferită copertă de carte, publicată (și) în România, pe care ați văzut-o?

De la Editura Nemira aveți vreo preferată?

 

6 Commentarii

  1. alin 28/11/2011 Reply
  2. Maya 28/11/2011 Reply
  3. Cristian 28/11/2011 Reply
  4. John 29/11/2011 Reply
  5. Cristi Sasu 29/11/2011 Reply
  6. cezar 05/12/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *