Dezbateri aprinse în Duneverse

_DSC0153Mansarda librăriei Cărtureşti – Verona a fost ieri, preţ de două ore, locul în care mai mult de 30 de persoane au părăsit această dimensiune şi au pătruns în Duneverse. Cu alte cuvinte, Clubul de Lectură Nemira a devenit un minunat prilej pentru cititorii fideli ai lui Frank Herbert şi pentru fanii seriei Dune de a se întâlni, discuta şi dezbate pe marginea operei de căpătâi a marelui scriitor american.

Primul volum al seriei, considerat o piatră de temelie a întregii literaturi SF universale, le-a dat participanţilor ocazia de a îşi aminti primele emoţii simţite atunci când au descoperit Dune şi modul în care lectura romanului şi a întregii serii le-a influenţat nu numai gustul pentru literatura de gen, dar şi viaţa.

Echipa editurii le-a pregătit participanţilor o serie de exerciţii şi surprize, jocuri de tip trivia şi întrebări capcană, cititorii fiind extrem de bine pregătiţi şi având vaste cunoştinţe despre seria de romane, adaptările cinematografice şi întreg universul Dune, aşa cum a fost el transpus în prequel-uri, continuări, bandă desenată, jocuri pe computer sau lucrări ale fanilor. Dezbaterile au fost aprinse, uneori contradictorii, dar concluzia, aşa cum a surprins şi unul dintre participanţi, este aceea că este impresionant să găseşti oameni ca şi tine, cu pasiuni şi gusturi comune.

Clubul de Lectură a beneficiat de prezenţa unuia dintre cei mai cunoscuţi autori de science-fiction români, Marian Truţă, care a împărtăşit celor prezenţi propria sa experienţă legată de Dune, atât din perspectiva cititorului fidel, cât şi din cea a scriitorului de SF modern. De asemenea, am fost bucuroşi să îi avem printre noi pe Dragoş Butuzea, cel care ne aduce Chestii livreşti, şi pe George Hari Popescu, ministrul cyberculturii, care a susţinut un impresionant moment de lectură.

Nu în ultimul rând, dorim să le mulţumim partenerilor noştri de la Cărtureşti, care ne-au facilitat o experienţă minunată, precum şi prietenilor de la Lords of the Boards, care ne-au oferit un boardgame reimplementare Dune, câştigat de o participantă în cadrul unui concurs-fulger de cunoştinţe despre universul Dune.

Ca şi în cadrul primului club de lectură, şi de data aceasta i-am invitat pe participanţi să aleagă dintr-o listă de titluri volumul pe care ar dori să îl discute în cadrul Clubului de Lectură Nemira din luna mai. Aşadar, luni, 20 mai, începând cu ora 19.00, vă aşteptăm tot în mansarda Librăriei Cărtureşti Verona pentru a discuta cartea aleasă: Jocul lui Ender, de Orson Scott Card.

Fotografiile de la eveniment ne-au fost puse la dispoziţie de către George Hari Popescu, iar întreg albumul poate fi vizualizat pe pagina de Facebook Nemira.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *