Doar AZI, 13 septembrie: 13 cărți la 13 lei

happy-day740p240

Dacă rafturile tale sunt goale și nu știi ce să citești, ai mai puțin de 24 de ore la dispoziție ca să te bucuri de ofertele ce însoțesc ziua de 13 septembrie! Nu vă faceți griji, ghinionul a fost înlăturat!

Recomandările noastre, toate la 13 lei, doar AZI:

Matei o iubește pe mami

brigitte-weninger_-eve-tharlet_matei-o-iubeste-pe-mami_coperta

După ce mama s-a supărat pe el pentru că a întârziat la masă, iepuraşul Matei s-a hotărât să-şi repare greşelile făcându-i cel mai frumos cadou de Ziua Mamei. Însă şi-a cam prins urechiuşele atunci când a decis că cel mai frumos cadou pentru mama ar fi cinci iepuraşi bine-crescuți. Oare vor putea Matei şi fraţii săi să înveţe bunele maniere la timp pentru această zi specială?

Ucenicul asasinului

robin-hobb—ucenicul-asasinului_c1

În Regatul celor Şase Ducate stă să izbucnească un război civil, când iese la iveală un secret: prinţul Coroanei are un fiu ilegitim, Fitz. Crescut pe ascuns, doar în compania bufonului, în grajdurile de la castel, acesta descoperă că are puteri magice şi, printre altele, poate comunica telepatic. Mai mult, devine asasin, dar un asasin a cărui viaţă e pusă în pericol. Aşa că trebuie să supravieţuiască, mai ales că s-ar putea să aibă misiunea de a salva regatul…

Blindatele morții

sven-hassel—01—blindatele-mortii

Tancuri, svatisca, steaua roşie. Tunurile blindatelor distrug totul în cale. Bombele cu napalm nu lasă nimic în urmă. Oamenii şi casele lor dispar într-o clipă. Sven Hassel aduce imagini din apocalipsă…

Gramatica lui Dumnezeu

stefano-benni—gramatica-lui-dumnezeu

Domnul Remo şi câinele Boomerang se avântă într-un „joc“ nou. Pasagerul Fifoni e obsedat de atacuri teroriste şi îi îngrozeşte pe însoţitorii de zbor. Matusalemicul bunic Leone, aflat într-un scaun cu rotile, pare condamnat la nemurire. Zeii manevrează pe căi de neînţeles vieţile oamenilor. Iar „dintre zeii plăsmuiţi de oameni“, spunea un filosof antic, „cel mai generos e cel care din mai multe singurătăţi a făcut o zi de fericire“.

Fata cu toate darurile

m.r.-carey—fata-cu-toate-darurile-c1

Plin de emoţie şi captivant de la prima pagină până la final, „Fata cu toate darurile” este cel mai puternic thriller distopic pe care îl veţi citi anul acesta.

Melanie este o fată foarte specială. Dr. Caldwell o numeşte „micul nostru geniu“.

În fiecare dimineaţă, Melanie aşteaptă cuminte în propria celulă să fie luată şi dusă la clasa ei. Atunci când Sergentul Parks vine după ea, arma lui este întotdeauna încărcată şi îndreptată spre ea cât timp doi dintre oamenii lui o imobilizează într-un scaun special. Ea nu crede că oamenii o plac prea mult. Glumeşte cu ei că nu îi muşcă, dar ei nu râd deloc.

Melanie iubeşte şcoala. Adoră să înveţe despre adunări şi silabe şi despre lumea care există în afara clasei şi a celulelor în care trăiesc copiii. Câteodată ea îi povesteşte învăţătoarei favorite toate visurile pe care le are pentru când va creşte mare şi va explora lumea. Melanie nu ştie de ce asta o întristează atât de mult pe domnişoara Justineau.

E greu să fii zeu

arkadi-_-boris-strugatki—e-greu-sa-fii-zeu—c1

Un SF clasic şi o viziune strălucită despre răul din lume

Anton este un agent sub acoperire care vine din viitorul Pământului şi călătoreşte pe o planetă străină a cărei civilizaţie nu a progresat dincolo de Evul Mediu. Deşi el are cunoştinţe mult avansate faţă de societatea în mijlocul căreia a ajuns, îi este interzis să se amestece în evoluţia naturală a istoriei şi îşi asumă rolul unui nobil arogant care participă la dueluri şi la turniruri.

Mecanica inimii

mathias-malzieu_mecanica-inimii—c1

Dacă v-a plăcut „Micul prinţ”, gustaţi şi din „Mecanica inimii”, o carte ca o inimioară de turtă dulce pentru copii mari.

Alegorie luxuriantă creată din vise, imagini, sclipiri, întuneric şi fantasme, însufleţită de un cântăreț-autor-compozitor unic. O carte muzicală prin poezia trăirilor, despre un băiat cu un ceasornic în loc de inimă şi dragostea lui pentru micuţa cântăreaţă andaluză.

Café au lait

julian-barnes—cafe-au-lait—latime-1024px

Un nobil britanic îşi trăieşte în Franţa ultimele zile de viaţă. Calea ferată franceză e un coşmar pentru muncitorii englezi. Iar suprarealiştii din Franţa, pe de altă parte, descoperă amorul à l’anglaise…

Cum se vede Franţa prin ochii englezilor? Cum trăieşte un englez în ţara de dincolo de Canalul Mânecii? Ce înseamnă să fii englez în Franţa?

Ironia cunoscută a lui Julian Barnes, fin cunoscător şi iubitor al lumii franceze, se dezlănţuie în „Café au lait”, o carte ca o declaraţie de dragoste ascunsă printre imagini de viaţă cotidiană şi secvenţe din mai multe timpuri.

Ochii jupâniței

0_2324

Încă o călătorie înapoi în timp, în care cititorul se întâlneşte din nou cu logofătul Radu Andronic. O femeie misterioasă, cu o privire ce răpeşte sufletele domnilor, stă în inima unei ficţiuni din istoria îndepărtată. Între arme şi săruturi, povestea de dragoste îşi trăieşte spectaculos viaţa.

Delirium

0_2276 (1)

Se spune că leacul iubirii mă va face fericită pe veci.

Și întotdeauna am crezut asta.

Până acum.

Acum totul s-a schimbat.

Acum aş prefera să mă infectez cu iubire fie şi numai o fracţiune de secundă decât să trăiesc o sută de ani în minciună.

Iubirea ca o țeapă

0_2252

Crezi că soarta e nedreaptă cu tine?

Că ai ghinion în dragoste?

Că ţi se joacă mereu o festă?

Ai sentimentul că nu există relaţia perfectă şi că iubirea e doar un mit?

Viața ca o țeapă

0_2215

Crezi că nu meriţi să suferi? Te bucuri de viaţă? Spui „da“ când ai vrea să spui „nu“?

Ai senzaţia că toţi ceilalţi sunt mai importanţi decât tine?

Nu te aştepţi la nimic bun? Te laşi condus de aparenţe?

Îţi înfometezi sufletul?

Alan H. Cohen îţi dezvăluie zece motive care îţi transformă viaţa în chin şi îţi arată ce poţi face pentru a îndrepta lucrurile.

Dune

0_2159

Triumf suprem al imaginaţiei, acţiunea romanului cu care se deschide seria Dune, vândută în milioane de exemplare în lumea întreagă, se desfăşoară pe planeta Arrakis, unde Paul Atreides se va transforma în misteriosul Muad’Dib. Eroul se va răzbuna pe cei care i-au trădat familia şi va împlini cel mai vechi şi cel mai arzător vis al omenirii.

Combinaţie uimitoare de aventură, spirit mistic şi forţă vizionară, prima carte din cea mai importantă serie din literatura SF este o lectură obligatorie pentru cititorii de toate vârstele.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *