Nemira la ElefantFest – interviuri exclusive cu autori

Ne bucurăm să luăm parte la o nouă ediție specială Elefantfest, cel mai mare târg de carte online din România! În perioada 25 – 31 octombrie te invităm să participi la o serie de interviuri exclusive cu autori străini și români și discuții despre cărțile Nemira.


Luni, 25 octombrie, 10:00 – ,,Femei și Sare” de Gabriela Garcia, în dialog cu Alexandra Florescu

Un interviu cu Gabriela Garcia, autoarea bestseller-ului „Femei și sare”, carte publicată în colecția Babel la Editura Nemira, spune povestea unor femei extraordinare, mame ale căror decizii sunt moșteniri grele, fiice care au tenacitatea să-și spună poveștile, în ciuda celor care vor să le facă să tacă.

Urmărește aici.

Marți, 26 octombrie, 11:00 – ,,Sex și vanitate” de Kevin Kwan, în dialog cu Ștefania Peev

Un interviu în exclusivitate cu Kevin Kwan, autorul romanului-fenomen Crazy Rich Asians, și Ștefana Peev.

În „Sex și vanitate”, carte apărută în colecția Damen Tango, autorul ne poartă din Capri până la New York alături de tânăra Lucie Tang Churchill, care trebuie să aleagă între doi bărbați și două culturi diferite.

Urmărește aici.

Marți, 26 octombrie, 12:30 – ,,Modelul din Paris” de Alexandra Joel, în dialog cu Alexandra Florescu

Un Interviu cu Alexandra Joel , autoarea „Modelul din Paris” – carte apărută în colecția Damen Tango, Editura Nemira. Un roman inspirat de o poveste reală despre iubire, trădare și secrete de familie.

Urmărește aici.

Miercuri, 27 octombrie – Interviu cu Maaza Mengiste, autoarea „Umbra regelui”, și Alexandra Florescu

Un interviu în exclusivitate cu autoarea Maaza Mengiste, autoarea cărții „Umbra regelui”, apărută în colecția Babel a Editurii Nemira, alături de Alexandra Florescu.

Roman nominalizat la Booker Prize 2020. Povestea femeilor-soldat care l-au înfruntat pe Mussolini. Un capitol șters din istoria Africii. O luptă care a devenit legendă.

Miercuri, 27 octombrie, 15:00 – ,,KING74 – Cele mai bune cărți ale lui Stephen King” de Stephen King. Dialog cu Marian Coman și Marius Revent

Despre opera lui Stephen King, maestrul horror-ului, care ne bucură de 74 de ani cu o mulțime de bestsellers și cărți îndrăgite de mii de fani. Povestesc despre rege Marian Coman, coordonatorul imprintului Armada powered by Editura Nemira & Marius Revente, youtuber îndrăgit și îndrăgostit de cărțile lui Stephen King.

Urmărește aici.

Joi, 28 octombrie, 10:00 – ,,Promisiunile mele” de Joe Biden. Interviu Alexandra Florescu, Anca Sandu și Adrian Mihălțianu

O dezbatere necesară, despre „Promisiunile mele”, de Joe Biden, carte apărută în imprintul Orion powered by Editura Nemira, alături de Adrian Mihălțianu și Anca Sandu. Joe Biden a traversat o epocă incredibilă din istoria Statelor Unite, iar în această autobiografie își povestește experiențele din care a învățat despre sine, despre colegii lui și despre guvernare. Într-un stil autentic și energic, președintele SUA face dezvăluiri despre educația catolică primită în familia sa, despre tragediile prin care a trecut, despre boala care aproape l-a răpus și despre obstacolele pe care le-a întâmpinat în cariera sa, dar și despre relațiile cu alți conducători sau lideri mondiali sau despre luptele de putere din Senatul SUA.

Urmărește aici.

Vineri, 29 octombrie, 10:30 – ,,Carte alinării” de Matt Haig. Dialog cu Alexandra Florescu, Cristina Oțel și Nicoleta Rădăcină

O discuție despre „Cartea alinării”, cea mai nouă apariție de Matt Haig – carte publicată în imprintul Orion powered by Editura Nemira, alături de Cristina Oțel și Nicoleta Rădăcină. Gânduri despre speranță, supraviețuire și miracolele vieții de zi cu zi. În întuneric, chiar și cele mai mici raze de speranță ne pot conduce acasă. Iată o carte despre lucrurile care ne pot aduce mai aproape de noi înșine și despre frumusețea răpitoare a unei vieți obișnuite.

Urmărește aici.

Vineri, 29 octombrie, 16:00 – ,,Mademoiselle Coco și parfumul iubirii” de Michelle Marly. Interviu cu Mara Coman și Marius Constantinescu

Moștenirea lui Coco Chanel – Mara Coman și Marius Constantinescu, despre „Mademoiselle Coco și parfumul iubirii”, de Michelle Marly – carte apărută în colecția Damen Tango, Editura Nemira. Povestea celui mai cunoscut și mai îndrăgit parfum din lume: Chanel No 5.

Urmărește aici.

Sâmbătă, 30 octombrie, 12:30 – ,,Viața de apoi a poetului” de Andrei Crăciun, în dialog cu Eli Badică

Lansare de carte: „Viața de apoi a poetului”, de Andrei Crăciun, alături de Eli Badică, coordonatoarea colecției de proză contemporană N’autor, powered by Editura Nemira. O carte de o frumusețe copleșitoare, care scrie o pagină tulburătoare de literatură. Douăzeci de femei au iubit, în diferite momente ale vieților lor, același bărbat: pe Alexandru, fost reporter, profesor, poet, călător neobosit și un mare absent. Acum el nu mai trăiește, iar cele douăzeci de foste iubite își înșiră amintirile care le-au rămas de la Alexandru. Care dintre ele se face vinovată de moartea poetului? Ce sugerează povestitorul? Alexandru are ceva de zis?

Urmărește aici.

Duminică, 31 octombrie, 12:00 – Prezentăm seria și citim din cele mai noi aventuri ale lui Matei cu Maria Tănăsescu

Despre seria Matei, o lectură cu Maria Tănăsescu, redactor-șef la Editura Nemi. Seria Brigittei Weninger, cărți care îl au ca protagonist pe iepurașul Matei, pe frățiorii și prietenii săi este o serie extrem de îndrăgită de copii pentru umorul lor, pentru aerul de copilărie autentică, petrecută pe coclauri, pentru lecțiile despre prietenie și solidaritate. Fiecare carte este o nouă ipostază a copilăriei, în care copiii se vor oglindi și pe care-și vor dori să o citească din nou și din nou. De la anxietate ni se trag comportamentele asociate diferitelor dependențe și obiceiuri nocive (de pildă, mâncatul pe fond de stres, procrastinarea, derularea fără încetare a știrilor de pe internet și verificarea rețelelor de socializare), prin care încercăm să facem față problemelor cotidiene.

Urmărește aici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *